Voorkom Een Burn-out

Loondienst vs MLM

We zijn in ons kikkerlandje zo gewend aan bepaalde gewoontes. Je gaat naar je werk 40 uur per week, spreekt af wat je mag verdienen en dit bedrag staat dan vast als een lekkere zekerheid.

Op een dag was ik goed opdreef en ik was lekker hard aan het werk en eigenlijk ging ik harder dan andere dagen… Zelf had ik daar een goed gevoel bij. Totdat ik aan het einde van de dag klaar was en voldaan ,maar het probleem was dat ik dus wel vond dat ik een compliment of iets dergelijks had verdiend, deze kreeg ik echter niet. Mijn salaris ging na die prestatie eigenlijk ook niet omhoog.
Gevolg is dat ik een beetje gedemotiveerd was om mijn best te doen… Waarom zou ik? Want aan het einde van de maand veranderd er toch niks, maar als het net even te langzaam ging,werd ik hier gelijk op aan gesproken en kreeg ik op mijn donder.

Het punt van dit verhaal is, en wie weet herkennen mensen in loondienst deze situatie, dat je baas je net genoeg geld betaald zodat je blijft werken maar jij werkt net hard genoeg zodat je baas je blijft betalen. Je wordt niet naar prestaties betaald en dit is het grote verschil met netwerk marketing.

Met uitzondering van de branches waar je aan de hand van je verkopen dus wel degelijk een snelle bonus of commissie kan krijgen. Denk aan callcentra, mij is ooit verteld dat het uurloon in zo een callcenter echt slecht is, maar mensen doen het toch omdat ze bij het behalen van hun target worden beloond met een leuk zakcentje. Er ligt wel een druk op je in de sales branche, als jij je target een hele tijd niet haalt kan je namelijk een andere baan gaan zoeken. Want je moet vervangen worden door iemand die wel klanten kan maken.

Dit geeft me gelijk de gelegen om 1 overeenkomst te noemen en 1 verschil met MLM. Het verschil, en deze wordt je ook verteld, is dat er geen druk op je gelegd zal worden door een baas die in je nek staat te hijgen. Althans dit is niet de bedoeling en natuurlijk zijn er vast verhalen dat je wel wordt gedwongen om iets te doen… Dit is verkeerd gedaan door diegene die je dwingt. Je ben immers een onafhankelijk vertegenwoordiger en je werkt dus voor jezelf.

Deze diashow vereist JavaScript.

Nog een fijn verschil met werken voor een baas. en mlm. Want die irritante baas hoor je namelijk meestal zeuren en klagen als je iets verkeerd doet, gaat het goed dan hoor je niks. Dit hoort bij netwerk marketing andersom te zijn, en dat is ook zo.
Doe je iets verkeerd of doe je niet je best. Dan zal niemand je op je donder geven en niemand neemt het je kwalijk. Zelf vind ik dit erg fijn.

Maar doe je iets goed, je haalt je target of je promoveert in de ladder dan krijg je misschien een applaus en hoe beter je prestatie… hoe harder je applaus!
Ik heb weleens gehoord dat er de vergelijking met ‘sekte gedrag’ wordt gemaakt.
Dit gebeurd vaker he als we iets niet gewend zijn.. Wat de boer niet kent, toch?
Maar wat een fijn gevoel krijg je als je applaus krijgt en dat heet stimuleren en motiveren.

Deze diashow vereist JavaScript.

Er zijn een hoop voordelen bij het hebben van een MLM vergunning in vergelijking tot het runnen van je eigen zaak. Maar omdat ik niet té pro wil overkomen ga ik het hebben over een paar dingetjes die je gaat tegenkomen.
Kan ik kort over zijn… Mensen willen heel erg graag succes op korte termijn. per MLM bedrijf is dit succes in verschillende tempo’s en momenten te behalen. Maar al snel word je ongeduldig en dit kan je demotiveren en dat is een valkuil van MLM.

Slogan die ik vaak hoor is: Het is een marathon en geen sprint. Geef niet te snel op maar hou je doelen ook reëel met de tijd. Nee het gaat je niet lukken om 1 Miljoen te verdienen in 1 maand.. Wie weet wel in 5 jaar? Als je van tevoren wist dat je die miljoen zou aantikken na 5 jaar, zou je dan volhouden?

MLM is anders dan de maatschappij die we nu kennen. sterker nog…compleet anders. Iedereen mag het gaan doen, dus de wetten van de maatschappij gelden ineens niet meer. We hebben in Nederland een bepaalde gewoonte dat als we iets niet gewend zijn dat het niet klopt. Well guess what! Dit concept komt uit Amerika!

nog 3 punten die ik wil aanhalen.

Vroeger kreeg ik op school bij economie iets over productie proces. En daarin kon je zien hoe bijvoorbeeld het proces van een pak melk ging. Dat begint bij een koe en dan komt het in een fabriek. Soms had je te maken met import export >Groothandel>winkel>consument

Nou zijn meestal al die stappen onafhankelijke partijen, dit kan verschillen. Maar bij sommige MLM bedrijven is het zo dat de fabriek eigendom is van het MLM bedrijf en de groothandel wordt overgeslagen. Dit heeft invloed op het financiële plaatje binnen het bedrijf. De consument draait altijd op voor de gemaakte kosten. Maar sommige kosten worden niet gemaakt of zijn een stuk lagen bij een MLM bedrijf.

Wat denk je bijvoorbeeld dat een groot bedrijf als C1000 moet betalen voor al die reclame die ze maken? nou miljoenen denk ik…

Die miljoenen investering in reclames worden NOOIT gemaakt in MLM en dat geld wordt bijvoorbeeld gebruikt om het product te verbeteren en om  de bonussen aan de networkmaketers te betalen..

Tot slot.

Wat mij altijd erg opvalt is dat er altijd mensen zijn die wel theoriën hebben over hoe MLM werkt en waarom het niet werkt. Maar die mensen hebben zelf geen ervaring met MLM, erg stom.. Wel de klokken horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt… Nou dat weet ik wel ;)

Dit is bij elk MLM bedrijf anders maar je bereikt dus een vast inkomen doormiddel van blijvende commissies over een bepaald klanten volume. En die commissie is erg klein in het begin en het duurt even een tijd voordat dit een voelbaar inkomen is. Om de periode naar dat moment aangenaam te maken zijn er bonussen te behalen.

Echter wordt er hier nooit gepraat over de bonussen die je kan verdienen met het behalen van een target, dit motiveert en stimuleert om beter je best te doen.
Omdat die bonussen in elk MLM bedrijven heel erg verschillen is het dus onmogelijk om een juiste berekening te maken. Want die bonussen veranderen soms en dit houdt het gewoon afwisselend..

https_cdn.evbuc.comimages498254051512004750031original

netwerk marketing werkt wel, de vraag is echter of jij werkt? ;)
Je moet inderdaad je best doen in MLM maar als je erachter staat en erin geloofd moet dit al schelen in de moeite.. Want als je er niet in geloofd en je probeert een klant te maken, dit gaat niet werken…

dia21

MLM is gewoon een eerlijk maar hard systeem. De mensen die hoger op de ladder staan zijn ooit begonnen op de startpositie.. Ze hebben gevochten en ze verdienen met recht wat ze verdienen….

Ik hoop dat ik toch iets nieuws heb verteld in dit forum onderwerp waardoor er een duidelijker beeld is van netwerkmarketing.

Het falen is niet het vallen, maar het weigeren om weer op te staan, Je genereert een parttime extra inkomen. Je kan al je rekeningen betalen, je kan op vakantie gaan wanneer jij wilt. Je gaat met pensioen wanneer jij wilt. Je maandelijkse inkomen is overdraagbaar aan je kinderen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: