Hoe Moet Je Contouren

Een strakke kaaklijn en jukbeenderen; het is iets waar we allemaal van dromen, maar waar lang niet iedereen mee is gezegend. Gelukkig bestaat de make-uptechniek contouren, waarmee je je gezicht kunt sculpten en er het allerbeste uit kunt halen. Lees snel verder en ontdek dat het echt niet zo moeilijk is als jij misschien denkt. 

Door middel van contouren benadruk je de sterke delen van het gezicht en sculpt je als het ware jouw gezicht, waardoor jouw natuurlijke botstructuur nog beter tot zijn recht komt. Hierbij werk je met een donkere en een lichte kleur. Je creëert diepte met donkere kleuren en met lichte kleuren kun je delen van je gezicht juist naar voren halen. Zo kun je bijvoorbeeld jouw jukbeenderen accentueren, je neus smaller maken en je kaaklijn verscherpen. Klinkt dit allemaal heel leuk, maar heb je geen idee waar en hoe je moet beginnen? Geen paniek, wij zetten de 4 basisregels van contouren voor je op een rij.

 

1. KIES DE JUISTE KLEUR

Meestal gebruik je een donkere en een lichte kleur om het gezicht te sculpten, maar blijf zoveel mogelijk in de buurt van jouw natuurlijke huidskleur. Te donkere en te lichte kleuren zien er niet natuurlijk uit, vooral in daglicht.

2. GEBRUIK JE LACH

Gebruik je lach, als je niet goed weet wat je moet contouren. Zo accentueer je je natuurlijke botstructuur. Zodra je dit weet, ga je aan de slag volgens de volgende regels:
4x de meest belangrijke regels van contouren
Heb je een rechthoekig gezicht? Contour dan langs je haarlijn naar beneden tot aan je kin om zo je gezicht ronder te maken. Breng de lichte kleur aan op het midden van je voorhoofd en het midden van de kin.

Rond of een hartvormig gezicht? Creëer een strakke kaaklijn door vanaf de kin langs je kaak te contouren. Contour ook je jukbeenderen en de zijkanten van het voorhoofd. Highlight de brug van je neus door middel van de lichte kleur en doe hetzelfde met het midden van het voorhoofd en de kin.

Heb je een ovale gezichtsvorm? Dan ga je vooral aan de slag met de lichte kleur. Contour met de donkere kleur alleen net onder je jukbeenderen, van net boven je mondhoeken tot net voor je oor. Highlight de brug van je neus, onder je ogen, het midden van het voorhoofd en je kin!

 

3. LIQUID OF CREAM

Gebruik een liquid of creamy contouring palette om je gezicht mee te sculpten. Hier krijg je het meest natuurlijk effect mee, omdat dit het mooiste blend met jouw huid. Maar let op! Heb je een vette huid? Kies dan voor een poeder.

4. BLEND!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: blenden, blenden, blenden! Contouren is eigenlijk alleen mooi als het er natuurlijk uitziet. En hoe goed kwasten en vingers ook hun werk doen, je krijgt een nog egaler en natuurlijker effect met een beauty blender.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: