Aloe Vera Met Brandnetel

In de brandnetel zitten maar liefst 10 verschillende mineralen en 3 soorten vitaminen! Daarnaast heeft brandnetel een sterk ontzurende werking op het lichaam door de aanwezigheid van verschillende organische zuren. Voor wie de PH-waarde van zijn lichaam op orde wil brengen is brandnetel dus een uitstekend kruid. 

Geneeskrachtige werking
De Grote en de Kleine Brandnetel hebben nagenoeg dezelfde werking en beide soorten worden medicinaal gebruikt. De Grote brandnetel groeit al in het voorjaar en wordt daarom vaker gebruikt, vooral bij de voorjaarsreiniging. Brandnetel heeft een hoog gehalte aan vitaminen en mineralen en is daarom een zeer goed kruid om de weerstand te verhogen. Het heeft een hoog gehalte aan kalk en wordt vaak verwerkt in calciumtabletten. Brandnetel reinigt het lichaam en geeft het kracht. Het is een goede ondersteuner bij vermoeidheid en bij zwakte. Dit komt doordat hij het lichaam prikkelt en alle organen aanzet tot actie: dit zet een reinigingsproces in werking. Ook bij kinderen in de groei en bij botontkalking is dit kruid goed te gebruiken. Het wordt ook vaak bij diverse vormen van reuma ingezet.

Brandnetel werkt op het bloed: dit kun je aflezen aan de roodachtige stengels en bladeren. Het kruid heeft een reinigende werking en verrijkt het bloed met zijn hoge gehalte aan mineralen. Vervuild bloed leidt tot huiduitslag en ontstekingen, vandaar dat het kruid gebruikt wordt bij eczeem en vervuiling van de huid. De werking van de brandnetel op de huid kun je aflezen aan de behaarde stengels en bladeren. Brandnetel prikkelt de huid en werkt reinigend, uittrekkend en helend. Bij jeuk, puisten en zweren, droog eczeem, netelroos, acne, psoriasis en brandwonden. Brandnetel bevordert de haargroei en zou goed helpen tegen roos in het haar.

Brandnetel werkt prikkelend op alle organen en dus ook op de spijsvertering. Het helpt je eten beter verteren, geeft een betere doorstroming (bij verstoppingen) en helpt bij suikerziekte. Het is een echte opruimer, slijm en slakken worden afgevoerd en gifstoffen worden opgeruimd.

Brandnetel werkt op de urinewegen: door zijn prikkelende werking werkt hij diuretisch en is erg goed inzetbaar bij vervuiling en nier- en blaasgruis (voert hij af). Brandnetel is goed te gebruiken bij een zwakke of uitblijvende menstruatie en helpt bij impotentie.

Algemeen gebruik

  • Algeheel reinigend: in en uitwendig
  • Voedend: Brandnetel voedt het bloed
  • Opbouwend en weerstand verhogen
  • Vochtafdrijvende en diuretische werking

sivera2018

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: