Cistus Incanus Thee En Lyme

Cistus Incanus

Cistus Incanus, Ladanum, Labdanum

Teken schijnen niet van Cistus Incanus (Ladanum, Labdanum, Rock Rose) te houden. Het werkt ontstekingsremmend, is een anti-oxidant en het ontgift je lichaam. Het is in staat om gifstoffen van vullingen op te ruimen, is goed voor je cardiovasculaire systeem, helpt bij candida en het ondersteunt je immuunsysteem.

Thee zetten van de Cistus Incanus is de manier om het binnen te krijgen en je kunt het preventief drinken om de teken bij je weg te houden. Teken houden niet van bloed dat Cistus Incanus bevat.

Kenmerken van Lyme

De kenmerken van Lyme zijn in de verschillende fase’s van de ziekte anders. Vaak worden er drie fase’s onderscheiden:

 • Wandelende Roodheid
 • Pijn in vlagen
 • Chronische Lyme

Fase 1: Wandelende Roodheid

Het eerste zichtbare teken dat je door een teek gestoken bent uit zich in een roodheid op de plaats waar je gestoken bent. Die rode plek wordt steeds groter; groter dan een 2 euro munt. Op zich een goed teken want dat betekent dat je immuunsysteem vers bloed naar die plaats stuurt om de ontsteking te lijf te gaan. Dat is een pluspunt… je immuunsysteem werkt! Maar dan moet die rode plek ook weggaan. Als die steeds groter wordt is dat dus niet goed. Je kunt met een pen o.i.d. de rand van de rode plek markeren om te zien of ie groter wordt en hoe snel. Op een gegeven moment kan er midden in de rode plek een witte plek ontstaan, met daarin weer een rode stip (bulls eye). Dus nu zijn er “ronde” cirkels verschenen.

MAAR, bij veel mensen is er nooit een zichtbare rode ring geweest. Het voordeel wel een rode ring is, is dat je 100% zeker besmet bent met Lyme. Als je de rode ring niet hebt kun je nog steeds besmet zijn met lyme. Er zijn mensen die al 20 jaar vage klachten hebben en niet weten dat ze Lyme hebben. Ze hebben geen rode ring gehad of zijn dat in de jaren vergeten.

Wandelende Roodheid, Erythema Migrans, Bullseye

Op Google kun je zoeken op “erythema migrans lyme”. Dan vind je allerlei verschillende foto’s van hoe dat eruit kan zien. Ik heb nog een vrij fatsoenlijke gekozen. Als het hierop lijkt hoef je geen test te doen: je hebt Lyme! Het kan zijn dat je nu al in stadium 2 zit. Maar stadium 1 heeft nog geen pijn, of vermoeidheid of één van de vele andere verschijnselen. Je zou kunnen zeggen dat antibiotica nog wel een veilige optie is.

Fase 2: Pijn in vlagen

In deze fase begint het best vervelend te worden wat verschijnselen betreft:

 • Bij vlagen pijn in gewrichten
 • Onverklaarbare vermoeidheid
 • Hoofdpijn
 • Spierpijn, alsof je griep hebt
 • Doof gevoel in zenuwbanen
 • Kloppend gevoel in je bloed/bloedvaten
 • Aangezichtsverlamming
 • Hersenvliesontsteking
 • Tandpijn zonder dat er iets aan je tanden mankeert
 • Trillen
 • Spiertrekkingen

Nu wordt het riskanter om antibiotica te nemen. Maar het is nog steeds mogelijk dat het bij jou werkt en dat je er dan vanaf bent.

Fase 3: Chronische Lyme

Dit is het stadium waar je in terecht kan komen als je de tekenen verwaarloost of als je te laat bent gediagnosticeerd. Ook kan dit gebeuren na een antibioticakuur. Dan ligt je immuunsysteem op z’n gat en grijpt de Lyme zijn kans. Je bent in zo’n geval weerloos. Zwaardere antibiotica zullen waarschijnlijk ook niet helpen en je nog zieker maken. Je beste optie zou nu wel eens alternatieve zorg kunnen zijn.
Kenmerken van stadium 3 zijn vooral imitaties van andere zware ziektes die je NIET hebt:

 • MS
 • Artritis
 • Syfilis
 • Alzheimer
 • Spastische darm
 • Fibromyalgie
 • Chronische vermoeidheid
 • Enorme hoofdpijnaanvallen, lijkend op migraine

De lijst van ziektes die Lyme in dit stadium kan nabootsen is erg lang. En het is niet grappig als je in dit stadium zit. Ik heb mensen gesproken die me dingen vertelden waarvan ik dacht: “Als ik dat zou hebben zou ik er een eind aan maken.” En daar hebben zij ook aan gedacht vertelden ze me. Iemand vertelde me dat hij nachtenlang door het bos liep te huilen van de hoofdpijn en niet kon slapen en dat niets hielp. (Noot: hij is genezen!). Maar er zullen zeker mensen zijn die dat einde wel hebben opgezocht.

Lyme en Voeding

Een van de belangrijkste dingen die je moet doen is zorgen dat je echt gezond eet. Dat is dus niet een boterham met kaas.

Gezonde voeding

Het betekent dat je voeding gebruikt die je lichaam basisch maakt. En dat zijn vooral groenten en bessen. Ander fruit, brood, kaas, pasta, aardappels, wijn, bier, snoep, suikergoed: allemaal even niet. Dat kan je later wel weer doen als je genezen bent. Maar het zijn allemaal zuurvormende voedingsmiddelen. En Lyme gedijt prima in een zure omgeving. In een basisch lichaam gaat Lyme snel weg.

Je bent vatbaar voor Lyme geworden omdat er al veel afvalstoffen in je lichaam circuleren. Niet gezond eten zal je lichaam dus niet ondersteunen bij het schoonmaakproces. Dat schoonmaakproces MOET plaatsvinden als je Lyme hebt. Eet gezond en liefst biologisch. Als je weet wat er allemaal voor E-nummers in voeding zitten en wat er allemaal voor pesticiden gebruikt worden op groente en fruit… dat is niet bevorderlijk voor je. Je nieren, darmen, lever, longen en huid hebben het al zwaar genoeg; help ze.

Natuurlijk genezen

Als je natuurlijk wilt genezen van Lyme en je gaat alles doen wat op deze webpagina’s staat, maar je blijft ongezond eten, dan zul je niet genezen. Ik gebruikte vrijwel alle kruiden die ik genoemd heb op deze pagina’s en die hielpen heel goed. Maar als ik het in mijn hoofd haalde om op een feestje bier, wijn, kaas of borrelnootjes (niets menselijks is mij vreemd) te eten, dan had ik de volgende dag absoluut meer last van Lyme-symptomen. Meer steken in mijn gewrichten, meer doof/tintelende gevoelens in mijn zenuwbanen en kloppende aders in mijn benen. Nadat ik een aantal malen fiks de fout in ging, heb ik door schade en schande geleerd dat ik me gewoon een tijdje aan de regels moest houden. En daar ben ik eerlijk gezegd niet zo heel erg goed in. Maar ik vind het wel erg fijn om me goed te voelen en die Lyme moest er uit. Dat motiveerde me om me toch goed aan de dieetregels te houden. Met resultaat. Daarom zeg ik ook dat je verder alles goed kunt doen, maar je MOET ook op je voeding letten. Als je dat niet doet, dan kun je beter inzetten op antibiotica.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: