7 Kleine Gezonde Dingen Die Je Elke Dag Zou Moeten Doen

Een paar uur van je dag besteden aan sporten kan soms behoorlijk onmogelijk lijken. Je bent druk bezig en het laatste waar je aan kunt denken is tijd doorbrengen in de sportschool. Maar het is belangrijk om gezond te blijven, dus daarom mag je hier best wat meer aandacht aan besteden. Je hoeft niet per se uren te sporten, maar ook kleine dingen kunnen je in goede gezondheid houden. Deze 7 kleine, gezonde dingen zou je eigenlijk elke dag even moeten doen.

1. Probeer meer te lopen
Of je nou op school bent of bij je werk, over het algemeen zit je eigenlijk te veel op één dag. Daarom is het belangrijk dat je af en toe momenten probeert te zoeken waarop je net iets meer kunt lopen. Het klinkt misschien stom, maar je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om één halte eerder uit de tram te stappen en het laatste eindje te lopen. Of gebruik wat vaker de trap in plaats van de lift. Die kleine momenten waarop je beweegt zijn goed voor je lichaam.

2. Doe even helemaal niks
Tegenwoordig zijn we allemaal constant bezig met iets. Of het nou appen, fietsen of muziek luisteren is: we zijn altijd wel ergens druk mee. Probeer soms even helemaal niks te doen. Zit je in de trein? Doe dan even geen oordopjes in om muziek te luisteren, maar doe gewoon even je ogen dicht. Social media houdt ons heel erg bezig, maar het is goed om af en toe wat afstand te doen van je telefoon.

3. Ga op tijd naar bed
Slaap is ontzettend belangrijk om goed te kunnen functioneren. Gemiddeld heeft een volwassen persoon minimaal 7/8 uur slaap per dag nodig. Ga wat eerder naar bed en leg alle elektronica weg. Je kunt bijvoorbeeld wel een boekje lezen voordat je je ogen sluit, maar elektronica geeft je te veel prikkels. Het is totaal begrijpelijk dat je soms nog graag één aflevering meer wilt zien, maar als dat ten koste gaat van je nachtrust kun je beter verstandige keuzes maken.

sleeping mask

4. Drink genoeg water
Water drinken lijkt voor veel mensen een hele opgave te zijn, maar het is eigenlijk super belangrijk om genoeg water te drinken. Het is beter voor je huid en heeft nog veel meer voordelen. Probeer je eigen waterfles mee te nemen naar je werk of naar school, en blijf deze constant bijvullen. Je kunt ook een app downloaden, waarop je ieder gedronken glas water kunt noteren. Zo weet je zeker dat je genoeg vocht binnenkrijgt!

tape-403592__340

5. Draag kleding die jij leuk vindt
Het lijkt alsof dit puntje helemaal niet in het rijtje thuis hoort, maar een goede gezondheid begint bij je goed voelen. Als jij kleding draagt die je zelf mooi vindt, straal je een stuk meer zelfverzekerdheid uit dan wanneer je iets draagt waar je je niet prettig in voelt. Je voelt je ook een stuk beter en blijer en dat is heel goed voor je.

6. Luister goed naar je lichaam
Wanneer je buik rommelt, geeft je lichaam aan dat je eten nodig hebt. Negeer dit niet en zorg ervoor dat je ook daadwerkelijk iets gaat eten. Het is belangrijk om goed te luisteren naar wat je lichaam je probeert te vertellen. Je krijgt die signalen namelijk niet voor niets.

7. Maak je eigen eten klaar
Hoe verleidelijk het ook is: magnetronvoedsel is niet altijd de oplossing. Soms komt het voor dat je haast hebt en dan is magnetronvoedsel ideaal. Maar heb je wat meer tijd? Probeer dan je eigen maaltijd te maken. Zo weet je precies welke ingrediënten erin zitten en wat je lichaam binnenkrijgt. Inspiratieloos?

possible

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: