8 Heerlijke Doordrenkte Waterrecepten Voor Gewichtsverlies

Water is in de volksmond bekend Voor velen voor het afvallen van ongewenste kilo’s. Hoewel het precies dat doet. Er zijn zoveel meer gezondheidsvoordelen voor het drinken van water.

Een dieet bestaande uit weinig tot geen bewerkte voedingsmiddelen en het verhogen van de inname van water heeft voor velen gewerkt. Water spoelt op natuurlijke wijze,  het lichaamssysteem, de vetten en gifstoffen uit voor een gezonder lichaam.

Water, voeg verschillende soorten fruit, groenten en kruiden toe aan koud water en laat het zitten om de antioxidanten en verbindingen te trekken. Ze helpen vet te verbranden, maar stimuleren ook het immuunsysteem, verbeteren de algemene stemming, verminderen de eetlust door langer vol te voelen, maken organen gezonder en houden je gehydrateerd. En dit zijn slechts een paar overdunde watervoordelen.

Het gebruik van verschillende soorten fruit, groenten en kruiden werkt voor een specifieker doel. Laten we eens kijken naar enkele van de beste recepten met doordrenkt water en waar ze goed voor zijn.

Met fruit doordrenkte watercombinaties
1. Citroen, sinaasappel en munt

Citroenen helpen bij de spijsvertering vanwege de antioxidanten in de vrucht die wordt toegediend in het water. Sinaasappel doet  hetzelfde, maar helpt ook de bloedsomloop beter te werken door de bloedcirculatie te verbeteren.

Mint is een uitstekend kruid om te combineren met deze twee citrusvruchten omdat het de adem fris maakt. Maar het activeert ook de speekselklieren en spijsverteringsenzymen in de darmen voor een betere vertering van voedsel.

Deze combinatie helpt bij zuurbranden en constipatie, en het voordeel is dat het een geweldige dorstlesser is. Pak een glazen kan en voeg schijfjes fruit toe, al dan niet geschild, en een paar takjes munt.

Vul de waterfles   met water en houd gedurende ongeveer twee uur aan de kant.

2. Mango, gember en komkommer

Een ander combinatiemengsel dat helpt bij de spijsvertering is ook een combinatie van mango, komkommer en gember. Komkommer is een goede spoeling speciaal voor gifstoffen, mango helpt bij de spijsvertering en stimuleert de lusteloosheid en het geheugen. Gember helpt ook bij de spijsvertering en is een geweldige natuurlijke pijnstiller.

3.Druif, framboos en komkommer

Komkommer is een verse groente die werkt als een geweldige toxine-spoeling. Maar de combinatie van druif en framboos samen met komkommer zorgt voor een heerlijk verfrissend drankje dat naast het reinigen van het lichaam ook werkt als een ontstekingsremmend middel van alle antioxidanten in frambozen en druiven.

Om dit detoxwater te maken, moet je een flesje van 1 liter pakken en het ongeveer halverwege vullen. Voeg de frambozen en de druiven toe nadat je ze in stukjes hebt bijgesneden en voeg de komkommer toe in plakjes. Je hebt ongeveer de helft van een middelgrote komkommer, een handvol druiven en nog een handvol frambozen nodig. Voeg desgewenst ijs toe en laat ongeveer een uur staan.

4. Ananas, granaatappel en citroen

Een alternatieve combinatie is het mengen van ananas, citroen en granaatappel. De mix is als de framboos-druif-komkommer-combinatie. Een handvol elk (of ongeveer een half kopje) van het fruit en een gesneden citroen.

Dit met fruit doordrenkte water is een diepe reiniging, detox en ontstekingsremmende oplossing. Het werkt meer specifiek met het ontgiften van vitale organen zoals de lever, de nieren en de maag.

5.Citroen, limoen en groene thee

Groene thee alleen is een geweldige detoxdrank die het lichaam van gifstoffen doorspoelen en de verbindingen van polyfenolen in groene thee verbranden het vet vrij snel. De combinatie van de drie ingrediënten maakt een super doordrenkt dat in een mum van tijd vet naar de stoep lokt.

De mix van groene thee met citroen en limoen werkt ook niet zo goed voor vrouwen die zwanger zijn en personen die zweren, hart- of nierproblemen hebben. Het beste is om de groene thee te vervangen door een ander ingrediënt. Dit is een uitstekend detoxwater voor platte buik.

6. Gember, citroen en komkommer

Een ander gecombineerde wateridee is om hetzelfde gewenste effect te krijgen voor het verbranden van vet is komkommer, gember en citroen. Zoals we weten, is komkommer een natuurlijke blos en is gember een pijnstiller, maar het is ook een booster voor het metabolisme en het immuunsysteem.

Voeg twee zakjes groene thee toe, met de helft van een gesneden citroen en een kleine limoen in plakjes gesneden in een fles water van 1 liter. Opnieuw toevoegen van ijs is een optie als je geen ijs wilt en zet dan de fles een paar uur in de koelkast.

7. Granaatappel, kiwi’s en kersen

Granaatappel heeft uitstekende eigenschappen omdat ze gevuld zijn met antioxidanten. Antioxidanten helpen de gezondheid van het hart te bevorderen en het toxinesysteem te spoelen en het immuunsysteem te stimuleren.

Kiwifruit is een compacte vrucht met veel eigenschappen, waarvan er een paar zijn dat het helpt bij het reguleren van de goede werking van het hart.

Kersen werken hetzelfde als de  kiwi, maar afgezien van deze voordelen vermindert kers ook het risico op beroerte en ontsteking en is het een uitstekende metabolisme-booster. Het bevat ook vele voedingsstoffen en geeft het water een geweldige smaak.

8. Blauwe bessen, Appel en Cranberry

Cranberry staat al vele jaren bekend als het populaire detoxfruit vanwege de hoge antioxidantkwaliteiten. De koppeling met blauwe bessen, die ook een hoog antioxidantgehalte heeft, evenals polyfenolen bestrijdt infecties, spoelt toxines weg. Maar is ook gevuld met vitamines en mineralen. De combinatie van de drie vruchten is een uitzonderlijke antioxidant, immuunbooster.

Al deze fruitcombinaties zijn interessante en coole manieren om de drinkervaring van water te stimuleren. Je kunt nooit fout gaan, ze hebben allemaal ongelooflijke voordelen. Zorg ervoor dat het fruit biologisch is en niet gevuld met pesticiden voor de beste resultaten.

infused-water-recipes

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: