Kinderen Met FASD

Wij hadden vijf kinderen met FASD.

Deze kinderen vertoonde pdd-nos en adhd symptomen. Maar er was zoveel meer. hun gedragingen waren veel anders , er was veel twijfel is het autisme en adhd. Of is er toch meer aan de hand met deze kinderen.

En dan ga je op zoek hoe kunnen we deze kinderen ondersteunen. En wat is er met hun aan de hand. Om deze kinderen iets uit te leggen was heel moeilijk.

Deze kinderen ontwikkelen vaak bepaalde dingen niet. Doordat het niet ontwikkeld id. Bij twee van de kinderen kwamen we er achter dat ze geen geweten en gevoel ontwikkelden.

Het Foetaal Alcohol Syndroom omvat de mentale en fysieke tekortkomingen bij kinderen die tijdens de zwangerschap zijn blootgesteld aan alcohol. Een volledige diagnose FAS wordt gegeven als er op 3 terreinen afwijkingen bestaan:

1. Vertraagde groei, Baby’s worden geboren met een te laag geboortegewicht en groeien erg traag. Kinderen met FAS zijn kleiner dan hun leeftijdsgenootjes en vaak erg tenger. Het hoofd is vaak abnormaal klein.

2. Gezichtsafwijkingen Er zijn variaties, maar dit zijn de meest voorkomende afwijkingen.

3. Neurologische afwijkingen Slechte spiercoördinatie komt veel voor. Baby’s met FAS hebben een slechte zuigreflex en kauwen slecht. Veel kinderen met FAS zijn overgevoelig voor tast, geluid en fel licht. Ook veel voorkomend zijn: Slecht sociaal functioneren, hyperactiviteit, verstandelijke handicap en autistisch gedrag

gezichtsafwijkingenFASD Hersenen

ARND en FASD
Kinderen die niet alle karakteristieken van FAS hebben kunnen gediagnosticeerd worden als Alcohol Related Neurodevelopmental Disorder (ARND), partieel FAS (pFAS), Foetaal Alcohol Effecten (FAE), Alcohol Related Birth Defects (ARBD) of nog andere termen. De term Foetaal Alcohol Spectrum Disorder (FASD) wordt tegenwoordig gebruikt door veel onderzoekers om het hele gebied van defecten door prenatale alcohol blootstelling af te dekken.

FASD paraplu

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: