Moet Ik Minder Eiwitten Eten Omdat Die Verzurend Werken?

Je hoort vaak dat je niet veel eiwitten mag eten omdat je dan verzuurt, of omdat dit je nieren belast. Maar de vraag is niet hoeveel eiwitten je mag of kunt eten. De vraag is, hoeveel groente moet ik eten om te compenseren voor de verzurende voeding die ik al heb gegeten? En dus, hoeveel mineralen moet ik aan leveren om de zuur-base balans te behouden. Dit kun je heel gemakkelijk uitrekenen door te kijken naar de PRAL-waarde van een voedingsmiddel. PRAL is een afkorting voor ‘Potential Renal Acid Load’: de geschatte zuurbelasting op het lichaam per 100 gram voedingsmiddel. Een positieve waarde is gegeven aan producten die verzurend werken. Een negatieve waarde is gegeven aan voeding die een alkalisch effect heeft.

Eet je 100g van een product dat +10 is, dan moet je 100g eten van een product dat -10 is. Of 200g van een product dat -5 is om weer tot een evenwicht te komen. Het is erg moeilijk om gedurende de dag altijd op de 0 uit te komen. Een kleine disbalans hierin kan ons lichaam verdragen, maar wordt die disbalans te groot dan heeft dat effecten voor de gezondheid. Groente is dus niet alleen belangrijk voor de vitamines en mineralen, maar ook om de zuur-base balans in ons lichaam in stand te houden!

zuur base balans

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: