Ontzuren: De Sleutel Tot Fysieke En Mentale Gezondheid

Eet je vaak gehaast of even tussendoor of laat in de avond? Ben je vaak moe en lusteloos en heb je regelmatig last van een opgeblazen gevoel? Dit zijn duidelijke tekenen dat je lichaam teveel zuur bevat. Onze moderne westerse voeding, de manier waarop we eten en onze levensstijl werken vaak een teveel aan zuren in het lichaam in de hand. Het evenwicht herstellen is een geweldige kans om je algehele gezondheid te verbeteren. Want het voedingspatroon en de levensstijl die ons lichaam basisch houden, geeft ons de energie, de mooie huid, het slanke lichaam en de algehele gezondheid die we zoeken.

Eigenlijk zijn bijna alle ongezonde voedingsmiddelen zuurvormend. Maar andersom is het niet persé zo dat een zuurvormend product ongezond is. We hebben namelijk zowel zuurvormende als alkalische voeding nodig. De balans hiertussen is wat belangrijk is. De ideale verhouding voor base en zuur in het lichaam is 2:1.

Sterk zuurvormende voedingsmiddelen: dierlijke eiwitten, gerijpte zuivelproducten, industrieel bewerkte producten, producten met geraffineerde suiker en bloem, koffie en alcohol.

Basevormende voedingsmiddelen: groenten, rijpe vruchten, glutenvrije granen als quinoa, boekweit en amarant, verse kruiden en amandelen.

Gezonde zuurvormende voeding: vis, gevogelte, sommige noten, zaden, en peulvruchten

Lifestyle factoren die zuurvorming kunnen bevorderen:

  • stress, angst, vermoeidheid en ergernissen > zoutzuur
  • zware metalen als lood, cadmium en amalgaamvullingen hebben ook een verzurende werking.
  • nicotine > nicotinezuur
  • aspirine > acetylsalicylzuur

Het herstellen van het zuur-base evenwicht zorgt voor meer energie, omdat cellen het hele lichaam van zuurstof voorzien en de vitaliteit verhogen. Basische voeding houdt het energiepeil de hele dag stabiel, voorkomt pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel die worden veroorzaakt door zure bronnen.

Herken je dit? Wat zou je vandaag al kunnen veranderen in wat je eet om je lichaam te helpen minder zuur te worden?

Gerelateerde afbeelding

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: