Onze Pleegkinderen Met FASD

We wisten toen de kinderen bij ons kwamen niet wat FASD was, maar ik zag wel dat deze kinderen ander gedrag vertoonden. Als ze iets deden wat niet mocht, deden ze dit waar je bij stond. En sprak je hun er op aan. Dan hadden ze niet gedaan wat jij had gezien.

ASS kinderen weten wat ze doen, en spreek je hun er op aan. Kun je er met hun over praten, maar dat lukte niet bij deze kinderem. Ook waren deze kinderen verstandelijk beperkt, maar ook hoorde dit gedrag daar niet bij. Ze waren bepaalde momenten erg vijandig tegen over iedereen, bleven afstandelijk. Ze waren ook heel impulsief , maar pastte niet bij de kenmerken van ADHD.

Als ze moesten plassen of hun ontlasting kwijt moesten, deden ze dit waar ze stonden. De een plaste over de andere. Dan vond je weer ergens ontlasting met een emmer er over heen , of gewoon open en bloot ergens.

Vaak verstopten ze dingen, de kat zat in de lade. En als die hoorde miauwen, dan miauwde onze pleegdochter mee. Zodat het niet opviel dat het de kleine kitten in de lade van de tafel zat. Ze pulkten het gips van de muur , door hun vinger nat te maken en rondjes te draaien zodat er gaten in kwamen. En daar achter verstopten ze van alles. Ook dat we eens thuis kwamen en er witte poeder op de dak pannen zat. had een van deze kinderen op een velletje papier waspoeder gedaan en over de dakpannen geblazen.

We kwamen er achter dat ze hun ontlasting in de goot gooiden, toen we de ramen aan het schoonmaken waren. Dit gedrag konden we in geen enkel hokje kwijt.

Dan vonden we onder de bladeren in de herfst , allemaal onderbroekjes, aan elkaar gebonden vol ontlasting. Als we hun hier op aan spraken. En uitlegden , dat dit zo niet kon. Dat er twee wc’s zijn. En de onderbroekjes in een emmer met water gedaan kan worden, nog drongen wij niet tot hun door.

Afbeeldingsresultaat voor fasd

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: