Check! Nuttige Facebook-Groepen Voor Bloggers

Een bron van nuttige informatie én een mogelijk nieuwe verkeersbron: Facebook-groepen voor bloggers. Ben jij hier al mee bekend?

Uit mijn artikelen over netwerken is wel gebleken hoe belangrijk het is om te connecten met mede-bloggers. En nog het meest met bloggers in je eigen niche, hoewel deze vaak (onterecht!) als concurrenten worden gezien. Hoe ik het liefst connect met mede-bloggers? Via social media.

Afbeeldingsresultaat voor facebook groepen

Facebook-groepen: wat zijn het?

Mocht je nog niet bekend zijn met Facebook-groepen, even een kleine introductie. Facebook-groepen zijn een variant op je persoonlijke profiel & pagina’s. Op deze pagina’s ga je echter in groepsgesprek met gelijkgestemden. Hoe je dit moet zien? Nou, er is bijvoorbeeld een Facebook-groep voor mensen die hun honden mee willen nemen op vakantie, of voor bruidsfotografen onderling. En zo zijn er dus ook heel veel groepen voor bloggers.

De Facebook-groepen zijn er in meerder varianten:

  • Openbaar. Als je hier in post komt dit ook in je timeline en kunnen al je normale vrienden dit dus ook lezen.
  • Besloten groepen. Je kunt alleen meelezen als je lid bent geworden van de groep (je moet geaccepteerd worden door één van de eigenaren).
  • Geheime groepen. Deze zijn niet terug te vinden in de zoekmachine van Facebook, en je kunt er enkel op uitnodiging komen.

De meeste Facebook-groepen voor bloggers vallen in de eerste twee categorieën. De laatste is meer interessant als je echt een select gezelschap toe wilt laten. Zo heb ik een Facebook-groep voor de schrijvers van Like & Love (it!), we delen hier ideeën op een laagdrempelige manier.

Welke Facebook-groepen voor bloggers zijn de moeite waard?

Wanneer een Facebook-groep voor jou de moeite waard is, is persoonlijk. Wil je alleen je eigen nieuwe berichten spammen in de hoop op nieuwe bezoekers? Of wil je in discussie met andere bloggers en ervaringen uitwisselen? Kijk welke groepen het best bij jou passen.

Ik ken natuurlijk niet alle Facebook-groepen voor bloggers, maar dit zijn de groepen die ik je in elk geval kan aanraden:

  • The bloggerlist. Een openbare groep waarin je jouw nieuwe berichten vrijelijk kunt spammen. Ook stellen bloggers er regelmatig vragen en worden er incidenteel meetings georganiseerd. De groep is een initiatief van Bloggermedia.nl.
  • Bloggersgroep 30+. Voor de wat oudere en serieuzere blogger (vaak minder fashion en beauty). Niet alleen om linkjes uit te wisselen, maar ook tips. Het leuke is dat hier bloggers aanwezig zijn die al heel lang mee gaan en dus al veel ervaring hebben.
  • 365 dagen bloggen. Een challenge van Patricia van Blogqueen waarbij mensen worden uitgedaagd elke dag te bloggen. Maar ook als je dit niet redt, is het een interessante groep om eens een kijkje te nemen.
  • Blogging 101. Een groep die Nene Merit opstartte. Zij is van mening dat bloggers nog steeds onderschat worden in de mediawereld en hoopt dat bloggers door elkaar te helpen een betere positie voor zichzelf creëren. Een goede blog om ervaringen uit te wisselen dus.
  • Bloggers Nederland. De openbare groep die hoort bij de gelijknamige website. Dit is met name de plek om je nieuwe blogberichten te ‘spammen’. Wees je er wel van bewust dat je al je vrienden hier dan ook mee ‘lastig valt’. Het is immers een openbare groep.
  • The Blogboard. Hier mag je ook al je blogposts posten, hopende op meer verkeer. Wederom openbaar, zorg dus dat je vrienden je niet heel vervelend gaan vinden.

En ja, dat zijn er best veel. Maar hé, dit is waar mijn doelgroep zich bevindt. Dit is voor mij dé plek om uit te vinden wat er leeft onder bloggers. En waar ik dus over moet schrijven.

Succes met het vinden van de Facebook-groepen voor bloggers die bij jou passen. Dat kan even zoeken zijn, zeker als je een overload aan berichten in je tijdlijn wilt voorkomen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: