Voedingssupplementen Die Ondersteunend Werken Bij Te Veel Aan Melkzuur Tijdens Het Sporten

Acetyl-L-carnitine – hersteld spieren en bouwt spieren sneller op, gaat spiervermoeidheid tegen, ondersteunt de zuurstofopname bij zware lichaamlijke arbeid en sport. Remt vorming en bevordert verwijdering van melkzuur. Een ALC-supplement vult aan wanneer door zware inspanning meer carnitine wordt afgebroken en verdwijnt via zweet en urine.

Gerelateerde afbeelding

Creatine-helpt bij een teveel aan melkzuur in de spieren.

Kalium – sporters die relatief korte zware inspanningen leveren waarbij de verzuring een enorme belasting vormt om betere tijden neer te zetten kunnen een basische buffer opbouwen door enige uren voor de wedstrijd ieder half uur doseringen kaliumcarbonaat in te nemen.

L-citrulline – gaat de opbouw van melkzuur in de spieren tegen en het melkzuur dat al aanwezig is wordt sneller in energie omgezet.

Een van de grootste problemen bij sport is de energievoorziening tijdens inspanning. Voor het samentrekken van spiercellen is energie nodig. Deze energie kan vrijgemaakt worden door glucose( afkomstig van koolhydraten) en vetzuren(afkomstig van vetten) te verbranden. Uit glucose kan sneller energie worden vrijgemaakt dan uit vet. Bovendien is er voor de verbranding van glucose minder zuurstof nodig dan voor de verbranding van vetzuren. Glucose en vetzuren kunnen ook zonder zuurstof energie leveren. Maar daarbij ontstaan respectievelijk zuren (MELKZUUR)en ketonen(ACETON), waardoor het zuur-base-evenwicht verstoort raakt. In de spier bevindt zich een kleine voorraa glucose in de vorm van glycogeen. In de lever bevindt zich ook glycogeen, maar deze moet eerst via het bloed naar de spieren worden vervoerd. De hoeveelheid glycogeenreserve is beperkt vergeleken bij vetreserve. Het probleem is echter dat de vetverbranding veel zuurstof kost en dat vet een langzame energiebron is.

Het voorkomen van spierkramp

ELECTROLYTEN, VOCHT EN GLYCOGEEN

Spierkramp is een uitermate vervelend verschijnsel. Veel sporters krijgen te maken met kramp. Waar ligt de oorzaak. Wat zijn de verschillen tussen nachtelijke spierkramp, acute spierkramp tijdens het sporten of spierkramp na het sporten?

Spieren zijn continue in beweging. Optimale spierwerking betekent dat een spier maximaal kan contraheren en extraheren. Simpel gezegd; “in- en uittrekken”. Wanneer je als sporter kramp ervaart betekent dit dat de vezels en spieren ineens samentrekken. In een normale situatie zijn bepaalde delen van de vezels in rust, terwijl het andere deel zich samentrekt. Er is dan sprake van een continue afwisseling van rust en samentrekking. Wanneer dit niet het geval is spreekt men van kramp. In veel gevallen zorgt dit voor een pijnlijk gevoel. Hoe kan dit ontstaan? Om vervolgens de vraag te beantwoorden: hoe dit te voorkomen?

De belangrijkste reden waardoor kramp ontstaat bij sporters heeft te maken met 3 aspecten:

  1. gebrek aan electrolyten (mineralen)
  2. gebrekkige vochthuishouding (dehydratie)
  3. gebrekkige energie toevoer (glycogeen) naar de spieren bij inspanning

Kramp, restless legs, spieren en magnesium

Kramp is meestal een teken van een accuut tekort aan magnesium. De spier blijft op een pijnlijke wijze aangespannen en heeft dringend magnesium nodig om te ontspannen. Een paar spraytjes met de zechsal magnesiumolie brengt vrijwel direct verlichting.

Beter is om kramp te voorkomen. Mensen die in magnesiumbalans zijn hebben beduidend minder kans op bijvoorbeeld nachtelijk krampen. Ook bij rusteloze benen (restless legs) is een positieve invloed te verwachten van magnesium.

Mind Master Extreme Performance Powder is de nieuwe snelle energiekick die je kracht en bescherming geeft voor elke situatie.

Je leven stelt je soms voor extreme uitdagingen. Je hebt energie op korte termijn nodig om de situatie succesvol aan te pakken, je wilt iets van je vrije tijd maken na een zware werkdag of je wilt vermoeidheid overbruggen. Je lichaam moet daarbij beschermd worden tegen negatieve effecten van stress. Op zulke momenten geeft LR lifetakt mind master extreme jou een energieboost voor extra kracht en concentratie. Voor een goed lichaamsgevoel, altijd en overal.

De handige mind master extreme stick Performance Powder zorgt ieder moment voor een snelle energiekick, zelfs onderweg. Het past in elke broekzak en kan direct worden geconsumeerd.

Het is makkelijk open te scheuren en kan zonder water worden in genomen zodat je gelijk kan presteren met kracht.

Pro Balance

Pro Balance bezit afgestemde mineralen en sporenelementen. Bepaalde mineralen leven in goede harmonie met elkaar. Andere zullen elkaar net belemmeren. De juiste combinatie is dus bijzonder belangrijk. Enkel zo kunnen mineralen de zuurgraad van het lichaam ondersteunen. Kalium ondersteund de normale functie van het zenuwstelsel. Thiamine en vitamine B12 zorgen voor een normale energiestofwisseling en voor een normale psychische functie. Magnesium vermindert vermoeidheid en moeheid en draagt bij aan het elektrolytene evenwicht.

Pro Balance geselecteerde ingrediënten

Mineralen en sporenelementen
15% kalium per dag portie**
53% magnesium per dag portie**
87% calcium per dag portie**
45% koper per dag portie**
150% chroom per dag portie**
160% molybdeen per dag portie**

GEBRUIKSAANBEVELING PRO BALANCE

Het is belangrijk om iedere dag de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen. Pro Balance is onderdeel van de Daily Essentials, Mental Power en Pro Activity LR Lifetakt programma van LR. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 3 x 4 tabletten. De inhoud van de Pro Balance verpakking is 360 tabletten. Een combinatie met Aloe Vera Drinking Gel Traditional met honing, voorziet uw lichaam van belangrijke mineralen en microelementen zoals hoogwaardige plantaardige materialen. De ideale basis voor een functionerend metabolisme. Metabolisme is et geheel van biochemische processen dat plaatsvindt in de cellen van organismen, ook wel stofwisseling genoemd.

Mind master red

Deze prestatie drank is een mijlpaal voor de bestrijding van niet-medische stress en het verhogen van de prestaties. Het hoogtepunt: lichaam en geest kunnen samen worden gestimuleerd. De anti-oxidanten resveratrol, groene thee, chlorofyl, vitamine E en selenium vullen elkaar aan om stress te verlichten. Vitaminen B, choline, ijzer, co-enzym 10 en L-carnitine verhogen van de efficientie van lichaam en geest. Dr Anke Ertan, een expert in preventieve geneeskunde en stress management, verklaarde het volgende: Bepaalde combinaties van planten, vitaminen en mineralen helpen het lichaam om stress te verminderen, terwijl het opwekken van energie in het proces. Ze verlaten het lichaam en de geest wordt weer fris en veerkrachtig.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: