Carnitine, Een Noodzakelijke Stof Voor De Vetverbranding

Met bepaalde voeding kun je de biochemische en ook de hormonale processen in de cellen van je lichaam beïnvloeden.

Carnitine zorgt er onder andere voor dat de vetten in ons lichaam getransporteerd kunnen worden via de membraan van de mitochondriën. Vetten worden afgebroken tot vetzuren. Deze vetzuren kunnen de membraan van de mitochondriën niet direct passeren maar doen dat door een chemische verbinding aan te gaan met carnitine. Carnitine is dan de “drager” of transporteur van vetzuren naar de mitochondriën. Hier worden de vetzuren afgebroken en komt er energie vrij.

Daarnaast is carnitine betrokken bij een groot aantal stofwisselingsprocessen. Pasgeboren baby’s hebben een verhoogde behoefte aan carnitine. Vandaar dat in colostrum een hoge concentratie aan carnitine aanwezig is.

Carnitine kan rechtstreeks via een bepaalde voeding in ons lichaam komen, maar het kan ook uit bepaalde stoffen in ons lichaam worden aangemaakt. Via de voeding krijgen we carnitine binnen via kippenvlees, gist, koemelk, tarwekiemen, brood, bloemkool in hoeveelheden variërend van 7,5 tot 0,1 mg per 100 gram product. In de lever en in de nieren van ons lichaam wordt carnitine in kleine hoeveelheden aangemaakt met behulp van de cofactoren Vitamine C, Vitamine B3, Vitamine B6, ijzer en de aminozuren lysine en methionine. Dat vitamine C en lysine hier belangrijke factoren zijn.

Afbeeldingsresultaat voor carnitine vetverbrander

Carnitine is voor de meeste mensen een essentiële stof omdat de eigen synthese meestal tekort schiet, of niet voldoende benut wordt of te veel wordt uitgescheiden. In bepaalde situaties of bij bepaalde aandoeningen heeft de mens meer carnitine nodig dan het lichaam aanmaakt of uit de voeding kan absorberen: hartaandoeningen, diabetes, chronische ziekten, lichamelijke stress, nieraandoeningen (nierdialyse patiënten), intraveneuze voeding, hypoglycemie, kanker, zwaarlijvigheid, ouder worden, hyperlipidemie.

Te dikke mensen hebben een tekort aan carnitine of benutten niet volledig de carnitine die hun lichaam aanmaakt en zijn afhankelijk van een supplement om de hoeveelheid lichaamsvet te verminderen. Indien een supplement wordt gebruikt let er dan op het L-Carnitine betreft in een hoeveelheid van 800 mg/dag, anders werkt het niet. Door zowel fysieke stress (lichamelijke inspanning) als door psychische stress (verhoging cortisol) is de uitscheiding van carnitine verhoogd, dus de beschikbaarheid voor het lichaam te laag.

De belangrijkste taak van carnitine is dus het transport van vetten / vetzuren door membranen van cellen en cel onderdelen (mitochondriën) waar de vetten worden verbrand voor energieproductie. De snelheid van deze verbranding wordt gereguleerd door de snelheid waarmee vetzuren worden getransporteerd op carnitine door de membraan van de mitochondriën. Carnitine is dus een belangrijke stof om vetten uit je lichaam op een natuurlijke wijze te verwijderen. Carnitine voorkomt en verhelpt tevens leververvetting.

MINDMASTER:
rodedruivensap uit druivensapconcentraat, Aloe Vera Barbadensis Miller Gel (VS/Mexico 36 %), water, dextrose, stabilisator (xanthaan), extractenmengeling (druivenpitextract, groenethee-extract, resveratrolhoudend druivenschilextract), L-carnitine-L-tartraat, antioxidatiemiddel (L-ascorbinezuur), co-enzym Q10, vitaminemengeling (thiaminemononitraat, foliumzuur, vitamine B12, DL-alfa-tocoferylacetaat), zuurmiddel (citroenzuur), ijzer(III)-pyrofosfaat, bewaarmiddel (kaliumsorbaat), zoetmiddel (steviolglycoside), cholinebitartraat, natriumseleniet, kleurstof (chlorofyl).L-Carnitine is de vetverbrander bij uitstek!
  • Zet vet snel om in spierenergie
  • Vermindert het hongergevoel
  • Vermoeidheid tijdens de inspanning treedt later op
  • Ideaal voor duursporters en mensen die willen afvallen

mindmaster nieuw.jpg

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: