Stap 4. Call To Action Toevoegen

Een goede blog schrijven die waardevol is voor de lezer is de eerste stap. Maar je wilt natuurlijk ook graag dat de blogpost tot een actie leidt. Dit kan worden bereikt door het toevoegen van een duidelijke call to action. Zoals de naam al zegt is dit letterlijk een oproep voor het uitvoeren van een actie. Bijvoorbeeld:

  • Een inschrijving voor de nieuwsbrief
  • Het kopen van een product of dienst
  • Het invullen van een formulier om contact op te nemen
  • Een andere blogpost lezen
  • Het achterlaten van een reactie
  • De blogpost delen op social media
  • Het klikken op een link

Een call to action kan dus van alles zijn, maar moet passen bij het doel van de blogpost. Onderschat niet het belang van een call to action. Een bezoeker zal vaak uit zichzelf niets ondernemen. Je moet de bezoeker duidelijk vertellen wat de volgende stap is.

Enkele tips voor call to actions die werken

  • Maak call to actions die waardevol en relevant zijn voor de bezoeker. Kies alleen voor een call to action als deze ook bij de inhoud van een blogpost past. Een lezer die een blogpost leest over backpacken zal waarschijnlijk niet geïnteresseerd zijn in een e-book over kamperen met de kinderen.
  • Plaats niet te veel call to actions. Beter één goede call to action, dan een pagina vol oproepen tot acties. Dit laatste zal de bezoeker alleen maar afleiden van de meest belangrijke actie en misschien zelfs tot irritaties leiden.
  • Test wat werkt. Levert een call to action niet genoeg resultaat op? Dan wordt het misschien tijd voor iets anders. Houd bij hoe vaak een call to action tot een conversie leidt en maak aanpassingen waar nodig.

Goede blogposts leiden tot actie

Wat als ik eigenlijk geen call to action heb?

Niet elke blogpost wil je gebruiken om een product/dienst te promoten of een freebie onder de aandacht te brengen. Dit betekent niet dat je blogpost geen conversies kan opleveren. Elke blogpost kan altijd worden gebruikt om inschrijvingen te verzamelen voor de mailinglijst. Verder kan je bezoekers ook altijd stimuleren om de blogpost te delen, een andere blogpost te lezen of een reactie te plaatsen. Een blog schrijven doe je namelijk niet voor niets!

Waar plaats ik de call to action?

Waar je de call to action plaatst, hangt af van het soort call to action en de inhoud van je blogpost. Daarom heb ik de call to action bewust buiten de outline gelaten. Een call to action kan je goed aan het einde van de blogpost plaatsen. Maar misschien wil je wel dat de bezoeker de call to action eerder te zien krijgt. Ook hiervoor geldt: test uit wat voor jouw blogpost het beste werkt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: