Stap 5. Blogpost Plaatsen

Doel bepalen? Check. Outline maken? Check. Blog schrijven? Check. Call to action? Check. Inmiddels zijn wij bij de laatste stap aangekomen: de blogpost plaatsen. Nu denk je misschien, dat is toch zo gebeurd? Even de blogpost in de editor plakken en de blog kan worden gepubliceerd. Of toch niet? Naast het plaatsen van de geschreven tekst, zijn er nog 5 dingen die ik altijd doe!

  • De Yoast SEO analyse controleren. Natuurlijk moet je niet vergeten de blogpost voor zoekmachines te optimaliseren. Door het zoekwoord in te vullen in de SEO analyse kan je controleren welke verbeteringen er nog nodig zijn. Dit betekent ook dat je een goede SEO-titel en meta description voor je blogpost moet schrijven en de URL waarschijnlijk moet inkorten.
  • Afbeeldingen toevoegen en optimaliseren. Welke afbeeldingen kunnen je blogpost nog duidelijker maken? Upload afbeeldingen die niet te groot zijn en voeg alt-tags toe aan afbeeldingen. Houd er rekening mee dat afbeeldingen op mobiel kleiner zullen worden weergegeven. Collages van verschillende afbeeldingen of afbeeldingen met een te kleine tekst zijn niet optimaal.
  • Interne links toevoegen. Door blogposts (en andere webpagina’s) met elkaar te linken wordt het voor Google makkelijker om je website te indexeren en geef je aan dat er een duidelijke samenhang tussen verschillende pagina’s bestaat. Zijn sommige blogposts belangrijker dan anderen? Zorg er dan voor dat er vaak naar deze blogposts wordt gelinkt. Google ziet dit als een signaal, waardoor de kans om met deze blogpost hoog in Google te scoren groter wordt.
  • Een excerpt te schrijven. Een excerpt is een inleiding voor je blogpost die wordt weergegeven op de homepage en categorie pagina’s. Door een excerpt te schrijven kan je de lezer nog beter overtuigen om de blogpost te lezen. Schrijf je geen excerpt, dan worden de eerste regels van de blogpost getoond.
  • Blogpost op mobiel bekijken. Steeds vaker lezen bezoekers je blog op hun mobiele telefoon. Controleer daarom altijd even of zinnen, alinea’s en tussenkoppen niet te lang zijn. Afbeeldingen nog groot genoeg zijn. En call to actions niet te groot of te klein zijn.

Blogpost gecontroleerd? Klik dan op de publiceren knop. De blogpost is geplaatst en kan nu door bezoekers worden gelezen. Vergeet niet om de blogpost te delen!

Een blog schrijven is toch zo gebeurd?

Heb je deze hele blogpost gelezen? Dan ben je er het waarschijnlijk over eens dat een blog schrijven niet iets is wat je in een uur doet. Wat woorden op papier zetten is niet zo moeilijk. Strategisch een blog schrijven die bijdraagt aan je doel is een heel ander verhaal.

Met dit stappenplan heb ik je aan de hand van een handige outline laten zien hoe je het blog schrijven het beste kunt aanpakken. Volg voortaan de 5 stappen en blijf oefenen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: