Zwangerschap Een Verstoord Eetpatroon Zal Ook Uw Hormoonhuishouding Kunnen Veranderen.

Als u zwanger wilt worden dan is het belangrijk om een gezond eet- en leefpatroon te ontwikkelen. Als het lichaam ontregeld is door een verstoord eetpatroon zal ook uw hormoonhuishouding kunnen veranderen.

Hoe gezonder u leeft, hoe groter de kans op een voorspoedig verlopende zwangerschap. Behalve een verstoord eetpatroon kunnen natuurlijk ook andere oorzaken een rol spelen waardoor de zwangerschap uitblijft. Neem met vragen hierover contact op met uw huisarts.

Als u zwanger bent dan zult u merken dat dit van grote invloed is op uw gehele lichamelijke en psychische balans. Lichamelijk gebeurt er veel, een groot deel van uw energie zal nodig zijn voor de ontwikkeling van het kindje. Uw lichaam verandert: de buik groeit, borsten worden groter, uw smaak en spijsvertering veranderen. Door de hormonen voelt u zich misschien sterker, maar misschien ook juist labieler. U wordt moeder en dit brengt zowel nieuwe zorgen als plezier met zich mee. Als u een eetprobleem heeft, is dit een goed moment om hiermee aan de slag te gaan.

HET KIND
Ieder kind begint als twee celletjes. Alle organen moeten zich nog ontwikkelen, zoals het hartje, de longen, de nieren en de hersenen. Ook het beendergestel moet zich ontwikkelen, door botvorming worden de hersenen beschermd door de schedel. Het verhemelte moet zich sluiten. Het kind zal binnen negen maanden volgroeid zijn. Dit is een gecompliceerd proces dat meestal vanzelf goed verloopt.

Het is natuurlijk belangrijk dat het kindje voldoende voedingsstoffen krijgt om alles goed te ontwikkelen. Hierbij is het kind via de navelstreng volledig afhankelijk van u. Dat is een hele verantwoordelijkheid en dit kan angst en spanning oproepen als u problemen heeft met eten. Laat u hierdoor niet ontmoedigen, maar zie het als extra stimulans om uw eetprobleem de baas te worden, zodat u straks kunt genieten van een gezond kind met een gezond gewicht.

DE AANSTAANDE MOEDER

Eten voor twee hoeft echt niet als u zwanger bent. Dat is een verouderde stelling die inmiddels is achterhaald. Maar het is natuurlijk wel extra belangrijk om voldoende vitaminen, mineralen, voedingsstoffen en energie binnen te krijgen. Deze hebt u nodig, zeker als u zwanger bent. Want dat kost veel extra energie. Onvoldoende voedingsstoffen kunnen voor complicaties zorgen voor moeder en kind.

Misschien vindt u zichzelf al te dik en bent u bang nog veel dikker te worden door de zwangerschap? Een regelmatig patroon van voeding en beweging helpt u te voorkomen dat na de zwangerschap de kilo’s blijven. U komt daarmee na de bevalling vanzelf weer uit op uw oude gewicht. Gebruik de zwangerschap ook niet als excuus om te veel te eten. Ook overgewicht kan namelijk complicaties geven bij de zwangerschap.

Als u zwanger bent staat u onder controle van de verloskundige. Zij zal u regelmatig wegen en uw bloeddruk meten om u te helpen deze periode gezond door te komen. Met uw vragen en zorgen kunt u ook bij haar terecht. Het is verstandig om uw verloskundige ook op de hoogte te brengen van uw eetproblemen.
Uw kind eet wat u eet. U geeft uw kind een goede en gezonde start door nu goed voor uzelf te zorgen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: