De Reuzen Van Royal De Luxe Stellen Zich Voor In Leeuwarden

 

Royal de Luxe

VERHAAL VAN HET BEDRIJF

Dit is een bedrijf van uitvinders, stuntmannen, dichters en schroothandelaren in één keer, geleid door Jean-Luc Courcoult. Royal de Luxe wordt momenteel beschouwd als een iconisch, bijna mythisch straattheatergezelschap – gelijk aan het Theatre du Soleil voor conventioneel binnentheater.

Het begon allemaal in 1979 in Aix-en-Provence, waar Jean-Luc Courcoult, Véronique Loève en Didier Gallot-Lavallée, met de hulp van collega-acteurs en muzikanten, hun eerste productie “Kaap Hoorn” regisseerden. Overtuigd dat het gemakkelijker was om een ​​publiek te bereiken door naar buiten te gaan in plaats van ze naar een kamer te slepen, werd de show op straat en in openbare open ruimtes gespeeld. Het trio hield daar niet op, maar verhoogde de prestaties met een nieuwe productie in 1980, “The Mysteries of the big freezer” en nam de naam Royal de Luxe aan, een knipoog naar het model van multi-track tape dat ze gebruikten voor het schrijven van hun shows. .

In 1981 verhuisde en vestigde het bedrijf zich in Saint-Jean-du-Gard in de bergen van de Cevennen, waar ze “La Mallette Infernale” creëerden en de kinderprogramma’s “Croquenitule en Crolenotte”; “De zegen van de Cours Mirabeau door de paus” en “Terror In The Elevator” (1981-1982); “The Shoe Parking” “Urban Advertising”, “The Waterclash Semi-Final” en “The Heart Bidet” (1983).

De gekozen titels weerspiegelen hoe belangrijk stedelijke cultuur, objecten uit het moderne leven en een smaak voor het onorthodoxe voor het bedrijf zijn.

Deze shows werden gespeeld in Frankrijk en in het buitenland, waaronder Duitsland en Italië, en begonnen steeds meer aandacht te trekken van het grote publiek en theaterprogrammeurs. Tijdens een optreden in Parijs werden ze opgemerkt door André Gintzburger die al snel hun agent werd.

In 1984 breidde het bedrijf zich uit en verhuisde naar Lavaur, in de buurt van Toulouse. Daar ontwikkelden ze een collectief merkimago en begonnen ze aan verschillende vormen van entertainment te werken.

Royal de Luxe is een buitengewoon straattheatergezelschap. Wereldberoemd, maar nog nooit in Nederland geweest. Het gezelschap vliegt de wereld over met hun indrukwekkende Reuzen. Metershoge marionetten die ver boven de huizen uit steken.  De Reuzen wandelen niet alleen, maar ze spelen met hun omgeving. Ze kijken je aan. Ze eten, dansen, douchen en slapen. Bewoners worden betoverd door de activiteiten van deze wonderbaarlijke wezens. Voor iedere voorstelling verzamelen zich dan ook duizenden mensen om de nieuwste aflevering in het leven van het bezoekende schepsel te bekijken. Het bezoek van de Reuzen betekent een voorstelling die je absoluut gezien moet hebben.

 

Maak kennis met…

HET KLEINE REUZE MEISJE

Het Kleine Reuze Meisje is ongeveer vijf meter hoog en weegt 800 kilo. Ze heeft twintig mensen nodig om in beweging te kunnen komen en wandelt zo met een snelheid van 2,5 kilometer per uur. Ze is gemaakt van staal, populieren en limoenhout. Haar hobby’s zijn turnen en snoepen en ze heeft vaak een groene of roze jurk aan, afhankelijk van het weer. Ze is ook wel eens gespot in een regenjas of Mexicaanse ensemble. Ze dwaalt door de stad op zoek naar haar vader en laat onderweg graag kinderen een schommelritje maken op haar armen.

IMG-20180817-WA0006.jpg

 

DE XOLO

De Xolo is tijdens een show in Guadalajara te Mexico uit een blok ijs gesmolten. Hij is een Mexicaanse hond, die door de Azteken wordt beschouwd als een heilig dier. Hij is de vriend van Het Kleine Reuze Meisje en gedraagt zich als een echte hond. Hij beweegt zijn staart, krabt zichzelf met zijn pootje en steekt zijn tong uit. Hij weegt 350 kilo en is bijna drie meter hoog. Er zijn twintig mensen nodig om hem in leven te krijgen. Hij beweegt erg soepel en haalt snelheden tot bijna zes kilometer per uur.

IMG-20180817-WA0007.jpg

DE DUIKER

Deze indrukwekkende Reus weegt drie ton en is wel elf meter lang. Er zijn ongeveer dertig mensen nodig om hem in beweging te laten komen en wandelt zo twee kilometer per uur. Hij is gemaakt van populieren en limoenhout, leer en staal. Hij draagt een duikersuitrusting met helm. Alleen z’n onderarm en handen zijn onbedekt. Zijn haar is gemaakt van paardenhaar en zijn wenkbrauwen van bezemstro. Zijn ogen werken op kleine motoren en zijn gemaakt van straatlantaarns.

IMG-20180817-WA0008.jpg

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: