Waarom Sociale Contacten Worden Beinvloed Door Eetbuien

Een eetprobleem of eetstoornis heeft niet alleen effect op uw lichamelijk en geestelijk welbevinden, ook uw maatschappelijk leven en uw contacten met anderen worden op een nadelige manier be├»nvloed. Wanneer u uw eetprobleem aanpakt, dan is de kans groot dat uw contacten met vrienden, kennissen en collega’s al snel verbeteren. Ook op andere vlakken is herstel zeker mogelijk.

SOCIALE CONTACTEN

‘Ik zag mijn kennissen en vrienden steeds minder vaak. Ik had daar geen tijd en ook geen puf meer voor, zo was ik bezig met eten. En ik schaamde mij ook voor mijn overgewicht. Uiteindelijk leidde dat alleen maar tot nog meer eetbuien. Toen ik wat aan mijn eetprobleem ging doen, kreeg ik weer meer energie om oude contacten te herstellen. Ik heb sommigen in vertrouwen genomen, ook al vond ik dat heel eng. En wat bleek? Ik werd helemaal niet uitgelachen of afgewezen, maar kreeg juist veel begrip. Ik voel mij nu veel minder eenzaam.’

Schaamte, het hebben van een geheim, angst dat men uw lichaam ziet, niet kunnen eten in het openbaar: het maakt dat u minder ontspannen om kan gaan met anderen. Ook kan het zo zijn dat u steeds minder energie over heeft voor het onderhouden van contacten, omdat u wordt opgeslokt door zorgen over eten en uw gewicht. Sociale contacten kunnen op een gegeven moment zoveel spanning oproepen dat u zich meer en meer gaat terugtrekken, met als gevolg isolement en eenzaamheid.

Werk of studie

‘Door mijn eetprobleem had ik steeds minder energie. Ook kon ik niet meer zo helder nadenken als voorheen. Na verloop van tijd was dit natuurlijk ook te merken aan mijn werk. Niemand begreep hoe dit kwam want aan de buitenkant was er niets te zien. Van binnen voelde ik mij echter een complete mislukkeling. Op een gegeven moment wist ik wel dat ik niet zo kon doorgaan. Ik heb mijn eetprobleem aangepakt. Toen het weer beter met mij ging, kwam ik langzaam maar zeker ook weer terug op mijn oude denk- en werkniveau. Gelukkig maar, want ik zou het jammer hebben gevonden als ik mijn baan was kwijt geraakt.’

Een eetprobleem kost veel tijd en energie. Nadenken over wat u wel of niet eet, zorgen over uw gewicht, het plannen van eetbuien en het geheimhouden van uw probleem. Een slechte voedingstoestand door te weinig, te eenzijdig of onregelmatig eten, maakt dat u energie verder afneemt. Gevolg hiervan is dat u zich minder goed kunt concentreren op werk of studie en de resultaten achteruit gaan.

Afbeeldingsresultaat voor obesitas en geen sociaal contacten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: