Het Doel Van Leptine Is Dat Je Sneller Verzadigd Bent

Veel mensen denken dat afvallen alleen maar kan door minder te eten en meer te sporten. Het principe van minder calorie-inname betekent dus dat je meer verbrandt dan wat je inneemt en hierdoor val je af. Jammer genoeg werkt het lichaam niet precies op die manier. Gewichtsverlies is namelijk afhankelijk van hormonen in je lijf.

Leptine is een van deze hormonen. Zo heel veel weten we hier nog niet over, maar wel is vastgesteld dat leptine de stofwisseling beïnvloedt en er voor zorgt dat je hongergevoel op een natuurlijke manier afneemt. Het Leptine dieet richt zich op het gevoelig maken van je Leptine-receptoren, zodat ook jij van deze voordelen kunt genieten.

Als je het woord dieet hoort, dan denk je gelijk aan het verliezen van gewicht. Natuurlijk richt dit dieet zich hier ook op, maar het voornaamste is op je Leptine balans te herstellen, zodat je weer in staat bent om gewicht te verliezen. Daarnaast heeft Leptine ook invloed op je slaap en je gesteldheid.

Vrijheid met dit dieet

Hieronder staat een voorbeeldje van een voedingsschema dat past binnen het Leptine Dieet. Er zijn geen bepaalde dingen die je moet eten, je kunt dus zelf kiezen.

Ontbijt:

 • Ontbijtgranen (vezelrijk, volkoren, hele granen)
 • Melk
 • Bessen
 • Walnoten
 • Eiwitshake (whey-proteïnen)

OF:

 • 4 biologische eieren
 • 2 sneeën brood van hele granen
 • Bessen
 • Walnoten

Lunch en/of diner:

 • Kippenborst, zalm of magere biefstuk
 • Pasta van hele granen of bruine rijst
 • Gemengde groenten
 • Avocado
 • Vlaszaad
 • Olijfolie
 • Kruiden
 • Bessen of druiven

Als de hoeveelheid vet in een vetcel toeneemt, komt leptine vrij. Als er leptine vrijkomt, krijgen je hersenen een seintje dat je voldoende hebt gegeten. Extreem veel vet eten is echter niet de oplossing. Naarmate je meer overgewicht en vetweefsel opbouwt, kun je namelijk resistent worden voor leptine, waardoor het “voldaan-signaal” niet meer wordt doorgegeven.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: