Wat Is De Geneeskundige Kracht Van Aloë Vera?

Al zo’n 5000 jaar geleden heeft de mens ontdekt dat Aloë Vera een buitengewoon geneeskrachtige plant is. Het wordt ook wel de woestijnlelie genoemd.

Nog aan het begin van de vorige eeuw was Aloë Vera ook in medische kringen een erkende en gewaardeerde geneeskrachtige plant. De triomftocht/ zegetocht van de chemische en farmaceutische industrie heeft deze “apotheek van de natuur” tijdelijk verdrongen. Maar 5000 jaar ervaring heeft kennis opgeleverd die we niet kunnen negeren. Steeds meer mensen ontdekken de krachtige werking van dit natuurlijke middel. Inmiddels houdt de wetenschap over de hele wereld zich bezig met Aloë vera.

Al in de oudheid werd Aloe vera toegepast bij:

Afbeeldingsresultaat voor aloe vera

Wat maakt Aloë Vera zo bijzonder?

Het lijkt wel een hele medicijnkast van de natuur te zijn, want tot nu toe heeft men 150 inhoudelijke stoffen gevonden, van A (Acemannan) tot Z (Zink). Veel inhoudelijke stoffen zijn alleen in een kleine concentratie aanwezig en hierin ligt het geheim van de Aloë: het is niet de werking van een enkele vitale stof of commandogever alleen, het is de samenwerking van alle stoffen die de vele positieve werkingen van de Aloë vera mogelijk maken. De wetenschap spreekt hier ook van synergestische werkingen. De werking van de inhoudelijke stoffen werkt als bij een orkest.

De belangrijkste werking van Aloë Vera is het herstel van de gezonde en normale binnendiameter van de haarvaten (bloedvaten). En laat dat nou juist de oorzaak zijn van onze moderne volksziektes. Want toenemende lichamelijke én geestelijk belasting, ongezonde voeding en weinig beweging zorgen ervoor dat de haarvaten zich vernauwen. En dit leidt tot gebrek aan zuurstof. Alleen daar waar het bloed ongehinderd door de haarvaten kan vloeien, worden weefsel en organen voorzien van de noodzakelijke zuurstof. En afvalstoffen kunnen makkelijker het lichaam weer verlaten.

In de volksmond wordt de werking van Aloë Vera vaak beschreven met de 4 O’s:

-> Ontzuren
-> Ontslakken
-> Ontvetten
-> Ontgiften

Deze positieve effecten zijn resultaat van de verbeterde bloedvloeiing , wat uiteindelijk het eigen herstel van het lichaam mogelijk maakt.

Acemannan:

 • Activeert afweersystemen van het lichaam
 • Draagt bij tot celvernieuwing
 • Ontgift het lichaam

Fytosterol

 • Is verantwoordelijk voor de duurzame positieve werking op de bloedsuikers

Polysaccharide

 • Werkt sterk antioxidatief en beschermt hart en bloedvaten tegen vrije radicalen

Sporen- en ultrasporenelementen

 • In voedingsmiddelen zeldzaam geworden elementen zoals gallium of titaan, die belangrijke functies hebben bij de stofwisseling

Waarom zo geneeskrachtig

Een Aloë vera is zo geneeskrachtig omdat de plant veel verschillende bestanddelen bevat(75 stuks) zoals:

 • vitamines
 • mineralen
 • zwavel
 • kaneelzuur
 • phenol
 • salicylzuur
 • ureumstikstof
 • lupeol
 • cholesterol
 • campesterol
 • ß-sitosterol

De laatste drie bestanddelen hebben een ontstekingsremmende. Bij kleine wondjes werkt een Aloë vera zalfje om eventuele ontstekingen tegen te gaan. Salicylzuur en lupeol zijn weer uitstekende pijnremmers en daarom worden deze stoffen weer verwerkt in een pilletje. Het belangrijkste van Aloë vera is dat natuurlijk en veilig is om te gebruiken. Bevat geen conserveringsmiddelen en chemische toevoegingen.

Wat zit er in aloë vera?

Aloë vera is zeer gezond. Het bevat een hele rits aan fytonutriënten. Vitaminen die in aloë vera zitten zijn: Vitanmine C, E, B1, B2, B3, B6, B11 en zelfs B12, wat normaal gesproken niet vaak in een plant zit. Voorts bevat het de mineralen calcium, ijzer, zink, kalium, natrium, mangaan, magnesium, koper, seleen, zwavel, fosfor, strontium, kobalt en tin. Er zitten 20 verschillende belangrijke aminozuren voor het menselijk lichaam in deze geneesplant

Verwerken van Aloë vera

Als het blad zo een 3 tot 4 jaar oud wordt het geoogst en binnen 2 uur verwerkt tot pulp en gelei. Maar eerst wordt het blad twee maal gewassen en gefileerd. Vervolgens wordt het blad geperst. De pulp en rauwe gelei worden uiteindelijk verwerkt in en tot bijvoorbeeld voedingsupplementen, cosmetica en drankjes. En over de hele wereld wordt gretig gebruik gemaakt van deze producten.

Producten

Het aantal producten waar Aloë vera in verwerkt wordt is te veel om op te noemen. Hieronder vind je globaal een lijst met producten en waar ze voor dienen.

Dranken

In Aloë vera drankjes zitten veel vitamines en mineralen. Het drankje helpt ook bij een goede spijsvertering en verhoogt de weerstand tegen verkeerde bacteriën en schimmels in onze darmen.

Crèmes

De crèmes zijn ontwikkeld voor mannen en vrouwen. Er zijn extra bestaddelen aan toegevoegd voor een nog beter resultaat. Het bevat bestanddelen die veroudering tegen gaan. De huid wordt fris, glad en zacht.

Persoonlijke verzorging
Verzorgingsproducten zoals tandpasta, shampoo, bodylotions en deodorant bevatten allemaal bestanddelen die verzorgend voor het lichaam zijn. Omdat het allemaal uit natuurlijke bestanddelen bestaat is de kans op een allergische reactie erg klein. Het bevat namelijk geen chemische parfums die irritaties kunnen veroorzaken. Voor mensen met een allergie is dit de ideale oplossing.

Voedingsupplementen

Zoals al eerder vermeld bevat Aloë vera veel vitamines en mineralen. De voedingssupplementen zijn een ondersteuning voor de dagelijkse behoeften aan vitamines en mineralen. Let wel het is geen voedingsvervanger. Dus wel dagelijks je portie groente en fruit blijven eten.

Huidproblemen

Heb je te lang in de zon gelegen of heb je een geïrriteerde huid. Dan heb je Aloë vera gel nodig. Deze verzachtende en verkoelende gel laad de huid snel genezen en is zeer zacht voor de huid. Ook helpt het goed voor rode baby billen, insecten of kwallen beten. Is je huid erg verbrand, leg de gel dan in de koelkast voor een nog verkoelerende werking.

Dieren

Ook dieren hebben baat bij Aloë vera. Er zijn speciale producten op de markt gebracht speciaal voor de verzorging van dieren. De vacht wordt schoon en zacht en wondjes worden meteen gedesinfecteerd.

Zoals je kunt zien is Aloë vera echt bijna overal goed voor en dit is nog maar een kleine greep uit de veelzijdigheid van Aloë vera. Je kunt het nog zo gek niet bedenken of je kunt het er wel voor gebruiken. Er zijn zelf schoonmaakmiddelen met Aloë vera. Veel Aloë vera producten kan je al kopen in de winkel maar nog lang niet alles. Heb je een probleempje met je lichaam zoals jeukplekjes, haar als stro of stoelgang problemen, probeer het dan eerst eens met Aloë vera. Baad het niet dan schaad het ook niet

Al deze stoffen zijn van natuurlijke oorsprong! Geen medicatie in de gebruikelijke zin. Zo helpt de natuur het lichaam van binnenuit om gezond te worden.

En dat sluit heel mooi aan bij Createabetterworldforyourself uitgangspunt dat een gezond lichaam zichzelf kan genezen.

Gerelateerde afbeelding

Onze Aloe Vera produkten zijn met zes certificaten verzegeld: Vanaf dat het zaadje in de grond komt. Tot dat het bij de consument komt. Het word constent gecontroleerd.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: