Schotland.

DSCN3416.JPGWij zijn naar het prachtige land Schotland geweest.

We hebben veel gezien en veel ondernomen, maar even een algemeen beeld van Schotland. Het land is prachtig de natuur veranderd er heel erg. Als je op het platteland bent of op de highland. Het is daar heel anders dan in Nederland. We zijn gereist per openbaar vervoer. Dit is moeilijk uit te zoeken. Het treinstation en het busstation zit niet bj elkaar in de buurt en word moeilijk aangegeven.

Er zijn verschillende bussen je hebt de rechtstreekse lijnen. De citylink bus en de megabus. Deze bussen moet je reserveren , als je dit niet doet heb je de kans dat je niet meer mee kan ze rijden ook maar 2 x per dag ’s morgens enĀ  ’s avonds. Wij hebben het een keer mee gemaakt dat de bus vol was en je niet meer mee kon. Dan heb je een probleem, je word dan niet geadviseerd om anders te gaan reizen.

Dit moet je zelf gaan aan geven. Dan willen ze voor jouw een andere bus streekbus aanwijzen, en verder moet je het ook weer zelf uitzoeken. De streekbussen en de directelijnen werken niet samen. Ook dit zijn weer aparte organisatie. en staan ook weer ergens anders. Een streekbus kaartje kost 1.70 als je verkeerd uitstapt en weer wil in stappen kost het opnieuw 1.70, Een dagkaart kost 4.00.

De trein werkt net zoals een vliegtuig, je kaartje heeft een letter en een cijfer. Bijvoorbeeld c49. Dan is het de bedoeling dat je in de treinwagon C bent en stoel 49 is dan voor jouw gereserveerd. De treinen zijn in het algemeen vrij duur. 4 x duurder dan de bus.

De taxi’s zijn altijd op tijd, en niet duur. Je kunt ze bijna overal treffen en reserveren. Je steekt je hand op, en ze stoppen voor je. Chauffeurs zijn erg galant, en helpen je overal mee. Het beste is vooraf een prijs af te spreken, dan zetten ze de teller onderweg uit. En blijft het de prijs die je afesproken bent.

In Schotland zie je veel dakloze mensen. Maar wat ons wel opviel is dat sommigen dan toch wel een mobiel hebben en zaten te bellen. Veel jonge mensen en moeders met kinderen. Op elke hoek zag je ze zitten.

Ook zagen we kleine kinder fietsjes , met blaadjes er aan , fietsjes met zijwieletjes, en fietsen zonder zijwieletjes. ze zijn gespoten in een goude kleur.

Vraag me nu nog steeds af wat dit betekend.

De bevolking is heel erg aardig, en ze willen je overal mee helpen, alleen ze praten heel snel, en verkapt engels. Soms zijn ze erg moeilijk te verstaan. We hebben een rond reis gemaakt door verschillende kleine dorpjes, waar geen verkeer bijna komt. Het is ons gelukt om op alle adressen te komen. Het was een bpreofing. Maar we hadden het er voor over we hebben enorm kunnen genieten van de natuur en al het moois wat het met zich mee brengt. We hebben erg vriendelijke mensen ontmoet, en veel verhalen gehoord.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: