9 Dagelijkse gewoonten die je leven zullen veranderen

Het hebben van enorme doelen voor je leven is opwindend, opwindend … en soms heel angstaanjagend. Als je echter dagelijkse gewoonten creëert om bepaalde aspecten van je leven te automatiseren, creëer je een stevige basis om risico’s te nemen. Jonathan Fields, auteur van Uncertainty, noemt deze gewoonten “zekerheid ankers”. Ze voegen een gevoel van betrouwbaarheid toe aan uw dag, dus ongeacht hoeveel risico’s je neemt, je gewoonten zullen er altijd zijn om op te vertrouwen.

Hoe dagelijkse gewoonten te ontwikkelen

Hoe verleidelijk het ook is om meer dan één gewoonte per keer te proberen om je doelen sneller te bereiken, het tegenovergestelde is waar. Slecht doen met één gewoonte zal een domino-effect hebben op de gewoonten waarmee je goed bezig bent. Het kaartenhuis zal omvallen en het niveau van ontmoediging dat je voelt zal het zoveel moeilijker maken om weer op de been te komen.

Dit is het gewoonte-opbouwende proces dat voor jouw werkt:

Richt je op het bouwen van één gewoonte per maand.
Geef jezelf geen deadline: sommige dagelijkse gewoonten zullen gemakkelijker te bouwen zijn dan andere, en het maakt niet uit hoe lang het duurt om de gewoonte te bouwen, zolang je het maar bouwt.

Volledig inzetten en niet terugtrekken.

Doe rustig aan jezelf als je struikelt. In plaats van boos te worden op jezelf, gebruik het als een leerervaring. Zoek uit waarom je struikelde, behandel externe invloeden die je problemen bezorgden en probeer het opnieuw.

Elke keer dat je een mijlpaal bereikt – één week, één maand, zes maanden, enzovoort – beloon jezelf dan op de een of andere manier. Hoe is het helemaal aan jou.
Als je eenmaal de gewoonte hebt voltooid zonder eraan te hoeven denken, is het tijd om verder te gaan met het vaststellen van je volgende gewoonte.

Hier zijn dagelijkse gewoonten die een onmiddellijk verschil in uw levensstijl zullen maken en u zullen helpen om uw doelen te bereiken zonder het voorschrift van Xanax:

1. Visualiseer

je vind het moeilijk om in slaap te vallen begin  te visualiseren, hoe je de volgende dag wilde gaan. In plaats van dat je gedachten van onderwerp naar onderwerp lopen en je concentreerd op wat er “mis” zou kunnen gaan, begin je  te concentreren op wat “goed” is gegaan. Als je niet alleen een lijst opslaat van wat je de volgende dag gaat doen, maar je ook visualiseert dat je het doet, helpt dit feitelijk planningsproces de onzekerheid op afstand te houden (en de volgende dag gaat het veel beter!).

2. Definieer je prioriteiten

Een van de belangrijkste redenen waarom jij, jedoelen niet bereikt, heeft waarschijnlijk te maken met hoeveel je op je bord hebt, zowel professioneel als persoonlijk. Je probeert waarschijnlijk te veel dingen tegelijk te doen. Stel jezelf de vraag: wat zijn je uiteindelijke doelen? Zodra je ze hebt gedefinieerd, laat je alles vallen wat niet op hen van toepassing is. Je kunt later altijd op deze dingen terugkomen, nadat je hebt vastgesteld wat voor jou het belangrijkst is.

3. Sta eerder op

Je krijgt al je belangrijke werk gedaan voordat iedereen wakker is – je zou het verschil niet geloven! Er is geen beter gevoel dan te weten, wat er ook gebeurt voor de rest van de dag, je hebt bereikt wat je wilde. Breng de onderbrekingen en afleiding naar boven; je bent bewapend en klaar!

4. Maak een ochtendroutine

Word wakker en doe dezelfde dingen in dezelfde volgorde voordat je de dag begint: neem een ​​glas water, oefen, lees, etc. Doe dingen waar je normaal geen tijd voor hebt en waar je gelukkig van wordt. Vergemakkelijken van je dag in plaats van haasten om te beginnen, verlaagt niet alleen je stressniveau aanzienlijk, maar plaatst je ook voor de rest van de dag in een proactieve gemoedstoestand.

5. Drink water

S Morgens een glas water drinken helpt je lichaam te ontdoen van gifstoffen die’ s nachts zijn opgeslagen. Niet alleen helpt het je spijsverteringskanaal, het stimuleert ook je metabolisme, waardoor je je eerder energieker voelt.

6. Singletask

Slechts 2% van de wereldbevolking kan multitasken. De rest van ons is serieuze taak: van de ene taak naar de andere flitsen, ons naar voren duwen met elk in plaats van één op één te focussen. Ik brak deze gewoonte door een item op mijn takenlijst te kiezen en het vervolgens in een la te verbergen totdat ik klaar was. Het is een moeilijke gewoonte om te breken, maar als je eenmaal je gedachten helderder voelt, voel je je minder rusteloos en springt de kwaliteit van je werk over de hele linie omhoog.

7. Ga Minimaal

Externe rommel leidt tot mentale rommel. Maak een schoon bereik van je huis en doe afstand van alles wat je niet meer gebruikt of nog nooit hebt gebruikt. Tegen het einde van mijn eigen clean sweep dit jaar leek het alsof ik was beroofd! Er is geen beter gevoel dan te weten dat je alles wat je omringt echt nodig hebt en gebruikt. Bonus: u bespaart ook tijd doordat u niet zoveel hoeft schoon te maken!

8. Stel online grenzen in

Het is te gemakkelijk om meegezogen te worden in een online wereld van statusupdates, memes, lijstmeldingen en video’s. Voordat je het weet, is meer dan de helft van je dag weg en heb je niets om voor te tonen. Dit is vooral moeilijk voor diegenen onder ons die op het internet werken. Een van de beste dagelijkse gewoonten die ik heb vastgesteld, is dat ik mijn e-mail- of sociale-mediarekeningen niet ’s morgens eerst controleer. Maak specifieke tijdsvensters voor uw online taken. Het is prima om uw e-mail regelmatig te controleren voor het geval u dringende verzoeken ontvangt van uw baas of collega’s, maar als u dit controleert en er zijn er geen, stop dan en ga terug naar uw dag.

9. Maak een avondroutine

Je avondroutine is net zo belangrijk als je ochtendroutine, want het bereidt je lichaam voor op een goede nachtrust. Creëer een ontspannende routine die ongeveer een uur voordat je naar bed gaat start en gebruik het als het “signaal” van je lichaam dat het tijd is om te gaan slapen.

Afbeeldingsresultaat voor your life

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: