Met Deze Manier Ben Je Het Snelst Van Je Voetwratten Af

Voetwratten (verrucae plantares) komen bij ongeveer 10% van de bevolking voor en worden doorgaans als erg pijnlijk ervaren. Het zijn dan ook hardnekkige aandoeningen die maar niet weg lijken te gaan. Het is daarom belangrijk om te weten wat voetwratjes precies zijn, wat de oorzaak ervan is, en hoe je ze op effectieve wijze kunt verwijderen.

Wat zijn voetwratten?

Afbeeldingsresultaat voor voetwratten

Voetwratten zijn wratten die specifiek optreden op de zool van de voet. Het zijn bloemkoolvormige tumoren die worden veroorzaakt door een virus. Het zijn vaak harde vast aanvoelende uitgroeisels op de huid. Doordat je constant op de wrat loopt wordt de wrat als het ware in de voet geduwd, dit maakt het dan ook erg pijnlijk.

Besmettelijk

Voetwratten worden veroorzaakt door een infectie met het humaan papilloma virus (HPV). Deze virussen zijn als het ware kleine micro-organisme wat ze erg besmettelijk maakt. Draag dus altijd slippers in openbare ruimtes zoals in douches, kleedkamers en zwembaden.

Wat is de oorzaak?

Omdat deze wrat op de voet ontstaat, is de kans groot dat het wordt veroorzaakt door het lopen over geïnfecteerde huidschilfers van een ander. Daarnaast kun je ze ook oplopen wanneer je in aanraking komt met kleine stukjes wrat van een ander.

Afbeeldingsresultaat voor voetwratten

Symptomen

Een bultje op je voet hoeft niet altijd een voetwrat te zijn. Het kan namelijk ook eelt of een likdoorn zijn. Een voetwrat is echter gemakkelijk te herkennen aan de sterke verhoorning waarmee de wrat gepaard gaat. Ze komen dan ook vaak vaak in meerdere aantallen voor.

Afbeeldingsresultaat voor likdoorn

Heb je dus meerdere bultjes op je voeten, dan is de kans groot dat je te maken hebt met voetwratten. Dit is omdat een voetwrat door een infectie wordt veroorzaakt en zich dus makkelijker kan verspreiden over de voet.

Het onderscheid tussen een voetwrat en een likdoorn is soms lastig in te schatten. Toch kun je zelf eenvoudig testen met welke van de twee je te maken hebt. Als je namelijk bovenop het plekje duwt en je voelt een scherpe pijn, dan is het een likdoorn. Druk je aan de zijkant van het plekje en voel je dan pijn, dan is het hoogstwaarschijnlijk een voetwrat.

De behandeling

Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Zoals eerder aangegeven is het dus belangrijk om je voeten goed te beschermen in openbare ruimtes. Vooral kinderen krijgen vaak te kampen met kleine voetwratjes. In principe gaan voetwratten vanzelf weer over. Echter kan dit kan soms wel 6 tot 12 maanden duren. Mocht je er dus erg veel last van hebben, wacht dan niet te lang en laat ze behandelen.

4 Behandeltips

1. De meest effectieve methode om voetwratten te verwijderen is door de wrat in te spuiten met emergency spray, even laten drogen en insmeren met concentrate. Hier overheen een pleister te plakken.

Afbeeldingsresultaat voor sos box lr

2.Om de virus aan te pakken, zou u 90 ml aloe vera sivera kunnen drinken, dit is met brandenetel. Brandnetel staat bekend om de zuiverende werking. De meeste medicinale werkingen uit de geschiedenis worden onderschreven door hedendaags wetenschappelijk onderzoek. De eerste geneeskrachtige eigenschap die in dit artikel behandeld wordt is het feit dat brandnetel goed is voor de huid. Het voorkomt en geneest, wratten, huiduitslag, steenpuisten, acné, zweren en het gaat vette huid en haren tegen. Dat komt vooral door de hoge percentages foliumzuur of B11, B2(riboflavine), B5(pantthatheenzuur), calcium, zink, silicium en zwavel. Voor huid en haar helpt het zowel inwendig als uitwendig gebruik. Het is goed om brandnetel te eten of te drinken

Om te bepalen welke behandelmethode voor jou het beste is, doe je er goed aan om contact op te nemen met je huisarts. Het hangt er namelijk vanaf hoe groot de wrat is, hoeveel last je ervan hebt en hoe diep de wrat zich in de huid heeft genesteld.

Afbeeldingsresultaat voor sivera

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: