Hoe Blijf Je gemotiveerd En Ben Je Elke Dag Blij Als Je Wakker Wordt

Het is maandagochtend. Het alarm gaat af. Wat is de eerste gedachte die in je opkomt als je je ogen opent?

“Ik wil vandaag echt niet naar het werk gaan”, “Ik heb zo’n lange dag voor de boeg, wat een angst”, of “Ja! Het is een gloednieuwe week in aantocht! Ik kijk er naar uit om veel gedaan te krijgen. “

Wat je reactie ook mag zijn, stel jezelf deze vraag:

“Wat maakte je ongemotiveerd?” Wat dreef je om je negatief of positief te voelen over je komende maandag? Hoe gemotiveerd te raken?

Ontmoet Sandra

Ik had vroeger een collega met de naam Sandra. Ze kwam elke ochtend op hetzelfde tijdstip aan het werk en zou elke avond om 6.30 uur vertrekken. Geen minuut eerder, geen minuut later. Ze stond bekend als de grinch van het kantoor omdat ze vaak chagrijnig was jegens iedereen, dus mensen zouden haar zo veel mogelijk vermijden. Ze klaagde over alles in de zon.

Ik had op een ochtend een kort gesprek met haar in de kantoorlounge, waar we allebei koffie kregen. Ze vertelde me dat ze al meer dan 20 jaar met het bedrijf samenwerkt! Toen ze me dat vertelde, vroeg ik haar waarom ze zo lang bleef, en haar antwoord was eenvoudig: “Ik weet het niet. Het is een baan die de rekeningen betaalt, en dicht bij waar ik woon. “Daarmee liep ze weg en ik stond alleen in de lounge met mijn hete koffie, met een verlies van woorden.

Hoe kan iemand precies 20 jaar precies hetzelfde doen? En ze geniet duidelijk niet van haar werk, wat met al die klachten en humeurige houding. Dus waarom heeft ze er niets aan gedaan?

De 2 soorten mensen

Dit kan een extreem geval zijn, maar ik weet zeker dat je mensen moet kennen die al jaren hetzelfde doen en geen problemen lijken te hebben om stil te blijven staan. Of het nu gaat om hun huwelijk, werk of persoonlijke inspanningen, ze lijken prima met elkaar overweg te kunnen zonder vooruit te komen op iets ‘beter’.

Aan de andere kant, ik ben er zeker van dat je ook mensen zou kennen die zich richten op de positieve, gestelde doelen en zichzelf constant naar grotere hoogten streven. Of het nu promoties op het werk zijn, een gezin stichten, mijlpalen vieren in hun huwelijk of relaties, huizen en auto’s opwaarderen, nieuwe bedrijven oprichten of weer naar school gaan, deze mensen lijken voortdurend vooruit te gaan in de richting van iets dat hun leven verbetert of verbetert.

Dus wat is het verschil tussen deze 2 categorieën individuen?

Waar je zin in hebt of waar je geen zin in hebt, komt neer op één ding. En dat is motivatie. Het is de kracht, of het gebrek aan, die je vooruit blijft drijven om uitdagingen en obstakels te overwinnen om je doelen te bereiken.

Zonder motivatie geef je het op na een paar mislukte pogingen of zelfs bij de eerste zware uitdaging die je tegenkomt. Of, in het geval van Nancy, blijf gewoon waar je bent: ongelukkig maar niets doen om vooruit te komen.

Wat is motivatie, echt waar?
Of je het nu beseft of niet, motivatie is een enorme kracht in je leven; en het moet worden aangewend om uit te blinken en werkelijk te genieten van wat je dagelijks doet.

Jammer genoeg, overgeneraliseren velen de woordmotivatie. We denken dat we gemotiveerd of gedemotiveerd zijn als een eenvoudige “ja” of “geen” staat van zijn.

Maar motivatie is geen switch. Motivatie is een stroom. Om gemotiveerd te blijven, moet je een duik nemen boven de oppervlakte. Gewoon een motivatiecitaat lezen, aangemoedigd worden door je vrienden of zelfs mentor, zal je niet helpen duurzame motivatie op de lange termijn op te bouwen.

Je kunt denken aan de motivatie die we willen bereiken, zoals de zon (zelfvoorzienend en langdurig), die een constante instroom van energie levert aan al het leven op aarde. Net als de zon heeft je “motivatie-engine” verschillende lagen, beginnend bij de kern en naar het oppervlak verspreid. Het oppervlak is wat je ziet, maar het echte proces wordt vanuit de kern aangedreven; en dat is het belangrijkste deel … Ik zal het in een moment uitleggen.

Als je een zelfonderhoudende motivatie-engine kunt maken, zul je niet alleen meer zin en zin in je leven kunnen vinden, maar kun je ook elke minuut genieten van wat je doet, waardoor je rollen en verantwoordelijkheden minder een taak. Zou dat niet een game-wisselaar zijn?

Laat me je helpen deze motivatie beter te laten vloeien door de Motivation Engine in 3 delen op te splitsen:

Kern doel
Ondersteuning – Enablers
Surface – Erkenning
Ik zou zeggen dat we het meest vertrouwd zijn met lagen 2 en 3, omdat we vaak in direct contact komen met beide.

The Second Layer: Support – Enablers
In essentie ondersteunt de tweede laag van de Motivation Engine (ook wel Enablers genoemd) uw doelstellingen. Ze kunnen de motivatiekern die je hebt vergroten vergroten, of het momentum dat je bouwt versnellen. Kortom, ze creëren gunstige omstandigheden om dingen soepel te laten verlopen.

De derde laag: oppervlakte – bevestiging
De derde laag, ook bekend als Bevestiging, omvat elk type externe herkenning dat u een motivatie zou kunnen geven. Het kan komen in de vorm van respect of erkenning, zoals complimenten en lof.

Of het kan emotionele steun zijn door aanmoediging, feedback en opbouwende kritiek. Het kan ook een relatie zijn, waarbij u vrienden of vrienden hebt die hetzelfde doel of dezelfde last met u delen.

Dit zie je meestal aan de oppervlakte als je naar andere mensen kijkt. Je ziet de externe erkenning, respect en erkenning die ze krijgen.

De meest binnenliggende laag: kern – doel
Maar wat het belangrijkste is, en de ware drijvende kracht achter je motivatiestroom, is de meest innerlijke kern – jouw doel. Je doel is wat het gemotiveerde onderscheidt van de gedemotiveerde, de presteerders van de achterblijvers, de blije van de ongelukkigen.

Je motiverende kern is je doel en wordt ondersteund door twee dingen: betekenis hebben en doorsturen. Met deze twee als basis, heb je een krachtbron die je motiverende energie zal geven voor onbepaalde tijd.

Dus, hoe doe je deze twee dingen?

Hoe uw doel te ondersteunen
Betekenis hebben is eenvoudig. Stel jezelf gewoon een vraag: waarom?

Waarom streef je een bepaald doel na? Als de reden vaag of onduidelijk is, zal je motivatie dezelfde zijn. Terwijl motivatie je energie geeft om iets te doen, moet die energie ergens geconcentreerd zijn. Dus zonder betekenis is er geen richting voor uw energie waarop u gefocust kunt zijn.

Toch betekent het hebben van een zinvolle doelstelling niet dat je de wereld moet veranderen of een enorme impact op de samenleving moet creëren. Het geheim van zinvol werk is eenvoudig: het moet waarde toevoegen aan iets of iemand dat belangrijk voor u is.

De volgende stap is het verkrijgen van Forward Movement. Kortom, dit betekent om gewoon in beweging te blijven. Als een sneeuwbal zorgt motivatie voor vooruitgang voor een momentum. Dus om dit vol te houden, moet je blijven bewegen.

En het goede nieuws is dat je voortgang niet enorm hoeft te zijn om het te herkennen. Kleine hoeveelheden vooruitgang kunnen net zo motiverend zijn, zolang ze maar blijven komen. Net als met het besturen van een auto, ben je misschien heel ongeduldig als je volledig tot stilstand bent gekomen. Maar het vermindert als u vooruitgaat – zelfs als u langzaam beweegt.

Het maken van een eenvoudige voortgangsindicator, zoals checklists of mijlpalen, is een geweldige manier om uw kleine (en grote) winst te visualiseren. Ze activeren je hersenen om ze te herkennen en te erkennen, waardoor je kleine boosts krijgt van motiverende energie.

Dit is de reden waarom videogames zo verslavend zijn! Ze zitten overal vol met voortgangsindicatoren. Hoewel de voortgang volledig virtueel is, kunnen ze nog steeds de motivatiecentra in je hersenen activeren.

Ontdek wat je vandaag aandrijft

Dus waarom vandaag niet de tijd nemen en een snelle reflectie geven van waar je nu bent? Neem een ​​aspect van je leven dat je graag gemotiveerder wilt zijn.

Het kan bijvoorbeeld uw huidige baan zijn. Eerst, begin met het waarom. Noteer waarom je in je huidige functie zit. Denk vervolgens aan je motivatiekern: je doel. Schrijf op wat het is binnen je baan dat je betekenis geeft, en wat sommige dingen zijn die je vooruit helpen in het leven.

Als je die punten eenmaal hebt, is het tijd om een ​​vergelijking te maken. Helpt je huidige baan je om vooruitgang te boeken in de richting van dat doel dat je hebt geschreven?

Als dat zo is, dan geweldig! Je bent op de goede weg. Maar als het niet helemaal gebeurt, of je beseft nu dat je ver van het doelwit af bent, raak dan niet in paniek. Het is zeker niet te laat om je acties terug te brengen naar je ware doel.

Zouden we niet allemaal graag gelukkig zijn?
Geluk hoeft geen vage term of illusie te zijn waar je voortdurend op jaagt – zonder einde in zicht. Door je ware motivatie te vinden, ben je een stap dichter bij het realiseren van je geluk en het vinden van betekenis in alles wat je doet.

En voor degenen onder u die het gevoel hebben dat u al aan het werken bent aan uw doel of doelen, zal het leren van deze 7 hoeksteenvaardigheden u alleen helpen om de voortgang nog verder te pushen, en in een veel sneller tempo. Zou het niet geweldig zijn om 10 keer productiever te zijn?

Je hebt misschien honderden boeken, artikelen en bekeken video’s gelezen, misschien zelfs een paar oplossingen geprobeerd om gemotiveerd te blijven. Maar geen enkele heeft echt impact. Ze brengen slechts stapsgewijze wijzigingen aan, en dat is niet waar je echt naar op zoek bent. Dit komt omdat permanente verandering een holistische benadering vereist en meer is dan alleen focussen op een deel van je leven, of werken aan het veranderen van een deel van je routine of acties.

U wilt een fundamentele verandering aanbrengen; maar het voelt als een groot, onbekend terrein dat je je op dit moment in je leven niet kunt veroorloven.

De waarheid is dat je je leven naar de volgende fase brengen niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. het is eigenlijk vrij eenvoudig. Het is een alles-in-benadering en de vaardigheden zijn precies wat u nodig hebt om die holistische verandering te maken. Dus als je graag de eerste stap zet om je levensdoel te bereiken, is de tijd nu rijp!

Afbeeldingsresultaat voor your life

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: