Wat Is De Geneeskracht Van Perziken?

De perzik komt oorspronkelijk uit China. Alexander de Grote heeft de perzikboom vanuit China in Europa geïntroduceerd. Hij groeide het eerst op Europese bodem in het oude Griekenland. Vandaar uit is de perzikboom verspreid over het Middellandse Zeegebied. Hij kwam uiteindelijk in Spanje terecht. De Spanjaarden hebben de perzikboom naar beide Amerika´s getransporteerd. Zo veroverde de perzikboom vanuit China heel de wereld.

Gerelateerde afbeelding

Blikperzik

Perziken op blik zijn een stuk minder gezond dan verse perziken. Dat komt niet in de laatste plaats door het hoge suikergehalte waarin perziken drijven als ze ingeblikt zijn. Het is het beste om verse perziken te eten of gedroogde perziken. De gedroogde perzik zit in tuttifrutti-mengsels.

Perzik is detox fruit

Het is lekker om perzikjes en nectarines samen op te eten. Perziken zijn voorzien van vele fytonutriënten. In India en China werd de perzik gebruikt als een middel tegen nierziekten. Het hoge gehalte aan kalium en de vele vezels zijn goed voor het afscheiden van afvalstoffen door de nieren. Daardoor is de perzik een uitstekend detox-fruit.

Antikankerfruit

Wanneer er teveel gifstoffen in het lichaam zitten kan het gebeuren dat de nieren slechter gaan functioneren waardoor elders in het lichaam gifstoffen voor ernstige ziekten zoals kanker kunnen zorgen. Perzik eten helpt mee om ziekten te voorkomen. Dit is niet alleen een interessante theorie maar wordt ook herhaaldelijk aangetoond in wetenschappelijk onderzoek. Een onderzoek uit China wees uit dat tweemaal in de week een perzik eten de kans op kanker verkleind, met name de kans op mondkanker. Een perzik pas perfect in een dieet dat de chemokuur ondersteunt.

Perzik, saladefruit

Perziken zijn een ideale fruitsoort om in een fruitsalade te verwerken samen met aardbeiappelbanaandruiven en sinaasappel. Het is goed snackfruit. Je kunt een paar perziken op een bordje leggen om ze vervolgens met een vork op te pikken. Wanneer je bezoek hiermee verrast, raakt het bordje snel weer leeg. Perziken zijn een lekker toetje in combinatie met ijs, bij voorkeur zelf gemaakt roomijs. Ook kun je de perzik prima in een zelf gemaakte muesli of havermoutpap stoppen. Je hebt dan iets minder suiker nodig. Je kunt perzik ook gebruiken in een vruchtensmoothie. Probeer eens een perzikpannenkoek, Dat is een lekkere en originele variatie op de appelpannenkoek.

Perzikhuidje

Mensen, vooral vrouwen willen allemaal graag een perzikhuid. De perzik is zo zacht als je hem aanraakt dat het doet denken aan iemand strelen. Sommige mensen eten ook de schil van de perzik maar die is vrij harig. Het is niet aan te raden om een niet-biologische fruitschil te eten aangezien er na het wassen altijd resten met pesticiden achter blijven. Daarnaast zijn er meer redenen om biologisch te eten, bijvoorbeeld dat het landbouwpersoneel niet met gif hoeft te werken. Perziken behoren tot de 10 soorten groente en fruit met de meeste pesticiden. Tijdens het schillen komen de pesticiden aan je handen en dringen in je huid. Het schilletje is zo dun dat het pesticiden doorlaat zodat er pesticiden in het vruchtvlees zitten. Koop daarom alleen biologische perziken. Je wilt niet dat er pesticiden in jouw lijf of op jouw perzikhuidje komen

aloe vera drank

INGREDIENTEN:

Aloe Vera Barbadensis Miller Gel (VS/Mexico, 98 %), zoetmiddel (natriumcyclamaat, acesulfaam K, saccharine-natrium), inuline, stabilisator (xanthaan), zuurmiddel (citroenzuur), vitamine C (L-ascorbinezuur), aroma, bewaarmiddel (kaliumsorbaat).

Inuline is een gezond goedje. Zo kan de stof diabetes ( type twee) tegengaan, omdat het gaat om een polysacharide die de bloedsuikerspiegel niet verhoogt. Inuline zorgt er tevens voor dat het lichaam niet teveel vetten aanmaakt, wat erg gunstig is tegen de strijd tegen overgewicht. Inuline remt ook worminfecties af. Onderzoek bij varkens die inuline kregen toegediend, wees uit dat bijna 90% van de varkens minder wormen in de darm hadden. Inuline komen we ook veel tegen in de voedselindustrie, en als preparaat. Op industriële schaal wordt inuline met name gewonnen uit cichoreiwortels en wordt gebruikt in o.a zuivel, brood, ijs, ontbijtgranen, dranken,en snoepgoed. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de technische eigenschappen van inuline. Het wordt ingezet als vet en suikervervanger en als laagcalorische bulkstof, en ook wordt het veel gebruikt voor een verbetering van een mondgevoel en textuur van bijvoorbeeld vleesvervangers. Maar inuline wordt ook meer en meer ingezet voor zijn nutritionele eigenschappen. Het kan bijdragen tot verbetering van de darmflora dankzij de prebiotische werking wat automatisch weer kan leiden naar andere gezondheidsverbeteringen. Bijvoorbeeld een betere calciumopname.Inuline werkt ook effectief  bij PDS en obstipatie en diaree.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: