Hoe Verbeter Jij Je Presentatie Vaardigheden?

Hoe verbeter jij je presentatie vaardigheden?

Beter schrijven. Het maakt niet uit waar je aan werkt.
Zorg ervoor dat alles wat u typt gemakkelijk leesbaar, effectief en foutloos is.

Voor de voorbereiding

Wie:

Begrijp het doelwit. Hoe ziet een gemiddelde persoon in de zaal eruit? Voel ze, stel ze voor, teken ze. Welke competentieniveaus hebben ze in het onderwerp dat je gaat presenteren? Pas de inhoud aan uw publiek aan. Probeer nooit over hun hoofd of onder hun voeten te gaan. Zodra je begint het publiek te visualiseren en ze in hun hoofd te krijgen, kun je een emotionele band met hen aangaan.
Waarom: begrijp uw motief. Waarom presenteer je? Wat ga je na de presentatie bereiken? Is het om investeerders aan te trekken? Is het om een ​​wetenschappelijk publiek te overtuigen van de geldigheid van je werk? De presentatie is slechts de marketing van uw inhoud en kan geen vervanging zijn voor uw belangrijkste inhoud (een gedetailleerd dek en statistieken in geval van fondsenwerving en een papIer in het geval van een onderzoekspresentatie). De presentatie is een van de wapens die je naar dat strategische doel moet leiden.

Afbeeldingsresultaat voor presenteren

Wat:

Begrijp de context. Wat is de brede context van uw presentatie. Is het een onderdeel van een demodag? Is het onderdeel van een academische conferentie? Is het een bedrijfsvergadering? Is het een inzamelingsactie voor een goed doel? Is het een productdemo? De context zou je inhoud en intentie moeten sturen.
Begrijp de Bikini leefregel – Onthul genoeg en verberg genoeg om interesse te wekken. De meesten van ons hebben de verleiding om al het gedoe weg te gooien dat we in het arme kleine Powerpoint hebben gekregen. Dat leidt tot intimidatie en verwarring. Het doel van de presentatie zou moeten zijn om die interesse in je werk aan te wakkeren, zodat je doelwit naar je toe komt. In wezen is het een gespreksstarter door hun aandacht te trekken.

Gerelateerde afbeelding

De marketing mentaliteit

Wanneer je presenteert, ben je eigenlijk aan het marketing [om uiteindelijk te leiden naar een “verkoop” – van wat je ook maar probeert). Ga die mentaliteit aan. Je kunt iemand nooit een belangrijk idee verkopen via een enkele opname. Je moet een reeks fases doorlopen in het proces van het kopen van jouw idee. Zorg er eerst voor dat ze op de hoogte zijn van uw product, interesse opwekken en uiteindelijk leiden tot een proces dat hen ertoe brengt om te “kopen”. Uw presentatie zou de eerste twee onderstaande fases moeten doen.

Voorbereiding voor uw presentatie

Het PowerPoint-deck is geen hand-out. Wees niet diegene die irrelevante afdrukken van je powerpoint uitdeelt. Bereid een documenthandout voor die is voorbereid door een documentmaker zoals MS Word of InDesign.
Het PowerPoint-deck mag niet leesbaar zijn. Zeker niet een afdrukbare. [Als ze aan het lezen zijn, luisteren ze niet naar u]. Het zou moeten zijn om te verbinden. Om je publiek geïnteresseerd te laten zijn in jou. Niet meer dan 7-10 woorden. Zodra het publiek je idee leuk vindt, moeten ze de hand-out hebben om meer te lezen en dan naar je toe komen voor een veel gedetailleerde doorloop.

Bereid een script voor. Powerpoint-kaarten zijn geen spiekbriefjes om van te lezen. Laat daar niet op rusten. Heb een sterk script en gebruik de projectie als aanvulling op wat je zegt. Als je klaar bent met oefenen, oefen je hard. Wanneer ik presenteer zonder te repeteren, wordt het resultaat direct weergegeven in het publiek [verveling].
Ga naar het lege podium. Ga vóór een belangrijke presentatie naar het podium wanneer de hele zaal leeg is. Tempo het podium en laat de fysieke wereld je consumeren. Voel je thuis en laat de omgeving je opnemen.

Doe een droge run. Tijdens een van mijn recente presentaties heb ik geen tech dry run gedaan. Het is niet verrassend dat de technologie is gesmolten en er kostbare minuten verloren zijn gegaan. Zorg ervoor dat de technologie je niet in de steek laat.
Wees zeer comfortabel met de kleding die je gaat dragen. Je zou moeten voelen dat die kleding een verlengstuk van je lichaam is.  De kleding biedt de mantel van onoverwinnelijkheid. Als ik eenmaal binnen ben, voel ik dat alle goede voortekenen uit de vorige presentaties binnenkomen en me duwen en het vertrouwen geven.

Tijdens de presentatie

Kijk goed naar het publiek en je voorbereiding had je heel dicht bij dat doel moeten laten voelen. Nadat je op het podium bent beland en je microfoon hebt ingesteld, begin niet meteen te praten. Pauzeer een paar seconden en neem een ​​goede sterke blik met een krachtige glimlach [je kunt zien dat grote leiders dat altijd doen voordat ze met hun speech beginnen]. Dat is het moment waarop je je laat vertrouwen dat je vertrouwd bent. Die korte 2-3 seconden kunnen heel cruciaal zijn.
Ontwapen en betover het publiek met een milde zelfspot. Maak je eerste grapje over jezelf. Laat het publiek lachen.

Verander het publiek niet en probeer een beetje te bewegen. Een lichaamstaalexpert heeft ooit gecoacht op de juiste manier om te bewegen en het publiek te laten vertrouwen. Komende voren geeft vertrouwen. Dus, wanneer je je grote idee overbrengt of tot de vraag komt, beweeg je een paar centimeter naar voren. Die kleine beweging vooruit kan veel subtiele signalen geven. Teruggaan kan berichten van oneerlijkheid verzenden. Vermijd dus terug te gaan [tenzij je een grap op je neemt] en maak altijd een kleine beweging vooruit – en maak die beweging zo subtiel dat het publiek niet eens weet dat je naar hen toe loopt. Vermijd ook het tonen van de achterkant van je hand of de achterkant van het lichaam – die allemaal verhoogt het wantrouwen.

Beheers je pauzes. Dit is het moeilijkste voor niet-professionals. Masters of drama weten wanneer ze moeten pauzeren om die impact te geven. Nadat je grote idee op het scherm is gekomen, wacht een seconde of twee om dat dramatische effect te geven. Laat het publiek het drama absorberen.
Houd je basisprincipes goed – maak oogcontact met een deel van het publiek, verander je toon een beetje.

Geef als afscheidsbrief de presentatie dit is een gewichtig belang. Geef het publiek respect. Een presentatie kan je hele leven veranderen. Neem het dus serieus en doe het huiswerk.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: