Goede Gewoonten Kun Je Aanleren

Heb realistische verwachtingen. Zoals hierboven genoemd kun je van onrealistische verwachtingen erg teleurgesteld raken in jezelf. Hetzelfde kan gezegd worden van onrealistische verwachtingen van anderen (bijvoorbeeld door te denken dat alles wat zij doen perfect is). Realiseer je dat sommige dingen zullen lukken, en andere niet, dan voel je je een stuk beter.e een stuk beter.

Gerelateerde afbeelding

Herken jezelf in anderen. Herken dat zij, net als jij, fouten maken. En net zoals zij af en toe iets geweldigs doen, doe jij dat ook. Iedereen is gelijk en we zijn allemaal evenveel waard. We hebben allemaal iets te bieden. Stop met jezelf te zien als anders en afgescheiden van de rest, dan voel je je een stuk beter.

Stop met jezelf naar beneden halen. Iedereen denkt wel eens iets slechts over zichzelf, maar als dat te vaak gebeurt, of als je erg negatief over jezelf denkt, doe je jezelf geen lol. Je wordt zo je eigen grootste vijand. Weersta deze neiging door telkens twee goede dingen over jezelf te bedenken, elke keer dat er een negatieve gedachte bij je opkomt. Denk zoveel mogelijk op een positieve manier over jezelf zodat je alle negatieve gedachten uiteindelijk verdrijft.

Richt je op vooruitgang. Blijf niet in het verleden hangen, denk niet aan de tijd dat “je nog goed was”, of aan de fouten die je vroeger hebt gemaakt. Of je nu denkt dat je vroeger beter of slechter was, je kunt je beter richten op de toekomst. Je kunt het verleden niet veranderen, maar je kunt de toekomst wel verbeteren, dus steek daar al je energie in.

Stel niets uit. Door dingen uit te stellen maak je het niet beter. Als je minder tijd hebt voor een taak ga je je haasten waardoor je fouten maakt. Doe alles liever op tijd zodat je extra je best kunt doen!

Titel afbeelding Believe in Yourself Step 13

Ga verstandig met kritiek om. Negeer niet alle kritiek die je krijgt, maar bouw niet je hele zelfbeeld op rondom de mening van anderen. Vaak hebben we het gevoel dat iedereen iets van ons verwacht of iets van ons denkt, maar als je er goed over nadenkt zijn er maar 1-3 mensen die daadwerkelijk ooit zoiets tegen je hebben gezegd. Je projecteert dit op de rest van de samenleving en creëert een ongezonde mentaliteit voor jezelf. Bedenk wie die pessimisten zijn en negeer ze volkomen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: