Geloof In Jezelf En Laat Je Zelfvertrouwen Groeien

 • Afbeeldingsresultaat voor blijf in jezelf gelovenEen goede persoonlijkheid houdt je geest gezond en geeft je zelfvertrouwen.
 • Leer jezelf kennen voor je in jezelf gelooft. Weet wat het beste werkt voor jou.
 • Leer je persoonlijkheid goed kennen, dat is het belangrijkst als je in jezelf wilt geloven.

Bouw zelfvertrouwen op. Een laag zelfbeeld maakt het dat we moeilijk in onszelf kunnen geloven. Als je in jezelf en in de dingen die je doet wilt geloven moet je zelfvertrouwen opbouwen. Krijg zelfvertrouwen door aan te tonen dat je dingen kunt ondernemen en uitdagingen aangaat waarop je trots kunt zijn. Goede manieren om dit te doen zijn bijvoorbeeld reizen of vrijwilligerswerk doen.

Hou van jezelf om wie je bent. Probeer niet iemand te zijn die je niet bent, en maak je niet druk over de dingen waarvan je denkt dat ze niet goed aan je zijn. Jij bent jezelf en je kunt niemand anders zijn. Je kunt proberen bepaalde dingen aan jezelf te veranderen, je kunt dingen verbeteren aan jezelf die je echt belangrijk vindt maar je zult niet gelukkig worden als je jezelf dwingt om iets of iemand te zijn wat je niet bent. Leer van jezelf te houden om wie je BENT en het leven wordt een stuk gemakkelijker.

Zorg goed voor jezelf. Zorg goed voor je lichaam en geest. Hoe slechter je voor jezelf zorgt, door bijvoorbeeld ongezond te eten en lui te zijn, hoe meer je denkt dat je niets waard bent. Hou jezelf schoon en gezond, draag leuke kleren zodat je laat zien dat je het waard bent om voor te zorgen.

Doe moeilijke dingen. Als we altijd maar de makkelijkste weg nemen, kan het makkelijk zijn te denken dat we niks kunnen. Bewijs jezelf dat je uitdagingen durft aan te gaan: neem risico. Doe dingen die belonend zijn, ook al moet je er hard voor werken. Je kunt het!

Help anderen. Als je anderen helpt krijg je een beter idee van wat je kunt. Je voelt je ook beter over jezelf. Door anderen te helpen krijg je een gevoel van voldoening en krijg je meer zelfvertrouwen.

Wees niet bang om onzeker te zijn. Iedereen is onzeker. Echt iedereen. Zelfs de grootste popsterren hebben hun onzekerheden. Dat betekent niet dat ze er hun leven door laten beheersen.

Laat jezelf horen. Als er dingen om je heen gebeuren en je hebt er een mening over, of je weet een betere manier om iets te doen, laat jezelf dan horen! Laat niet alles langs je heengaan. Neem actief deel en hou grip op de situatie. Dat laat zien dat je in staat bent om de dingen onder controle te houden en leiding te nemen.

Tips

 • Vergelijk jezelf niet met anderen. Dat moet niet de basis zijn.
 • Heb zelfvertrouwen! Ken jezelf en groei door nieuwe ervaringen. Laat je niet door je angsten tegenhouden. Streef ernaar je doelen te bereiken.
 • Als iemand zegt dat je iets niet kunt, geloof dat dan niet!
 • Laat weten wat je wilt, want anderen doen dat niet voor je.
 • Geloof in jezelf, het is de sleutel tot een succesvol leven.
 • Als je een doel bereikt, hoe klein ook, krijg je meer zelfvertrouwen.
 • Laat niemand je naar beneden halen. Bewijs dat je beter bent dan die ander.
 • Geef niet op, je weet nooit hoe dicht je bij het bereiken van je doel bent!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: