Stappen Die Je Kunt Zetten Om Een ​​Beter Persoon Te Worden

Het enkele feit dat je dit artikel hebt gelezen, betekent dat je denkt dat je een beter persoon kunt zijn. En wie niet? Het gaat er niet om of we beter moeten zijn, maar of we ervoor kiezen om beter te zijn. Een beter persoon worden betekent gewoon veranderen, risico’s nemen en anders denken in de toekomst. Wat een spannende uitdaging. Zullen andere mensen het opmerken? Natuurlijk zullen ze dat doen! Wil je meer van jezelf? Dat zal je zeker doen! Dus waar wacht je op? 

Stap 1 – Overweeg uw impact op anderen

Alles wat je zegt en doet heeft enig effect, positief of negatief, op de mensen om je heen. Zelfs totale vreemden worden getroffen als je een verkoopmedewerker vasthoudt of op de hoorn gaat liggen omdat de man voor je stopte bij groen licht. Net zoals jij ze beïnvloedt, beïnvloeden ze anderen en groeit de sneeuwbal. Het is een behoorlijk krachtig hulpmiddel als het verstandig wordt gebruikt, en slechts één stap naar een beter persoon.

Stel je voor dat een bankverteller je scherp toespreekt, maar je antwoord is om te glimlachen en vriendelijk te zijn. Het is niet wat je wilt doen, hoogstwaarschijnlijk, maar je reactie laat niet toe dat haar houding je negatief beïnvloedt. Niet alleen dat, je glimlach kan haar houding in ruil daarvoor veranderen. Het is echt niet zo moeilijk, maar het duurt een extra moment om te reageren in plaats van te reageren. Probeer het een dag, en je zult merken dat je een veel gelukkiger persoon bent tegen het vallen van de avond.

Stap 2 – Denk na voordat je iets zegt

De snelste manier om te voorkomen dat je andere mensen pijn doet, is na te denken over de vertakkingen van je woorden. Meer mensen worden neergeslagen door woorden dan door vuisten. Moet je echt iets kwetsends zeggen? Hoe zou u zich voelen als er tegen u of tegen u werd gezegd?

 

Gebruik je eerlijkheid als een excuus om iets kwetsbaars te zeggen? Wanneer je gewond bent, helpt het je echt om uit te halen met je eigen kwetsende uitdrukkingen? Van veel van de wijste en meest attente mensen in de wereld wordt gedacht dat ze zo zijn omdat ze niet impulsief spreken. Ze laten zichzelf eerst denken.

Stap 3 – Wees een humanitair

Dienen aan andere mensen verbetert onmiddellijk wie je bent – niet alleen in hun ogen – maar ook de jouwe. De emoties die gepaard gaan met het helpen van anderen, zullen je helpen groeien op manieren die je je niet eens kunt voorstellen. Tieners die worstelen met problemen met het zelfbeeld en identiteitsproblemen groeien in vertrouwen wanneer ze in de positie zijn om andere mensen te dienen.

Vaak wordt ons geleerd een vals gevoel van eigenwaarde te hebben dat te maken heeft met ons uiterlijk, onze opleiding of ons inkomen. Het bijdragen van je tijd, energie en geld aan anderen in nood zal je hart sterken en je zelfvertrouwen sneller vergroten dan een reis naar Macy’s of een salarisverhoging.

Stap 4 – Gebruik je sterke punten

Ik heb een vriend die piano speelt als een concertpianist, maar hij deelt dit geschenk nooit met anderen. Het stelt me ​​erg teleur wanneer ik denk aan de vreugde die hij kon ontdekken als hij les gaf aan kansarme kinderen of speelde voor een lokaal verpleeghuis. Hij erkent zijn gave als een geschenk niet, omdat het zijn gave is. Andere mensen gebruiken hun gaven niet omdat iemand hen ooit heeft verteld dat ze niet begaafd waren.

Maak een lijst van wat u goed doet en bedenk hoe u het op een creatieve manier kunt gebruiken. Verwaarloos je natuurlijke vermogens of talenten niet, omdat ze van jou zijn.

Stap 5 – Herken uw zwakke punten 

Het aanpakken van je zwakheden is een enorme stap in de richting van een beter persoon worden, maar bedenk dat het doel niet is om perfect te zijn. Het is het streven om te verbeteren dat ons betere mensen maakt.

Zonder een overdreven zelfkritiek te zijn, maak een lijst van uw zwakheden. Let op manieren om die zwakke punten te versterken als je tijd hebt. Focus op één tegelijk en creëer specifieke strategieën voor verbetering. Als je bijvoorbeeld de neiging hebt om te overwerken, houd dan tijd vrij om te ontspannen en te spelen. Dit zal je houding en je gezondheid verbeteren.

Afbeeldingsresultaat voor beter persoon worden

Als je problemen hebt om zwakheden te herkennen, vraag dan een goede vriend of geliefde om er een paar van je zachtjes mee te breken. Persoonlijk kan ik overkritisch zijn in mijn toon. Ik heb mijn geliefden gevraagd om me te laten weten wanneer ik uitgleed, maar ze zijn zo vriendelijk om het op een liefdevolle manier te doen voordat ik iemand pijn doe. Terwijl ze erop wijzen, ben ik minder geneigd om het te doen. Vraag zonodig een vriend of familielid om u te helpen verantwoording af te leggen. Zorg ervoor dat je laat weten dat je geen hoofdlijst wilt van alles wat je ooit verkeerd hebt gedaan.

 

Verandering kost tijd en je moet onderweg genieten van kleine overwinningen. Onthoud altijd dat je een werk in uitvoering bent.

Stap 6 – Beter voor jezelf zorgen

Vrouwen hebben de neiging om zichzelf soms te verwaarlozen. Of het nu gaat om stress veroorzaakt, relatieproblemen of een slecht gevoel van eigenwaarde, we laten ons gaan. Het kan zelfs gebeuren als we comfortabel zijn in een relatie.

Wanneer je voor jezelf zorgt, betuig je respect voor jezelf. Vrouwen die zich regelmatig zorgen maken over hun gezondheid en uiterlijk, hebben de neiging om andere mensen beter te bedienen en te helpen. Uw familie, uw partner en uw vrienden zullen het allemaal op prijs stellen.

Stap 7 – Toon je waardering

Het is gemakkelijk om andere mensen als vanzelfsprekend te beschouwen. Je echtgenoot haalt de kinderen altijd op van school en brengt zaterdagen door om je tuin te verfraaien. Je beste vriend vergeet je verjaardag nooit en zal op het laatste moment babysitten. Je ouders hebben het beste gedaan wat ze konden en hou van je ondanks je zwakke punten. Uw medewerkers werken elke dag hard voor u. De postbode, de vuilnisman en je spijkertechnicus houden je dagelijks bij elkaar. Er zijn zoveel mensen die ons leven comfortabel en compleet maken, van sommigen zelfs zelden. Hoe kon je hen bedanken? Het enige dat je nodig hebt is een mooie brief, een knuffel, een bord met koekjes of zelfs een geschenk.

Mijn vader was postbode en ik was altijd verbaasd over de mensen die hem tijdens de vakantie hadden bedankt. Dat heeft een enorme indruk op me gemaakt als kind, dus ik vind manieren om mijn waardering te tonen voor de mensen in mijn leven die voor me werken en die gemakkelijk te missen zijn.

Stap 8 – Ontdek je spiritualiteit

Geloof stelt me ​​in staat om een ​​aantal behoorlijk uitdagende dagen te doorstaan. Het moedigt me ook aan om mezelf te verbeteren en ernaar te streven een positieve impact te hebben op de mensen om me heen. Als je geen spiritueel leven hebt, overweeg dan om die optie te verkennen. Gebed, meditatie, het verwijderen van je gedachten van jezelf en het liefhebben van je medemens kan enorm verbeteren wie je bent.

Na een of alle acht stappen kunt u grote veranderingen aanbrengen. Vergeet niet om het beetje bij beetje op te nemen en kleine dingen goed te doen voordat je grote veranderingen doormaakt. Terwijl je positieve gewoonten in je leven creëert, zul je een beter persoon worden. Binnenkort zul je niet eens beseffen dat je het doet. Het opwindende deel is dat andere mensen zeker zullen opvallen!

Ben je betrouwbaar?

Het is moeilijk om een ​​relatie zonder vertrouwen te hebben – althans, geen zinvolle relatie. Een geheim bewaren, een persoon van je woord zijn, beloften nakomen … al deze karaktereigenschappen vergroten het vertrouwen. Kunnen uw vrienden en familie van u afhankelijk zijn?
Afbeeldingsresultaat voor EEN BETER PERSOON WORDEN

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: