Werkstress Aan Pakken Hoe Doe Jij Dat?

Op je werk helpt gezonde stress om goed te kunen presteren. Het maakt je allert, geconcentreerd en efficient werken. Als je dan je werk af hebt is het klaar, en neemt je spanning weer af. Nu kan jouw lichaam en geest zich weer herstellen.

Maar met te veel stress , achter elkaar aan, en je werk is nooit af voor je gevoel. Dan overlaad je lichaam en geest en is er geen herstel meer mogelijk. Wees dan allert op de signalen die je krijgt, en trek tijdig aan de bel.

BURN OUT3.jpg

 1. Je moet zorgen voor een goede balans tussen spanning en ontspanning. Ga in de pauzes van je werk plek weg. Zoek een rustige plek op. Of ga even wandelen. Blijf niet bij je collega’s zitten, je blijft praten over het werk. Je kunt dan nog niet je ontspanning vinden en opladen
 2. 2. Je moet proberen NEE te zeggen, Vind je dit moeilijk als ze je bellen om te werken. Vraag om bedenk tijd. Zeg dat je eerst je planning moet nakijken of gaat overleggen met je huis genoot. Ga oefenen , denk aan een cd die kapot is en steeds blijft herhalen, zeg NEE en geef je argument daar bij, en blijf herhalen. Het kan je veel energie opleveren. Laat je niet verleiden tot excuses of discussies.
 3. Leer de situatie accepteren, als je alles hebt gedaan wat je kon doen. Is het klaar. Ga er niet tegen vechten, je kan de situatie niet veranderen, je hebt alles al gedaan wat in jouw macht lag. Leer meer rust te ervaren, in plaats van je gedachten en gevoelens weg te drukken.
 4. Stel haalbare doelen. Zo kun je er voor zorgen dat je , jezelf niet over vraagt.  Als je de lat te hoog wil leggen. Loop je het risico dat je , je doelen niet behaalt en met een teleurgesteld gevoel blijft zitten. Maak kleine doelen zodat je trots kan zijn op jezelf dat je doel behaalt is. En je dichter bij je eind doel komt.
 5. Heb je ook zo’n last van piekeren en niet kunnen slapen. Door te piekeren blijf je in loepjes denken, en je lost niks op. Probeer je probleem voor jezelf in kaart te brengen, en vervolgens op te lossen. Laat het anders los , je kut er toch niks meer aan veranderen.
 6. Slaap je slecht, je lichaam heeft slaap nodig om zich te herstellen. Ga een eindje wandelen, schrijf je stress situatie van je af. Doe ontspannings oefeningen.
 7. Bewegen is heel belangrijk , het versterkt je lichaam en geest. Je humeur verbetert , je voelt je fitter. Je raakt beter bestand tegen ongezonde stress. Probeer elke dag een half uur te bewegen, hardlopen, zwemmen, tuinieren en wandelen. Doe wat jij leuk vind.
 8. ‘S morgens kun je het beste even op papier gaan zetten wat je taken zijn die dag. En denk dan bij jezelf. Moet dat echt allemaal vandaag? Of kun je dingen ook op een andere dag plannen.
 9. Drink je veel koffie om allert te blijven, weet dit werkt tijdelijk. Als je dit wat minder gaat doen voel je, je veel fitter en krijg je meer energie. Koffie helpt pas op een lange termijn.
 10. Ga na je werk met vrienden afspreken doe iets leuks. Pak een hobby op, ga naar de film, ook als je geen zin hebt. Het helpt je baaterij op te laden, en je kunt je zorgen even van je afschudden.
 11. NEEM JE KLACHTEN SERIEUS, JE HEBT MAAR EEN LICHAAM EN DAAR MOET JE, JE HELE LEVEN MEE DEALEN, ZORG ER DAN GOED VOOR. burn-out-1.jpg

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: