7 Mythes Over Networkmarketing

Afbeeldingsresultaat voor MYTHES NETWORKMARKETING

Dus je hebt gehoord over netwerkmarketing (misschien zelfs van mij) als een haalbare manier om rijkdom te creëren. Je bent geïntrigeerd, maar om de een of andere reden maakt Netwerk Marketing je weinig ongemakkelijk.

In mijn ervaring heb ik ontdekt dat 7 mythen meestal een ongemakkelijke waas in de geest van mensen creëren (ik weet dat het met de mijne gebeurde), en kan je stoppen om echt te evalueren of het geschikt voor je zou kunnen zijn.

Mythe # 1 -> NWM is een piramidesysteem

Vaak maakt de piramidevorm van een NWM-organisatie mensen zorgen. Als de vorm van de organisatie echter zou bepalen of een bedrijf een piramidespel zou hebben of niet, zouden alle overheden, kerken en de meeste bedrijven in die categorie passen omdat ze allemaal een piramidestructuur hebben.

Het is dus niet de vorm van een organisatie die de legaliteit bepaalt.

Wat is een piramidespel precies?

“Een vorm van beleggen (illegaal in de VS en elders) waarbij elke betalende deelnemer twee nieuwe deelnemers aanwerft, waarbij terugkeer wordt gegeven aan vroege deelnemers die geld gebruiken dat door latere bijdragers is bijgedragen.”

Met andere woorden, piramidespelen zijn geldspellen, zonder uitwisseling van producten of diensten.

Wat is netwerkmarketing? (ook bekend als direct selling, multi-level marketing of MLM).

“Een marketingstrategie waarbij het verkoopteam wordt gecompenseerd voor de verkoop van producten of diensten die zij genereren en voor de verkoop van producten of diensten van andere verkopers die zij rekruteren.”

Het grote verschil is of een product of dienst wordt verkocht of niet. Een illegaal piramidesysteem biedt geen producten of diensten en betaalt volgens het aantal mensen dat je rekruteert en / of het geld dat ze in het systeem stoppen (denk aan cadeaucirkels, het vliegtuigspel, enz.).Gerelateerde afbeelding

Juridische netwerkmarketingprogramma’s bieden kwaliteitsproducten en -diensten die aan consumenten worden verkocht. Het inschrijven van nieuwe leden zorgt voor hogere inkomsten op basis van het verkoopvolume in het hele team.
De verkoop van producten of diensten is de belangrijkste factor bij het berekenen van het inkomen, niet het aantal rekruten.
Andere wetten die legitieme netwerkmarketingbedrijven volgen, zijn onder meer het publiceren van gemiddelde inkomensstatistieken, geen voorraadvereisten en terugbetalingsopties.

Bovendien worden veel netwerkmarketingbedrijven op de NASDAQ of NYSE openbaar verhandeld. Ik vind dit een van de gemakkelijkste manieren om uit te leggen waarom netwerkmarketing geen illegaal piramidesysteem is – je kunt simpelweg niet op de NASDAQ of NYSE worden vermeld als je een illegaal piramidespel bent.
Mythe # 2 -> De persoon aan de top maakt al het geld

Interessant is dat deze zin een taak nauwkeuriger beschrijft. Een CEO maakt altijd meer dan alle werknemers – ook al is het soms betwistbaar dat sommige werknemers harder en langer werken dan de CEO.

Sterker nog, dat was een van de belangrijkste redenen waarom ik mijn eigen bedrijf wilde starten – zodat mijn tijd, focus en werkethiek kon gaan naar het creëren van mijn eigen financiële succes, niet iemand aan de top.

In NWM wordt je beloond voor je inspanningen – als je harder werkt dan de persoon / personen boven je, verdien je meer dan hen. Het maakt ook niet uit wanneer je lid wordt (je hoeft dus niet meteen in te stappen).

In mijn eerste netwerkmarketingbedrijf overtrof ik bijvoorbeeld het inkomen van mijn sponsor. Hij was zes maanden vóór mij bij het bedrijf gekomen. In het huidige bedrijf waar ik 15 jaar lid van ben geweest, heb ik ook het inkomen van mijn sponsor overtroffen – en ze hadden zich 5 jaar voor mij aangesloten.

Het inkomen is gebaseerd op uw eigen inspanningen, tijd en focus, niet op uw positie of wanneer u lid werd van het bedrijf.
{klik om het te tweeten!}

Mythe # 3 -> Je moet een verkoper zijn en / of een extravert

Niemand koopt graag van een opdringerige verkoper en ik durf te vermoeden dat je geen opdringerige verkoper zou willen zijn. Hoewel er zulke mensen zijn in ELKE sector, hoeft dat niet te zijn hoe je bent.
De beste en meest succesvolle netwerkmarketeers die ik heb gekend zijn goede luisteraars, oplossingszoekers en helemaal niet opdringerig – je vindt ze leuk en vertrouwt ze en daarom wil je ze kopen.

De producten van een goed netwerkmarketingbedrijf zijn doorgaans van hogere kwaliteit en uniek voor wat u elders (hun niche) kunt vinden. Als je lid wordt van een bedrijf, zou het moeten zijn omdat je gepassioneerd bent over de producten, ze zelf gebruikt en gelooft dat andere mensen er ook van zullen profiteren. Het is altijd makkelijker om iets aan te bevelen waarin je gelooft, zonder je te voelen als een opdringerige verkoper.

En tot slot, terwijl er veel extroverten zijn in NWM (en voor elke branche), zijn er evenveel introverte mensen. Ik ben bijvoorbeeld een introvert persoon. Je kunt enthousiast, gereserveerd, extravert of introvert zijn – jij wordt jou. Het belangrijkste is dat je gelooft in wat je op de markt brengt, dat je om anderen geeft en dat je luistert en kunt zien of je een oplossing kunt bieden.

BENT U GESNEDEN VOOR NETWERK MARKETING? KLIK HIER VOOR DEZE GRATIS PDF
Mythe # 4 -> Je moet praten en al je vrienden en familie vervreemden

Hoewel veel van mijn vrienden en familie de producten gebruiken, zijn de meeste van hen niet in het bedrijf. En 98% van mijn bedrijf is niet van mensen gemaakt. Ik weet het, maar van iemand die begint met het nemen van de producten of het bedrijf opricht, die vervolgens iemand anders heeft geïntroduceerd, die vervolgens iemand anders heeft geïntroduceerd, enzovoort. Wat nog belangrijker is, er zijn zoveel manieren om een ​​NWM-bedrijf op te bouwen, als je het als een echt bedrijf behandelt .

Als u bijvoorbeeld van ijs houdt en een ijssalon heeft geopend, zou u dan alleen uw vrienden en familie benaderen om klanten te worden? Of praat u met mensen naast uw vrienden en familie, probeert u reclame te maken, netwerken, strategische partnerschappen, online marketing – en vele andere slimme en leuke manieren om uw bedrijf op te bouwen? In mijn eerste NWM-bedrijf waren we net naar Australië verhuisd en kende ik niemand behalve mijn man en schoonfamilie.

Dus ik had een advertorial. 6 mensen die ik nog nooit eerder had ontmoet, voegden zich bij die advertentie en van die zes mensen – ik bouwde mijn hele Australische organisatie. Voor mijn tweede NWM-bedrijf woonden we terug in de VS en dus begon ik in eerste instantie met vrienden en familie te bouwen, en dan doen waar ik van hield (lesgeven in dans). Toen in 2011, nam het online. Ik raad persoonlijk een combinatie van vrienden, familie, het bouwen van uw bedrijf aan waar u van houdt en online strategieën – maar er zijn veel andere moderne manieren om een ​​enorm succesvolle NWM-onderneming op te bouwen.

Mythe # 5 -> De markt zal verzadigd worden Verzadiging is onmogelijk omdat de wereldbevolking altijd groeit en elke dag nieuwe mensen worden geboren. Vanaf januari 2018 waren er 7,6 miljard mensen op de planeet, met nog eens 1 miljard mensen geschat in 2030. We zullen niet snel opraken van mensen. Een andere geweldige manier om naar de mythe van verzadiging te kijken: weet jij dat iemand die geen soort digitaal apparaat heeft? Bijna iedereen bezit al een computer, laptop, smartphone of iPad, maar dat weerhoudt Apple er niet van meer te maken – omdat er altijd nieuwe en bestaande klanten zijn om te verkopen. Wanneer je een geweldig product hebt (en een bedrijf dat blijft innoveren ) die een verschil maken in de levens van mensen, je zult altijd nieuwe en terugkerende klanten hebben.

Mythe # 6 -> Uiteindelijk verkoop je een product dat te duur geprijsd is en dat niemand wil. Net als in andere bedrijfstakken verkopen sommige bedrijven te dure producten waar geen markt voor is. Een goed NWM-bedrijf zullen producten van hoge kwaliteit verkopen die geprijsd zijn op wat mensen zullen betalen voor hun waarde, en producten zijn die mensen nodig hebben en willen (als dat niet het geval is, word dan niet lid van dat bedrijf!) Een van de beste kenmerken van NWM is het resterende inkomen – dat afkomstig is van klanten en medewerkers die producten opnieuw kopen. Klanten kopen producten alleen opnieuw als ze er dol op zijn en merken een verschil met hen – vandaar dat ik vind dat verbruiksgoederen, hoogwaardige en unieke producten een van de belangrijkste dingen zijn om te overwegen bij het evalueren van een netwerkmarketingbedrijf.

Mythe # 7 -> NWM werkt niet Alleen al in 2016 haalde de directe-verkoopindustrie $ 183 miljard wereldwijd. Het is een van de snelstgroeiende segmenten in de wereldeconomie en scoort hoger in de wereldwijde verkoop dan de muziek-, film- en gamingindustrie, de NFL en biologische producten. NWM heeft ook honderdduizenden miljonairs en veel meer 6 en 7 figuurinkomens geproduceerd – rivaliserende andere industrieën voor het aantal miljonairs dat wordt geproduceerd. Het klopt echter dat niet iedereen erin slaagt netwerkmarketing te bedrijven, maar dat geldt voor elke sector. Veel bedrijfseigenaren, bloggers, Amazon-verkopers, yogaleraren doen het niet zo goed als ze zouden willen, falen of stoppen, maar je hoort mensen niet zeggen dat bedrijfseigendom, bloggen, Amazon of yoga niet werkt. Er zijn ook verschillende soorten succes.

Sommige NWM’ers willen een enorm inkomen verdienen – dus zetten ze extra en consistent werk, tijd en aandacht in hun bedrijf. Sommigen willen genoeg inkomen verdienen om thuis te blijven met hun kinderen, extra geld te hebben voor reizen, een extra inkomstenstroom aan hun wellnesscentrum toe te voegen of schulden af ​​te lossen. Succes moet altijd worden afgemeten aan wat uw persoonlijke doelen zijn en wat het belangrijkst voor u is … niet noodzakelijk als u via het NWM miljonair bent geworden (tenzij dat uw gewenste doel is en u zich inzet om het werk te doen dat het kost).

Bonusmyth # 8 -> NWM is een rijk schema Quick Precies het tegenovergestelde. Goed gedaan, NWM is een-financieel-vrij-over-tijd krijgen met werk, gerichte inspanning, consistentie en persoonlijke groei. Maar dat geldt voor het bouwen van een bedrijf of iets dat de moeite waard is. Toen ik werd geconfronteerd met het idee om de ondernemingsladder de komende veertig jaar te beklimmen om een ​​andere bedrijfseigenaar of -maatschappij te maken – het idee om mijn eigen arbeidsethos te gebruiken om mijn eigen bedrijf op te bouwen het bedrijf heeft veel meer zin. Als je hard gaat werken – zou het dan niet beter zijn om het je eigen tijd, financiële en creatieve vrijheid te geven? Het kiezen voor NWM was een van de beste beslissingen die ik ooit al die jaren geleden heb genomen, hoewel ik keek bijna niet eens naar het bedrijfsmodel, omdat ik zoveel ‘mythes’ en aannames in mijn hoofd had rondzwervend.

Ik hoop dat dit heeft geholpen een aantal daarvan te verdrijven dezelfde mythes, zodat u kunt evalueren of NWM geschikt is voor uw eigen persoonlijke doelen en waar u naartoe wilt.

Over aan jou Wat denk je van de bovenstaande NWM-mythen?

Heb je nog anderen die zich hebben afgevraagd?

Wat zijn uw persoonlijke redenen en doelen voor het doen van NWM?

Deel hieronder – de beste inzichten gebeuren in de opmerkingen wanneer we onze ideeën en strategieën delen. Ik lees persoonlijk elke opmerking en reageer altijd – ik hoor het graag.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: