Serotine Het Gelukshormoon

Als jouw serotine gehalte te laag is , kun je last krijgen van slapeloosheid, depressies en zelfs angst gevoelens. Het is daarom heel belangrijk dat je lichaam genoeg serotine aanmaakt.

Hoe breng je dat op peil?

In je hersenen vind voordurend communicatie plaats tussen miljoenen cellen. Deze communicatie gaat via neurotransmitters. De bekenste neurotransmitters zijn Serotine, Adrenaline en Dopamine. Dopamine en Adrenaline hebben een opwekkend effect en Serotine juist een kalmerend effect.

95% van de neurotransmitter word in je darmen aangemaakt en 5% in je hersenen. Mannen produceren meer Serotine dan vrouwen, daarom hebben vrouwen sneller een tekort. Serotine word aangemaakt uit het Aminozuur, Tryptofaan.

Naamloos6.png

Eiwitten haal je uit de voeding, Deze eiwitten worden afgebroken tot Aminozuren. Uit het aminozuur Tryptofaan word metabolische tussen product 5 HTP( Hydroxytryptohan ) gemaakt Dan word het in je lichaam omgezet in het stofje serotine. Misschien is dit wel bellangrijk om te weten hoe serotine word aan gemaakt.

Wat zijn dan Serotine killers:

 • Stress, een te hoog cortisol leidt namelijk tot een sterke ontregeling van jouw neurotransmitters.
 • Tekort Vitamine B3 , B6 en het mineraal Magnesium
 • Eetstoornis Bolimia
 • Genetische aanleg, doordat jouw ouders een tekort hadden, ben jij met een tekort geboren. Dit noemen we genetisch.
 • Alcohol, drugs, ( XTC).

Waar merk je dat dan aan?

 • Slaap tekort, je hebt Serotine nodig om Melatonine aan te make.
 • Opgejaagd gevoel, door een tekort aan Serotine, nemen Adrenaline en Dopamine de overhand.
 • Depressief en angstig.
 • Migraine
 • Gewichts toename, Serotonine heeft een grote invloed op het gevoel van verzadiging. Serotoninetekort hangt samen met een hang naar koolhydraten en daarmee gepaard gaande vreetbuien. Om deze reden is onderzoek gedaan naar het gebruik van 5-HTP om het verzadigingsgevoel eerder te laten intreden en zo overmatig eten te voorkomen. 5-HTP blijkt inderdaad in staat om patiĆ«nten met obesitas minder te laten eten en zo een gewichtsafname te bewerkstelligen.

Wat zijn dan Serotine Boosters?

 • Ontbijt, twee uur na zonsopgang word de meeste Serotine aan gemaakt. Koolhydraten zijn erg belangrijk en onmisbaar. Tryptofaan heeft koolhydraten nodig om door je hersenen opgenomen te worden.
 • Vitamines en Mineralen, Vitamine B3, B6 en Magnesium zijn hierbij heel belangrijk.
 • Zonlicht opzoeken en bewegen, Zonlicht bevordert vit D en Serotine, zelfs op bewolkte dagen.
 • Water, Zonder water werkt je lichaam niet optimaal en kan de aanmaak van de neurotransmitters verstoord raken. Je zit safe bij 1.5/2 liter per dag.
 • Griffiona,Griffonia simplicifolia is een ongeveer drie meter hoge houtachtige klimstruik uit West-Afrikaanse landen, vooral Ghana, Ivoorkust en Togo. Traditioneel hebben de zaden een reputatie als lustopwekkend middel (afrodisiacum), antibioticum en als een middel tegen diarree. De bladeren van deze plant worden gebruikt voor wondgenezing. De struik heeft echter ook de aandacht getrokken van westerse onderzoekers, omdat de zaden rijk zijn aan 5-HTP, dat in het lichaam snel de hersenen bereikt en daar in serotonine wordt omgezet. Serotonine is de sleutel voor diverse hersenfuncties.

serotonine boosters

 

 

.

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: