Een Plant Met Speciale Krachten

Ingrediënten van Aloë vera

Synergie-effecten

Tot de huidige datum zijn minimaal 160 belangrijke ingrediënten geïdentificeerd in de rijke bladeren van aloë vera. Sommige deskundigen vermoeden dat de plant maar liefst 300 tot 400 essentiële ingrediënten voor het leven kan bevatten. Wetenschappers zijn het erover eens dat het niet één enkel ingrediënt is dat verantwoordelijk is voor de helende effecten van aloë vera, maar dat het een synergie-effect is van alle gecombineerde ingrediënten. En dat is precies wat de plant zo bijzonder maakt: het bevat een aantal essentiële eigenschappen die elkaar aanvullen en gecombineerd een krachtig effect hebben. De gecombineerde eigenschappen leveren het menselijk lichaam een ​​schat aan geneeskrachtige stoffen.

Monosaccharide en polysaccharide

Monosaccharide en polysacchariden hebben ontstekingsremmende, antibacteriële, antivirale, anti-mycotische en immuunstimulerende effecten. Deze eigenschappen verbeteren de spijsvertering en binden tal van schadelijke stoffen zoals cholesterol en galzuur. Het belangrijkste is dat de suikers met lange keten (met name de polymannansuikers ) de darmwand ongedegradeerd binnendringen en dan een immuunregulerend effect hebben in het bloed. Of ze plakken aan de darmwand en voorkomen zo dat ongewenste stoffen de bloedbaan binnendringen. Het belangrijkste ingrediënt is de acemannaan die niet door volwassenen kan worden geproduceerd. Het ondersteunt het immuunsysteem, werkt ontstekingsremmend en versterkt het spijsverteringsstelsel bij de opname van vitale stoffen.

Als voorbeeld werden de volgende substanties die tot deze groep behoorden gevonden in aloë veragel :  Acemannan , aldopentose, arabinose, cellulose, galactose, galacturonzuur, glucoronzuur, glucose, hexaanzuur, mannose, mannuronzuur, pentosan, rhamnose, uronzuur xylose.

Aminozuren

Er zijn 20 verschillende aminozuren die ons lichaam nodig heeft om te verjongen. De kern van de zaak is dat het menselijk lichaam deze aminozuren niet zelf kan produceren. Als deze levens essentiële componenten ontbreken in ons voedingsdieet, kan dit leiden tot ernstige deficiëntiesyndromen.

Aloë vera-gel bevat ten minste zeven van de acht essentiële aminozuren. Bovendien heeft het veel niet-essentiële kostbare aminozuren die het menselijke organisme versterken.

enzymen

E-enzymen zijn endogene katalysatoren die chemische processen mogelijk maken, versnellen of voorkomen. De enzymen in de aloë vera-gel helpen bij de spijsvertering en bij het absorberen van de suikers, eiwitten en vetten van onze dagelijkse voedselinname. Toonaangevende wetenschappers zijn het erover eens dat een deel van de enzymen die aanwezig zijn in aloë vera-gel, vrije radicalen, dwz omgevingsvergiften, in het menselijke organisme kunnen vernietigen.

Onder andere zijn de volgende enzymen te vinden in aloë vera-gel: fosfatase, amylase, bradykinae, carboxypeptidase, catalase, cellulase, lipase en peroxidase.

De sterk adaptogene kenmerken van de aloëplant zelf, evenals de slimme supplementen ontwikkeld  zijn een grote hulp om de algemene gezondheid en het welzijn te verbeteren. Beide werken in preventie en ondersteunen zelfherstellende processen in het menselijk lichaam. Adaptogenen zijn plantaardige stoffen die stress voorkomen en het menselijk lichaam beschermen tegen schadelijke invloeden en tegelijkertijd de negatieve effecten van hetzelfde verminderen. Een van de primaire voorwaarden voor een plant die adaptogeen wordt genoemd, is dat het geen giftigheid is, ongeacht hoe vaak en hoe vaak het wordt ingenomen.

 

Mineralen en micronutriënten

Mineralen en micronutriënten zijn een essentieel onderdeel van het menselijke dieet en cruciaal voor het behoud van een goede gezondheidstoestand. Ze zijn van vitaal belang voor de functionaliteit van vitamines en enzymen en beïnvloeden elkaar gedeeltelijk ook in hun rol. Een onevenwichtige relatie van de individuele micronutriënten speelt een belangrijke rol met betrekking tot kanker en hartaanvallen. De volgende mineralen en micronutriënten dragen allemaal bij aan de algehele positieve invloed van aloë vera:

 • IJzer is, naast andere eigenschappen, belangrijk voor de hematose, het immuunsysteem en voor het verbeteren van het algemene welzijn.
 • Calcium is essentieel voor gezonde botten en tanden, het is ook belangrijk voor de bloedstolling en de routing van impulsen in spieren en zenuwen.
 • Magnesium is belangrijk voor de functionaliteit van talrijke enzymen; het verlicht de over-stimulaties van spieren en zenuwen en beschermt het hart tegen arteriële ziekte. Magnesium is vooral belangrijk voor mensen die leven met een hoge mate van stress “anti-stress mineraal”.
 • Mangaan helpt het lichaam met de ontgiftingsprocessen en is nodig voor de hematose en botten, kraakbeen, vezels en bindweefsel.
 • Selenium helpt de cellen bij de vernietiging van vrije radicalen die worden geproduceerd door stress, blootstelling aan het milieu, sigarettenrook enz. Bovendien is het erg belangrijk voor de immuunafweer. In het geval van onvoldoende selenium veroudert het weefsel sneller.
 • Zink beschermt tegen vrije radicalen en versterkt het immuunsysteem. Het versnelt ook het wondgenezingsproces en stopt de ontsteking.
 • Andere belangrijke mineralen en micronutriënten in aloë vera zijn:
  chroom, kalium, koper, natrium
[Vertalen naar het Nederlands:] Aloeblatt aufgeschnitten - AMGI

vitaminen

In vergelijking met veel groenten en fruit is het vitamine-gehalte van aloë vera relatief laag; het vitaminegehalte in Aloë is echter cruciaal voor het synergie-effect van alle andere ingrediënten. De volgende vitaminen zitten in de aloë plant:

 • Vitamine B1 is belangrijk voor de balans van energie in het menselijk organisme. De minste tekortkoming kan leiden tot ergernis en lichamelijke zwakte.
 • Vitamine B2 is noodzakelijk voor de ontgiftingsprocessen, omdat het oxidatieprocessen stuurt. Het is ook belangrijk voor de opbouw van rode bloedcellen.
 • Vitamine B6 is als co-enzym essentieel voor het aminozuurmetabolisme en is ook noodzakelijk voor de synthese van hemoglobine.
 • Vitamine B12 is belangrijk voor de synthese van nucleïnezuur . Een tekort leidt tot een afname van de celdeling van het beenmerg ( pernicieuze anemie ). Aangezien deze vitamine meestal alleen in dierlijke producten aanwezig is, is het voor vegetariërs erg belangrijk om hun dieet aan te vullen met aloë vera-gel.
 • Vitamine C versterkt het immuunsysteem, het is nodig voor de groei van botten, tanden, bloed en hormonen; het beschermt de lichaamscellen tegen vroegtijdige veroudering en stopt de effecten van toxines.
 • Vitamine E neutraliseert vrije radicalen en beschermt zo de cellen tegen vroegtijdige veroudering. Het versnelt het genezingsproces, helpt bij reumatische problemen en versterkt het hart en het cardiovasculaire systeem.

Secundaire plantenverbindingen

Secundaire plantenverbindingen zijn alleen in kleine hoeveelheden in planten te vinden, maar ze bepalen wel de smaak, geur en kleur en ze zijn zeer farmacologisch effectief. Meestal zijn ze zeer effectief op een farmacologische manier.

Aloë vera-gel bevat onder andere:

 • Essentiële oliën die zowel ontstekingsremmend als antibacterieel kunnen werken
 • Ligninen zijn voedingsvezels die de spijsvertering stimuleren en diep in de huid kunnen doordringen waar ze werken als dragers voor andere belangrijke stoffen door ze te binden en in nog diepere huidlagen te transporteren.
 • Salicylzuur , het middel van aspirine, werkt als een pijnstiller, vermindert koorts en stopt ontstekingen.
 • Sterolen werken ontstekingsremmend en verlagen het cholesterolgehalte in het bloed
 • Saponinen zijn glycosiden die verantwoordelijk zijn voor maximaal 3% van de aloë veragel, ze hebben een reinigende en anti-septische werking. Deze stoffen zijn erg belangrijk voor de kiemdodende eigenschappen van aloë vera-gel met bacteriën, virussen, schimmels en gisten.
 • Anthraglycosiden worden voornamelijk in de schil van het blad aangetroffen en hebben een laxerend effect. In hoge concentraties zijn deze stoffen giftig, maar in het geval van de aloë vera-gel waar het gehalte erg laag is, is het effect antibacterieel, antischimmel en antiviraal.
 • Tanninezuren zijn polyfenolen met een ontstekingsremmend en antibacterieel bacterieel effect.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: