Een Derde Werknemers Overweegt Ontslag Om Stress Door Personeels Tekort

Meer dan 30% van de werknemers denkt weleens aan ontslag nemen. Er is een personeels tekort, waardoor de werkdruk op jouw veel te hoog word.

De stress die dat bij jouw veroorzaakt, is voldoende om te overwegen om te stoppen met werken. Bedrijven hebben moeite hun personeel te behouden, er is een krappe arbeidsmarkt. In diverse sectoren is veel gebrek aan personeel. Als jij vertrekt blijft er voor je collega’s een heel gat over. Wat jouw misschien tegen houdt en je gewoon door werkt. Het is moeilijk om in zulke tijden de juiste keuze voor jezelf te kiezen. Je denkt aan je collega’s en werk je in de zorg, denk je aan de clienten/patienten, die hebben hulp nodig. En jezelf ben je dan vergeten, en ga je door.

Stress op het werk is nu momenteel beroepsziekte nummer 1. Uit onderzoek blijkt dan 1 op de 5 zich wel ziek meld wegens dat de stress te hoog word. Bijna de helft van het personeel heeft continu last van een opgejaagd gevoel.

Afbeeldingsresultaat voor stress

Ik herken dit heel erg, in de zorg sector zitten veel mensen thuis met een burn-out. Mensen die een andere makkelijker baan gaan zoeken, de zorg sector word alleen maar zwaarder. In iedere sector word het zwaarder, je moet steeds meer presteren voor het zelfde geld. En je loopt jezelf voor bij, elke dag vertel je jezelf moed in. Ik doe het voor mijn gezin, ik doe het om de rekeningen te betalen. Ik doe het voor….

Maar waar ben jezelf in dit verhaal. Als jij niet meer kan werken , hoe doe je het dan, je hebt maar een lichaam en die kan ook op. Als je die niet op nummer 1 zet, zal de rest tijdelijk zijn.

Afbeeldingsresultaat voor stress

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: