Is Het Goed Om De Inhoud Van Iemand Anders Op Sociale Media Te Gebruiken?

De ethische regels die moeten worden gevolgd

Het creëren van sociale media-inhoud voor uw bedrijf is op miljoenen manieren ongelooflijk voordelig. Het kan ook heel leuk zijn. Maar nogmaals, het kan ook moeilijk zijn.

Het schrijven van twee, drie of vier blogs per maand, een voldoende aantal Facebook- en Twitter-berichten, iets voor Instagram en het op de lange duur op Pinterest blijven – zeg een maand, zes maanden, een jaar – kan een ontmoedigende taak zijn.

In onze serie hebben we geprobeerd u te helpen manieren te vinden om voortdurend ideeën te genereren om fris, creatief en aantrekkelijk te blijven. Echter, deze constante cyclus van creatie, samen met het ijverig kijken naar je platforms, kan leiden tot tijdwinst, wat kan leiden tot snijdende hoeken als het gaat om ethisch gedrag.

Vragen beginnen vrijwel onmiddellijk te ontstaan ​​wanneer je echt de verantwoordelijkheid neemt voor de social-mediaplatforms van je bedrijf. Namelijk, wat kan u in de problemen brengen?

 Bij het maken van berichten …

Houd allereerst rekening met de 10-4-1-regel die wordt gebruikt bij het maken van inhoud: de 1 verwijst naar de bestemmingspagina van een bedrijf en de 4 verwijst naar bedrijfsblogs. De 10 – blogs of berichten van derde partijen – is een plek die soms gevaarlijk kan worden met betrekking tot ethisch gedrag. In essentie deel je het werk van anderen. Hoe doe je dat zonder jezelf in de problemen te brengen?

De sleutel is ‘delen’ en niet ‘stelen’.

Als je iemands posts op de juiste manier gebruikt, zullen ze gelukkig zijn omdat je er meer naar kijkt. Iemands inhoud delen op Facebook, linken naar een blog, opnieuw vastzetten op Pinterest of retweeten op Twitter is goed. Mensen verwachten en hopen zelfs dat hun werk gedeeld wordt.

Maar hoe zit het met het pakken van een infographic, een foto of een ontwerp dat je hebt gevonden om een ​​bericht te ondersteunen dat je hebt geschreven? Je hebt het niet “gedeeld”, je hebt het niet gemaakt, je hebt het opgejaagd zonder toeschrijving of koppeling.

Dit kan je in de problemen brengen, problemen van het type rechtszaak.

In het ideale geval maak je je eigen ontwerpen met tools zoals Canva. Of u koopt foto’s van sites zoals DepositPhotos of neemt er zelf foto’s van. Maar als je een band hebt, of als je iets echt geweldigs hebt gevonden dat je wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je het goed doet.

Hoewel het geven van lof aardig is, is het niet hetzelfde als het ontvangen van toestemming. Als je niet de tijd, het geld of de neiging hebt om een ​​bron op te sporen en toestemming te krijgen (hoewel dat ideaal is), zorg er dan voor dat je linkt.

Hoewel veel mensen gewoon een afbeelding nemen en uploaden naar een post, is dit geen goed idee, vooral als je het doet als een bedrijf. Zorg ervoor dat u een link maakt naar de oorspronkelijke bron om ze een toeschrijving te geven. Anders is het een overtreding van de wet, hoewel het misschien onopgemerkt blijft met de hoop berichten die elke dag uitgaan.

 Bij bloggen …

Vaak moet je in het bloggen, of je je onderwerp nu wel of niet begrijpt, onderzoek gaan doen. U kunt in feite veel doen. Dit kan je leiden tot tapdansen rond wat plagiaat is en wat niet.

Zorg ervoor dat je tijdens je onderzoek een juiste naam opgeeft, net zoals je een college-scriptie zou schrijven. Voeg links toe naar andere blogs in het hele artikel. Dit is niet alleen de juiste bron van materiaal, maar het helpt ook uw SEO.

Nog een voordeel voor u is dat u de expert in de ogen van uw publiek wordt. Ze weten en vertrouwen dat ze niet alleen 15 bronnen hoeven te vinden, ze kunnen gewoon naar je toe komen als de one-stop-shop en alle informatie krijgen die ze nodig hebben omdat je het onderzoek voor hen hebt gedaan.

Content schrijven voor social media marketing lijkt soms wel eens op het wilde westen, waar alles mogelijk is. Het stelen van een afbeelding, een bericht, wat tekst voor een blog lijkt voor mensen niet zo belangrijk, omdat er zoveel gebeurt. Het kan u echter in de problemen brengen. Bescherm uzelf door correcte attributie, linking en goede etiquette te gebruiken en u kunt ’s nachts goed slapen, wetende dat een advocaat u’ s ochtends niet belt.

Natuurlijk, als je echt jezelf wilt houden met het creëren van geweldige content en dit veilig wilt doen, is het beste advies dat we je kunnen geven, contact opnemen met iemand die professioneel omgaat met het beheren van je accounts en de kneepjes van het leven weet. We bespreken graag de manieren waarop we uw bedrijf kunnen helpen slagen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: