Stoppen Met Werken, Een Passief Inkomen Zou Je Kunnen Helpen

Wat wordt verstaan onder een passief inkomen? En hoe verkrijg je een passief inkomen? Kun je rijk worden met een passief inkomen? Kun je op internet een passief inkomen verkrijgen? Hoe word je slapend rijk?

Wat is passief inkomen?

Een passief inkomen is een inkomen dat wordt verdiend zonder er steeds voor te hoeven werken. De rente op een spaarrekening is een voorbeeld van een passief inkomen, beleggingen in een beleggingsfonds kunnen een passief inkomen creëren. Het is dus een ander inkomen dan actief inkomen: inkomen dat rechtstreeks voortvloeit uit de arbeid die je verricht. Je werkt bijvoorbeeld 40 uur per week voor je baas en ontvangt daar een bepaald loon voor. Als je stopt met werken, stopt je loon. Passief inkomen blijft echter binnenstromen, ook al verricht je er op het moment geen inspanning voor. Het is in feite een investering om inkomen te verwerven.

Hoe verkrijg je een passief inkomen?

Veel mensen hebben een klein passief inkomen door spaarrente of iets dergelijks. Dit levert meestal niet veel op. Zeker omdat je er een deel belasting moet betalen over het spaargeld dat boven een bepaalde grens (21.139 euro normaliter) komt. De belastingdienst gaat er vanuit dat je 4% winst maakt met dit geld, wat eigen vermogen wordt genoemd. Over die 4% moet je 30% belasting betalen. Iemand met 31.139 euro spaargeld heeft dus jaarlijks 31.139-21.139=10.000 euro dat belast wordt. Daar betaal je 0.04*0.30*10.000= 120 euro belasting over. Als je 2,5% rente krijgt, krijg je in totaal 31.139*0,025=778,45 euro aan rente binnen in een jaar. Trek daar 120 euro belasting vanaf en je zit op een jaarlijks passief inkomen van 658,45 euro. Daar kun je niet van leven. Je zult wel heel rijk moeten zijn om te kunnen leven van rente op je spaarrekening, maar dan heb je überhaupt al geen inkomen meer nodig.

Behalve sparen kun je ook op andere manieren aan passief inkomen komen. Het schrijven van een boek is in feite een eenmalige inspanning, maar het geld blijft binnenstromen bij elk verkocht boek. Op deze manier kan schrijven je een passief inkomen opleveren. Toch wordt het niet echt als passief inkomen gezien omdat een schrijver vaak blijft schrijven en de inkomstenstroom snel minder wordt. Er zal een inkomstenpiek zijn net na de lancering van het boek, maar daarna gaat het snel naar beneden.

Een andere bron waar men passief inkomen kan vergaren is het internet. Wie bijvoorbeeld een filmpje plaatst op YouTube, kan, mits ingesteld, geld krijgen voor elke keer als het filmpje bekeken wordt en de bekijker reclame ziet. Wanneer men op die reclame klikt, krijgt men nog meer geld. Zo blijf je geld binnenkrijgen voor iets waar je op het moment geen inspanning voor doet.

Ook andere websites werken zo. Of het nu een nieuwswebsite, een weersite of een hardloopblog betreft, met al deze site wordt passief inkomen vergaard. Op je website of blog kun je advertenties van Google laten plaatsen en daarmee kun je voor elke bezoeker die op je website komt een klein bedrag verdienen. Het hoeft trouwens niet per se Google te zijn die de advertenties levert. Als je bijvoorbeeld een site hebt over voetballen zou een voetbalshop jou kunnen benaderen om te vragen of je hun advertenties op je site wil zetten tegen een bepaalde vergoeding.

Je kan een passief inkomen verkrijgen, door andere mensen te helpen, met hun gezondheid en hun een financieel beter leven te geven. Door hun te begeleiden. En een bepaald doelgroep te helpen, zodat ze vitaler en fitter worden. Als je bijvoorbeeld mensen helpt met een depressie, overgewicht, mensen in de bijstand, kinderen met ass, etc.

Het voordeel van een passief inkomen is dat je niet voor je pensioen hoeft te sparen, Je pensioen gaat gewoon door, en het maandelijkse inkomen is overgraagbaar aan je kinderen en kleinkinderen. Je betaald tot 35000 euro geen belastingen. Je hebt de mogelijkheid een auto te verkrijgen, die leas je van mercedes, en dat geld krijg je terug van je networkmarketings bedrijf.IMG-20181029-WA0011

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: