12 Zeer Handige Tips Om Je Diepvries Te Ontdooien

Een diepvriezer vol met ijs is een doorn in het oog voor veel consumenten. Niets zo vervelend wanneer je je lades niet meer normaal dicht kan doen. Hoe kom je van al dat ijs af? We zetten twaalf zeer handige tips voor je op een rijtje hoe jij dat het makkelijkst doet.

Hoe kan je een diepvriezer schoonmaken?

Een diepvriezer schoonmaken is nodig om je toestel in goede staat te houden en goed te laten functioneren. Bij een ijslaag van 2 millimeter aan de binnenkant van je diepvriezer heb je bijvoorbeeld al 10 % meer energie nodig.

Zet een paar uur voor je je diepvriezer gaat schoonmaken de temperatuur zo koud mogelijk. Zo krijgen de producten een ‘koudereserve’. Kies daarbij liefst een dag dat het vriest.

Trek de stekker uit het stopcontact en zet de temperatuurschakelaar op 0. Als je niet bij de stekker kan komen omdat de vriezer ingebouwd zit, haal je de zekering eruit.

Verpak alle etenswaar in drie dubbele kranten en leg ze dicht tegen elkaar in een piepschuimen doos. Bij vorst zet je deze doos buiten. In de zomer leg je het eten in de koelkast (zo heeft de koelkast tijdelijk minder stroom nodig).

De diepvriezer zal snel ontdooien als je met een haardroger over de stukken ijs gaat. Wees voorzichtig dat er geen smeltwater op de haardroger drupt. Je kan ook een pot met heet water op de vriesplaat zetten. Vang het dooiwater op met behulp van een plastic teiltje en een paar dikke dweilen.

Afbeeldingsresultaat voor VRIEZER FOHNEN

Was de binnenkant uit met een ecologisch (mens-en levensmiddelenvriendelijk) schoonmaakproduct met een neutrale pH-waarde, zoals een allesreiniger, natriumbicarbonaat of soda. Gebruik geen schuursponsjes, evenmin producten die chemische oplosmiddelen bevatten: ze beschadigen het oppervlak en er kan corrosie ontstaan.

Afbeeldingsresultaat voor VRIEZER FOHNEN

Nazemen met proper water. Droog alles af en vergeet hierbij de deurrubbers niet.

Schakel het apparaat in op de hoogste stand. Leg alle levensmiddelen terug zodra de temperatuur onder de –10 °C is.

Als je de vriesplaat inwrijft met glycerine, plakt het ijsblokbakje er niet aan vast en krijg je minder snel ijsafzetting.

Als de diepvriezer in een vochtige ruimte staat kun je de buitenkant van het toestel inwrijven en beschermen met autowas .

Voorkom een onnodig hoge energierekening!

Zo’n dikke laag ijs in je diepvries is niet al te best voor je energierekening. De diepvries moet namelijk harder werken door al het ijsvorming. We spraken met Puk van Meegeren, woordvoerder van Milieu Centraal. Hij zegt dat energieslurpers als een koelkast of diepvries de afgelopen jaren veel zuiniger geworden. Veel consumenten hebben nog oude apparaten thuis staan ‘omdat ze het nog doen’.

Veelgehoord is ‘waarom je iets zou vervangen als het niet aan vervanging toe is?’ Van Meegeren zegt dat veel vriezers tegenwoordig allemaal een veel beter energielabel hebben en voorzien zijn van een no-frost-functie. Tip van Milieu Centraal: als je je oriënteert op een nieuwe vriezer kijk dan naar eentje met een A+++ label.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: