Het Ritme Van Engagement Opbouwen

Om die betrokkenheid op te bouwen, moet ritme-inhoud regelmatig worden gepost. Uw publiek moet u leren kennen en verwachtingen van u hebben. Hoe zullen ze verwachten dat ze van je horen en nadenken over hoe dat kan verschillen tussen sociale mediaplatforms . Twitter en Facebook kunnen berichten hebben met verschillende tijden en frequentie.

Maar verwacht niet dat je AWOL kunt gaan en toch continuïteit hebt in de tijd. Vergeet niet dat je in wezen concurreert met je doelgroepenvrienden.

Een goede vuistregel is om minstens één keer per dag te posten . Een Facebook-bericht leeft slechts ongeveer 24 minuten. Normaal gesproken gaan mensen niet terug naar je muur of je pagina om inhoud te bekijken. Het draait allemaal om de nieuwsfeed en er gaat veel content verloren in de nieuwsfeed.

In plaats van te denken over het meerdere keren per dag plaatsen van je eigen content, vind je anderen met wie je kunt omgaan. Deel van anderen. Deel inhoud die uw doelgroep zou willen horen.

Hoewel consistent zijn en posten vaak erg belangrijk is,  moet u niet vergeten dat kwaliteit overtollig posten overtreft . Je wilt vaak genoeg posten om gezien en relevant te zijn, maar geef nooit je kwaliteit op, anders loop je het risico je geloofwaardigheid te verliezen . U wilt dat mensen naar uw berichten zoeken, niet kreunen wanneer ze zien wat u deelt.

U kunt dat doen door uw publiek de liefde te laten zien. Beantwoord vragen, reageer terug en ga verder dan uw pagina en zoek informatie van andere mensen. Doe mee en luister. Zo wordt relevante inhoud viraal.

Dit roept een vraag op: hoe moet u uw tijd beheren en de communicatie bijhouden?

Verspreid jezelf niet te dun. Blijf bij de juiste platforms voor uw bedrijf en publiek en gebruik een postplanner. Gebruik een dashboard om met uw publiek te communiceren en gesprekken te beheren. HootSuite is een geweldigemanier om dit te doen of probeer Sprout om je pagina’s te beheren . Vastleggen op een bepaalde ommekeer en tijd toewijzen om terug te communiceren.

Facebook en Twitter zijn beide topplatforms, maar wist u dat ze ook zijn uitgerust met analyses? Dat klopt, met een simpele klik op het tabblad “inzichten” op Facebook ziet u een snel overzicht van favoriete pagina’s, bereikbaarheid en nog veel meer. Hetzelfde geldt voor Twitter. Door op ‘meldingen’ te klikken, kunt u zien hoeveel retweets, vermeldingen en volgers u heeft ontvangen en in welk tijdsbestek u op zoek bent.

Als u nu uw inzichten naar een hoger niveau wilt tillen, is Sprout Social  uw toverinstrument. U ziet er niet alleen professioneel uit als een genie met zijn aanpassings- en infographicfuncties, maar u kunt ook echt de gegevens vergroten variërend van uw Facebook, Twitter, LinkedIn en Google analytische statistieken.

 

 

Je hoeft niet met al deze getallen en jargon te draaien, daar ben ik voor. Hier zijn je need-to-know-definities om je naar dat pro niveau te brengen.

  • Total Reach / Impression (Facebook / Twitter-term) – Het aantal potentiële sociale gebruikers dat uw inhoud of activiteit uit uw account zag, wordt weergegeven in hun newsfeed, of het nu gaat om berichten, berichten van andere mensen, paginamemoranda en check-ins .
  • Postbereik (Facebook-term): het aantal mensen aan wie uw bericht is verzonden.
  • Vind-ik-leuks / volgers (Facebook / Twitter-term) – Het totale aantal fans op je sociale pagina.
  • Retweet (Twitterterm) – Iemands tweet delen.
  • Vermelding (Twitter-term) – Communiceren met een andere twitter-gebruiker.
  • Demografie – Hoeveel fans zijn vrouwen voor mannen, leeftijdscategorieën en locatie.

We willen de marketinginhoud links en rechts niet uitdagen om te zeggen dat we het hebben gedaan. Het is belangrijk om de juiste terminologie te kennen, zodat we onze sociale statistieken nauwkeurig kunnen beoordelen en bepalen of we onze doelen bereiken en of we onze doelgroep raken.

Nu u uw instructiehandleiding heeft over waar u op moet letten bij het beoordelen van uw analyses, kunt u deze nog verder verdelen door de dagelijkse berichten die u heeft gemaakt te evalueren om te zien of ze uw publiek daadwerkelijk vangen.

Een goede vuistregel is om ervoor te zorgen dat uw berichten uit een van de 4 E’s bestaan ​​- opvoeden, engageren, entertainen en de expert zijn. U kunt dit doen door een link te delen, een video te plaatsen, een bericht met alleen tekst te maken of een foto toe te voegen met een pakkende tekst. Nadat je de 30-dagenmarkering hebt geraakt, kijk je hoe je berichten op elkaar zijn gestapeld door te kijken naar het bereik van de post, samen met het aantal vind-ik-leuks en gedeelde berichten dat je hebt ontvangen. Door deze waardevolle gegevens consequent te analyseren, kunt u echt de toon zetten voor uw publiek en zien wanneer en met welk type inhoud zij het meest contact maken.

Hier zijn een paar tips om in gedachten te houden wanneer u naar uw dagelijkse berichten kijkt om uw interactie met fans op te bouwen! Volgens Fast Company :

  • Richt op fotopost! Fotoberichten krijgen 39% meer betrokkenheid dan links, video’s of berichten met alleen tekst.
  • Krijg je het op het punt met je berichten? Het bijhouden van uw berichten kort en zoet gaat een lange weg! Alleen al door je Facebook-post aan te passen tot 250 tekens, ontvang je 60% meer betrokkenheid.
  • Krijg je je fans erbij betrokken? Wat is een betere manier om dit te doen dan met vragen!
  • Op welke dagen ontvang je je meeste betrokkenheid? Studies tonen aan dat donderdagen en vrijdagen de beste dagen zijn om te plaatsen!

 

Het is moeilijk genoeg om online te concurreren met de aandacht van je publiek, waar ze contact maken met vrienden en familie. Daarom is het van vitaal belang om boeiende inhoud te produceren waar ze graag verbinding mee maken, wat inhoudt dat je je inhoud consequent vernieuwt en meet hoe het werkt. Dus, als je je best doet om regelmatig je sociale gegevens te bekijken, je stijl en verzendtijden te reviseren om te passen bij je koperspersonage, ga je gang en neem je een overwinningsronde!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: