Regels Voor Het Creëren Van Dynamische Inhoud Uit Het Niets

Kan ik mijn ziel even aan jou blootgeven?

Ik bedoel echt, kan ik me open stellen?

We kennen elkaar voor, wat, als een paar momenten. Maar ik wil dit echt van mijn borst krijgen.

De waarheid is, ik beschouw mezelf als een schrijver. Ik weet het, ik weet het, je denkt: kerel, je bent een marketeer voor sociale media. Dat is jouw ding. Het schrijven? Werkelijk?

Welp, weet je wat, ik ben net zo verrast als jij. Eerlijk gezegd had ik, toen ik op social media marketing stapte, geen idee dat er zo veel geschreven was. Natuurlijk weet ik dat het ‘inhoud’ wordt genoemd. Maar toch, het is schrijven en creëren en … leuk.

Dat kan het in elk geval zijn, als je geniet van het consequent creëren van dynamische content voor je bedrijf of je klant. Het is een feit dat het consequent maken van geweldige inhoud voor uw sociale media-berichten, uw blogs en uw bestemmingspagina’s een absolute must is.

 

persona1-300x279

Is het een uitdaging? Ja. Maar het is cruciaal en we weten dat u het kunt doen.

Waarom? Omdat je begon door op de juiste plek te komen. Ten eerste moet u weten wie u target en wie u echt bent (uw merk, uw bericht). Dan moet je weten wat werkt en wat niet werkt.

1) Ken uw persona’s

Je persona (s) zijn je ideale kopers. Elk deel van de inhoud dat je maakt, houdt verband met hen: een typische dag in hun leven, hun pijnpunten en de berichten die daarop resoneren, is waar het allemaal om gaat.

Vanaf het eerste blog tot en met het laatste bericht MOET u elke inhoud die u maakt MOETEN zijn met uw ideale koperspersa in gedachten. Als je niet 100 procent helder bent over je koperspersoon, is dit een geweldig proces in drie stappen om het proces te starten vanuit Hubspot, Inc.

Als je duidelijk bent over je koperspersonage, heb je een geweldige basis om content van te bouwen.

content2-300x224

2) Controleer uw toon

Hier is een zeer belangrijke vraag: Begrijpt u de toon waarop uw inhoud moet worden geschreven? Wat is het merk dat u probeert te bouwen? Ben je grappig, professioneel, relaxed?

Tint is niet alleen belangrijk met betrekking tot de posts die uw bedrijf vertegenwoordigen, maar met betrekking tot de verschillende platforms die u gaat gebruiken.

Eén post moet anders worden geschreven over het hele spectrum van sociale media. Het is belangrijk dat het wordt begrepen. Een grappige post op Facebook komt als onprofessioneel op LinkedIn. Terwijl een zeer informatieve afbeelding op Google+ misschien plat op Pinterest valt.

Als je eenmaal begrijpt wie je bent, heb je nog een belangrijk blok toegevoegd aan je basis.

3) Wat werkt

Laten we zeggen dat je helemaal opnieuw begint. Of je bent gewoon niet goed in het maken van inhoud. Of je hebt gewoon geen ideeën. Raad eens? Je moet nog steeds een maand aan berichten verzinnen.

Bouw een georganiseerd spelplan om van start te gaan.

Overweeg eerst de regel 10-4-1. Gedurende een periode van 15 dagen moet u 10 posts van derden (blogs, afbeeldingen, offertes, enz.), Vier berichten van de blogs van uw bedrijf en één post op de bestemmingspagina van uw bedrijf plaatsen.

succes-300x240

Ten tweede, gebruik in de loop van een maand themadagen, zelfs als je ze dat niet noemt.

Plaats bijvoorbeeld elke maandag en donderdag een bedrijfsblog. Boom, je hebt net acht berichten verzonnen. Misschien wil je elke vrijdag een grappige post. Dat zijn nog vier berichten. Elke zondag wil je iets inspirerends. Dat zijn er nog vier.

Waarschijnlijk kun je zien waar we naartoe gaan, maar het is een geweldige manier om te structureren hoe je met consistente inhoud komt die resoneert met je persona’s.

4) Wat niet werkt

Willekeurigheid, uitstelgedrag en luiheid zullen je absoluut doden als het gaat om het creëren van content.

Berichten opsplitsen is een slecht idee. Dus wacht te lang om ze te maken. Kom met een schrijfcyclus waarmee u kunt creëren, beoordelen en verfijnen. Je zou zeker niet het ruwe concept van een scriptie naar een professor sturen, dus waarom zou je iets posten voor je bedrijf zonder het te herzien?

Of u nu de geschiktheid van een bericht of foto beoordeelt, of gewoon grammatica en spelling dubbel controleert, zorg ervoor dat u tijd geeft om na te denken en dingen beter te maken.

Door consistente, schone en doordachte inhoud uit te brengen, gaat u voorop lopen. Wanneer je je buyer persona’s, je tone-of-voice begrijpt en geweldige content maakt, begin je met het bouwen van een fantastische social media marketingcampagne.

De volgende stap in onze serie is hoe u inhoud van andere sociale mediabronnen kunt beheren om u te helpen uw consistente, dynamische inhoud te maken.

Brengt u marketing op de juistemensen? Als u buyer-persona’s heeft gemaakt en nu campagnes start die een beroep doen op die segmenten van mensen, weet u dat.

Wat is een koper-persona?

“Een buyer persona is wanneer u uw marktplaats opsplitst in individuele groepen mensen”, legt David uit. Met andere woorden, de term beschrijft uw doelgroep.

Als u bijvoorbeeld een marketingmanager bent in een hotel, heeft u misschien vijf koperpersonages: een onafhankelijke zakenreiziger, een corporate travel manager, een evenementenplanner, een vakantiefamilie en een paar die hun huwelijksreceptie plannen. Wanneer u marketingcampagnes uitvoert, moet u uw bericht aanpassen aan de behoeften van deze verschillende koperspersonages.

1. Interview uw koper Personas

“Zodra u weet wie uw kopers zijn, moet u die kopers interviewen”, adviseert David. Zorg ervoor dat de mensen die u kiest om mee te praten niet uw bestaande klanten zijn. Neem 20-30 mensen die bij elke persona passen en stel hen open vragen die niet noodzakelijkerwijs gerelateerd zijn aan uw product of diensten. “Je wilt eindigen met brede vragen,” zegt David.

2. Maak profiel (en) voor de Persona (s)

Neem de informatie die u hebt verzameld uit uw interviews en bedenk een profiel voor elke groep. Geef elk van uw persona’s een naam en een afbeelding. Als uw bedrijf een hotel is, kunnen uw kopers bijvoorbeeld Wedding Wendy opnemen, voor dames die hun trouwrecepties plannen, en Business Traveller Ben, voor zakelijke professionals. Onthouden van de behoeften van uw verschillende doelgroepen is zo belangrijk dat sommige bedrijven afbeeldingen van hun kopers hebben geplaatst in kantoren en op de muren van vergaderruimtes.

3. Hoe te verhandelen aan Buyer Personas

Als u de klantgerichte persona’s wilt marketen , moet u inhoud maken die op deze segmenten is gericht. Voor jonggehuwden bijvoorbeeld, heb je misschien een blog over trouwringen. De buyer-persona’s zijn uniek in wat ze nodig hebben en hoe je ze op de markt brengt. Voordat u een campagne start, vraagt ​​u zich af: “Wat zou Wedding Wendy hierover zeggen?” Of “Zou dit stuk inhoud een beroep doen op Wedding Wendy?”

Koperpersonages helpen je marketing tot leven te komen, zegt David. Het is zo veel beter dan alleen praten over uw producten of diensten.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: