De sleutel tot meer leads?

Hoe pak je een arsenaal aan landingspagina’s aan? Door een arsenaal aan aanbiedingen te maken! Denk eerst aan alle verschillende soorten aanbiedingen die u kunt maken:

  1.  landingspagina's en leadsEbooks / whitepapers
  2. Industrie onderzoeksrapporten
  3. Live / gearchiveerde webinars
  4. Opgenomen video’s
  5. Downloadbare kits
  6. Gratis proeven
  7. Productdemo’s
  8. Persoonlijk overleg

Aanbiedingen ten opzichte van de verkoopcyclus

Het mooie van het aanbieden van verschillende aanbiedingen op uw website is dat u uw kansen om leads te genereren enorm vergroot en dat is de reden waarom …

Om te beginnen staat niet iedereen die uw website bezoekt op hetzelfde punt in uw verkooptrechter. Een eerste sitebezoeker bijvoorbeeld, is misschien niet klaar om in een volledig uitgebouwde productproef of -demo te springen, maar is misschien vrij tevreden om een ​​educatief e-boek te downloaden. Evenzo kan een frequente bezoeker zich verder in de verkoopcyclus bevinden en volledig klaar zijn voor die persoonlijke raadpleging die u aanbiedt, maar niet erg geïnteresseerd in het downloaden van nog een ander e-boek of webinar. Overweeg dit bij het maken van aanbiedingen en bied een goede balans aan van zowel aanbiedingen van top-of-the-funnel als midden-van-de-trechter. Overweeg ook om een ​​gezond evenwicht aan inhoudaanbiedingen aan te bieden (zoals e-boeken, webinars, kits) in vergelijking met aanbiedingen waarbij menselijke interactie is betrokken, zoals demo’s of consultaties.

Aanbiedingen met betrekking tot klantpersonages

Natuurlijk kun je een afzonderlijke bestemmingspagina maken met een formulier voor elk van deze soorten aanbiedingen om je kansen te vergroten om sitebezoekers om te zetten in leads, maar dat is nog maar het begin. Hoe zit het met nog doelgerichter te worden?

Zie het onder ogen: uw doelgroep is niet echt een one-size-fits-all. Hoewel u een redelijk goed beeld hebt van de soorten klanten die uw producten en services aantrekken, is de kans groot dat er nog steeds een aantal verschillen is. Dit is waar marketingpersonages behulpzaam zijn. Om HubSpot als voorbeeld te gebruiken, hebben we twee hoofdtypen klanten (marketingpersonages) geïdentificeerd die goed passen bij onze marketingsoftware : Eigenaar Ollie (eigenaren van kleine bedrijven) en Marketing Mary (marketingmanagers in bedrijven met speciale marketingafdelingen). Het is begrijpelijk dat een Marketing Mary misschien niet echt geïnteresseerd is in dezelfde onderwerpen als die van een eigenaar van Ollie en vice versa.

Denk nu eens aan alle verschillende soorten aanbiedingen waar we zojuist over gesproken hebben. Kun je een e-boek maken dat gericht is op een van je specifieke marketingpersonages? Of misschien een kans voor een andere marketingpersoon om een ​​specifiek type demo aan te vragen met betrekking tot hun interesses? Hoe zit het met een van elk? Of een van elk voor elk type aanbieding? Heilige koe – de mogelijkheden zijn eindeloos!

Het voordeel van gepersonaliseerde aanbiedingen

Het goede nieuws is dat door een verscheidenheid aan verschillende soorten aanbiedingen aan te bieden die verschillende punten in het verkoopproces of verschillende klantpersonages aanspreken, u uw inspanningen voor leadgeneratie maximaliseert met de mogelijkheid om nog meer sitebezoekers als leads vast te leggen. En als extra bonus, met alle speciale bestemmingspagina’s die u maakt om uw veelvoud aan aanbiedingen te huisvesten, geeft u ook Google en andere zoekmachines meer website-pagina’s om te indexeren, waardoor uw website een boost krijgt van SEO-sap.

De personalisering van marketing is de laatste tijd een hot topic en steeds meer marketeers beginnen de waarde van meer gerichte en gepersonaliseerde marketingcampagnes te begrijpen . Dus, word je persoonlijk genoeg in de marketing van jouw bedrijf?

Hoe anders kunt u uw aanbiedingen variëren? Heb je een oorzakelijk verband opgemerkt tussen de variëteit en de rijkdom aan aanbiedingen die je maakt en het aantal leads dat je genereert?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: