Financiele Vrijheid Bereiken Met Netwerkmarketing

Vormt netwerk marketing of mlm zoals het nog vele jaren geleden werd genoemd, een legitiem voertuig dat bijna iedereen kan gebruiken om financiele vrijheid vanuit huis te scheppen?

Of is het toch een groot zwart gat van frustraties waarin de grote meerderheid in terecht komt die zich misleid voelen door de zoete beloftes van economische vrijheid. Zij trachten op vele manieren hun vrijheid te verkrijgen, maar blijken nooit in staat te zijn het niveau van succes te behalen waarvan men eens droomde. De werkelijkheid is dat beide kan gebeuren. Het feit dat sommigen in staat zijn om grote successen te behalen, rijkdom te vergaren en het leven van hun dromen te leiden, terwijl vele anderen moeite hebben om ook maar iets te bereiken, is niet het gevolg van toeval of geluk.

netwerkmarketing.jpg

Het tegenovergestelde is waar, er zijn vele goede verklaringen waardoor men het ene of het ander heeft kunnen waar maken. Netwerkmarketing , is net zoals vele andere beroepen, deels een kunst maar ook een wetenschap. Er zijn duidelijk, voorspelbare redenen waarom sommige wel slagen de beloftes rijkdom en succes die netwerkmarketing biedt, wel te verwezenlijken en anderen niet.

In netwerkmarketing worden fortuinen op gelijke wijze geschapen als met samengestelde interest. Succesvolle vertegenwoordigers schrijven enkele mensen in, die weer hezelfde doen enzovoort. Als het aantal vertegenwoordigers van elke volgende generatie blijft groeien, ontstaat er een organisatie die veel meer kan bereiken dan een man of vrouw alleen.

Hier is het typische voorbeeld van groeimodel van de geometrische progressie:

Jij

sponsert 4 anderen

Die elk 4 anderen sponsoren…ofwel 16 vertegenwoordigers

Die elk weer 4  anderen sponsoren…..ofwel 64 vertegenwoordigers

Die elk weer 4 anderen sponsoren…….ofwel 256 vertegenwoordigers

Die elk weer 4 anderen sponsoren….. ofwel 1024 vertegenwoordigers.

En zo gaat het door.

Als de eerste sponsor, ga je jij op zoek naar vier mensen die bereid zijn om de drie dingen te doen: de producten en de diensten van het bedrijf te gebruiken, vervolgens aan te bevelen aan anderen en daarna anderen te werven die graag een inkomen willen verwerven door middel van deze drie activteiten. Jij zult waarschijnlijk weten hoeveel mensen van de 256 of 1024 werkelijk in jouw lagere niveaus zullen verschijnen. Dit word in belangrijke mate bepaald door jouw handelingen bij het zoeken van de vier bedrijfsbouwers die jouw gedrag gaan dupliceren.

Ja , ook ik weet dat in de praktijk er geen enkele organisatie is die eruit ziet volgens dit of andere groeimodel. Elke organisatie bestaat uit mensen met verschillende niveaus van ambitie, communicatieve vaardigheden en effectiviteit. Er zullen mensen die veel personen zullen aanwerven, terwijl anderen er met veel moeite slechts enkelen kunnen vinden. En er zal ook een groep zijn die helemaal niemand inschrijft!

Dit groeiconcept zorgt nog voor een ander opmerkelijk fenomeen. In het begin heb jij alleen jouw eigen krachten ter beschikking en kost veel moeite om jouw organisatie te laten groeien. Dit kan men het beste bereiken door massale, nooit aflatende actie. Nadat jij anderen bedrijfsbouwers aan jouw team hebt kunnen toevoegen, heb jij anderen die jouw inzet dupliceren. Als zij blijven doorgaan met het inschrijven van mensen, dan gaat jouw groep geometrisch groeien. Ook zal na een bepaald tijdstip de verdubbeling gaan plaats vinden.

Vanaf dit moment zal jouw groep het horten en stoten zich gaan ontwikkelen. Jij hoeft steeds minder moeite te doen om jouw groep te laten groeien.  Sinds 1950 heeft netwerk marketing verschillende rechtzaken succesvol doorstaan. Er is nu een raamwerk van wettelijke bepalingen waarmee men in staat is om onderscheid te maken tussen legale netwerk marketingsbedrijven en illegale, pyramide spellen of kettingbrieven. Deze oplichtingspraktijken hebben onze bedrijfstak in diskridiet gebracht en weerhouden nog steeds mensen om samen te werken met betrouwbare bedrijven. Zij stichten bij het ontwetende publiek veel verwarring over wat wel of niet legaal is.

In de Verenigde Staten heeft de DSA ( direct selling association) hoge standaarden en normen vast gelegd waaraan bedrijven moeten voldoen willen ze toegelaten worden als lid van de DSA.Deze organisatie bestaat al meer dan 100 jaar en ongeveer 150 van de meeste ethische regels van de DSA te houden. Zij vormen ongeveer 90% van alle bedrijven in onze bedrijfstak. De missie van de DSA is: Om te beschermen , te dienen en de effectiviteit van de leden en hun onafhankelijke vertegenwoordigers te bevorderen. Ervoor zorg te dragen dat de marketing door de leden  wordt uitgevoerd volgens de hoogste ethische standaards en om de klanten te dienen. Vertegenwoordigers van de bedrijven hebben een akkoord verklaard met de navolgende standaarden:

  • Jouw potentiële klanten te vertellen wie jij bent, waarom jij hen benadert en welke producten jij verkoopt.
  • Hen uit te leggen hoe men een bestelling kan annuleren en producten kan retourneren
  • De privacy van de klanten te respecteren door hun te bellen op een tijdstip die hen uitkomt
  • Op verzoek van de klant onmiddellijk een demonstratie of presentatie te beëindigen
  • Accurate en betrouwbare informatie te verstrekken over de prijs, kwaliteit, hoeveelheid, prestaties en beschikbaarheid van een product of dienst
  • Een geschreven nota af te geven in een taal die de klant kan begrijpen.
  • Jouw naam en contact informatie te verstrekken evenals de gegevens over het bedrijf dat jij vertegenwoordigt
  • Een volledige beschrijving te gevn over de garantie of zekerheden die jij geeft.

De niet DSA-leden vormen slechts 10% van alle verkopen die in de USA worden gedaan. Het zijn er nu ongeveer 1.500 in aantal. Vele van deze bedrijven zijn erg klein en slecht gefinancierd. Dit leidt tot het verschijnsel dat velen na drie jaar niet meer bestaan. Zulke grote aantal mislukkingen geeft onze bedrijfstak een slechte naam. Immers niet alleen het bedrijf gaat over de kop, ook voor de distributeurs gaat hun droom in rook op. Al hun inspanningen om een eigen bedrijf op te bouwen blijken voor niets te zijn geweest. Deze epidemie benadrukt het belang om te kiezen voor een bedrijf dat financieel gezond is, beschikt over een excellente productlijn en een goed doordacht bedrijfsplan. Als een onafhankelijke distributeur een stabiel bedrijf selecteert om mee te gaan samenwerken vergroot hij of zij de kans dat haar organisatie nog vele decennia lang blijft bestaan. Laten wij nu naar de eerste stap gaan kijken die vereist is om een succesvol bedrijf op te bouwen. Het draait hierbij om het identificeren van jouw redenen om te starten en het ontplooien van een visie die jou inspireert om grote prestaties te leveren.

Meer dan alleen geld

Misschien werd jij in eerste instantie tot netwerk marketing aangetrokken, omdat jij herkende dat het een manier was om extra inkomen te werven. Of jij had het verlangen om het leven voor jezelf en jouw gezin aangenamer te maken door elke maand geld bij te verdienen. Dan wel zag jij de kans om voldoende te verdienen, zodat jij de lening voor de auto zonder eigen geld meer kan gaan aflossen. Misschien wil jij wel jouw inkomen volledig gaan vervangen door een passief inkomen, zodat jij meer tijd  kan overhouden voor jouw passies en hobby’s.

Ongeacht wat jouw motivatie ook is, het zal jou ook helpen een duidelijk beeld te krijgen wat jij hoopt te bereiken als jij je inschrijft als een onafhankelijke vertegenwoordiger. Door dit te doen ben jij in staat om te bepalen welk bedrag voor jou de moeite waard is om gemotiveerd aan het werk te blijven, ook gedurende de periodes dat het even tegen zit. Jouw vaardigheid om helderheid te verkrijgen over jouw motivatie is de eerste stap in het formuleren van een gedetailleerd plan om het inkomensniveau te bereiken dat de verwezenlijking van jouw dromen mogelijk maakt. Als het bv jouw droom is om 10.000 euro per maand te verdienen na enkele jaren, dan heb je een heel ander plan nodig dan als jij alleen genoeg wil verdienen om de autofinanciering te kunnen aflossen.

Afbeeldingsresultaat voor netwerkmarketing

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: