Ruzie Om geld? Dit Kun Je Eraan Doen

1. Stel samen prioriteiten

Jammer voor jouw geliefde dat diegene heeft getekend voor een leven met jou én dat gigantische gat in je hand. Maar, onder het mom voorkomen is beter dan genezen hier je eerste tip om die ruzies te voorkomen: communicatie. Het is slim om samen je prioriteiten te stellen. Welke dingen zijn belangrijk voor jullie beiden om geld voor opzij te leggen? Die dingen hebben prio zodra er weer geld in het laadje rolt. Een percentage van wat overblijft mag daarna dan door jou gatenkaas handen glippen.

2. Open een spaarrekening

Spreek af dat zodra je salaris binnen is, je allebei een bepaald bedrag opzij zet. Dat geld haal je direct van je rekening, zodra je niet in de verleiding kunt komen om het alsnog uit te geven aan die mooie (maar veel te dure) schoenen. Deze rekening gebruiken jullie voor vaste lasten en huishoudelijke dingen, zoals boodschappen of een kapotte koelkast. Zo bouw je ook een buffertje op voor wanneer jullie toe zijn aan een nieuwe bank of eetkamerstoelen.

3. Leuke dingen doen

Na alle serieuze dingen, is er natuurlijk ook ruimte voor iets leuks. Spreek af dat je, naast geld voor vaste lasten en onvoorziene kosten, ook geld bewaart voor leuke dingen samen. Spaar bijvoorbeeld maandelijks een paar tientjes voor gezamelijk genot, zoals een weekendje weg, een hapje eten of een dagje spa. Zo hoef je ook geen ruzie met je lief te maken over dat je geen geld meer hebt voor leuke dingen. Wedden dat je dan minder vaak ruzie zult hebben?

10 dingen die je moet doen aan het begin van elke maand

Plannen, organiseren en dingen regelen. Dit klinkt misschien als een regelrechte ramp, maar toch wil je het wel graag kunnen. Goed nieuws voor jou: Doe deze tien kleine dingen aan het begin van elke maand en je zult merken dat de rest van je maand een stuk geordender verloopt.

1. Maak je tas leeg

Merk je dat je steeds vaker dingen kwijtraakt in je tas? Je bent niet de enige. Mest dat ding maandelijks even uit, want je zult merken dat je dagelijks zoveel rommel mee sleept die je niet eens gebruikt. Zo komen er geen verpakkingen van eten of verdwaalde make-upproducten uit je tas rollen wanneer je echt iets nodig hebt.

2. Koop (verjaardags)kaarten

Kijk op de eerste dag van de maand al in je agenda of er verjaardagen aankomen van vrienden of familie. Schrijf de kaarten gelijk en doe ze in de envelop. Als je dit hebt gedaan, hoef je ze alleen nog in de brievenbus te gooien. Nooit meer een vergeten verjaardag.

3. Maak heel je huis goed schoon

Misschien wel de vervelendste klus van allemaal. De kans is groot dat je af en toe een deel van je huis schoonmaakt, maar het is nu tijd voor het grondige werk. Haal alles van z’n plek en stofzuig en dweil de boel grondig. Zorg dat al je kleding schoon in je kast ligt en dat je elk hoekje en gaatje hebt afgestoft. Dit zal je hoofd veel rustiger maken de rest van de maand.

4. Maak een budget

Maak een plan met hoeveel geld je waaraan uit zult geven. Vergeet niet je openstaande rekeningen, schulden of de nodige reparaties in je huis. Door dit plan hou je misschien zelfs wel geld over voor die nieuwe schoenen waar je al zo lang naar verlangt.

5. Check je koelkast

Weet je van sommige dingen niet eens meer hoelang het er ligt? Ruik er even aan en kijk naar de datum. Er is een kans dat er al wat producten liggen weg te rotten. Niet zo fris als je net je hele huis hebt schoongemaakt.

6. Kies een boek om te lezen

Hou je wel van lezen, maar betrap je er jezelf op dat je er geen tijd voor vrijmaakt? Kies elke maand een leuk boek om uit te lezen. Door dit als doel te stellen is de kans veel groter dat je eindelijk weer tijd maakt om te lezen.

7. Maak doelstellingen

Naast het lezen van een boek, heb je misschien wel veel meer dingen die je wilt bereiken. Maak een lijstje met haalbare doelstellingen. Elke maand werk je ernaar toe om alles af te kunnen strepen, wanneer dat lukt voel je je gelijk een stuk beter.

8. Organiseer de foto’s op je telefoon

Staat jouw telefoon ook vol foto’s waar je niets meer mee doet? Werp elke maand een kritische blik op welke foto’s je graag wilt bewaren en welke de prullebak in kunnen. Dat scheelt je eindeloos door de schermafbeeldingen scrollen op zoek naar die ene foto. Foto’s die niet per se op je telefoon moeten blijven kun je ook op je computer zetten.

9. Maak plannen met vrienden en familie

Maak leuke afspraken om naar uit te kijken. In het weekend kun je er dan écht even tussenuit. Heerlijk naar de bioscoop, uit eten, wat drinken of een rondje over strand. Lekker zweverig, helemaal tot rust komen.

10. Maak afspraken

Tandarts, huisarts, kapper, allemaal afspraken die je vaak pas op het laatste moment maakt. Doe het aan het begin van de maand al, zodat je genoeg momenten hebt om uit te kiezen. Nooit meer stressen om een vergeten afspraak.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: