Super Simpel Bananenijs Met Chocolade, Zonder Suiker Of Zuivel

Bananenijs maken is eigenlijk heel simpel; meer dan een blender en een vriezer heb je er niet voor nodig. Je hoeft, met andere woorden, geen dure ijsmachine te kopen voor dit heerlijke recept. Wel is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je blender stevig genoeg is. Omdat je met bevroren bananen werkt, kan een zwakkere blender kapot gaan bij het pureren. Niet alleen zonde, maar ook gewoon best gevaarlijk!

Twijfel je een beetje, laat de bananen dan even buiten de vriezer liggen voor je begint. Dat maakt ze net iets zachter en zorgt dat de meeste blenders er wel mee uit de voeten kunnen.

Bananenijs recept

Goed, hoe werkt dat dan, bananenijs maken? Je begint een paar uur van tevoren: snijd 4 rijpe bananen in plakjes en leg die in de vriezer. Laat ze minstens vijf tot zes uur liggen, zodat ze door en door bevroren zijn.

Doe vervolgens de plakjes banaan in de blender. Eventueel kun je een lepeltje honing toevoegen, hoewel dat niet nodig is als je goed rijpe bananen gebruikt. Mix het geheel tot een romig mengsel. Je zult het waarschijnlijk even goed moeten aandrukken in de blender. Je bananenijs is klaar als het een ‘wittere’ kleur krijgt.

Als je wilt kun je ook 150 gram magere of Griekse yoghurt (0% vet) in de blender toevoegen voor een extra portie eiwitten. Je kunt dit direct serveren, of het nog een uurtje in de vriezer zetten voor een steviger structuur. Laat het dan echter niet te lang staan om te voorkomen dat het een keihard blok wordt! Het mooie aan zelfgemaakte bananenijs is dat het niet alleen erg gezond is, maar ook nog eens goed vult. Je eet er dus niet snel te veel van!

Variaties op bananenijs

Dit standaard bananenijs recept is binnen vijf minuten klaar – wachttijd niet meegerekend – en het is ook nog eens ontzettend flexibel. Liever een veganistisch recept? Dan laat je de yoghurt gewoon weg en gebruik je een scheutje plantaardige melk. En liever een ander smaakje ijs? Dan voeg je net zo makkelijk extra ingrediënten toe! We geven hier alvast vier overheerlijke suggesties waarmee je de romige banaan optimaal gebruikt.

1. Chocolade-ijs

Chocolade-ijs maken is heel eenvoudig: je voegt simpelweg een paar eetlepels cacao aan het mengsel toe. Begin met ongeveer één lepel cacao per banaan, en voeg eventueel meer toe als je puurdere chocola wilt. Het chocolade-ijs is op zichzelf al ontzettend lekker, maar je kunt ook nog verschillende ingrediënten toevoegen. Wat dacht je van kokos, of een snufje kaneel? Mogelijkheden te over!

2. Bananenijs met pindakaas

Banaan, pinda en chocola is een bekende combinatie. Ook wanneer je bananenijs maakt, kun je daar natuurlijk gebruik van maken! Voeg in plaats van yoghurt twee tot drie lepels pindakaas aan het ijs toe, afhankelijk van je persoonlijke smaak. Roer na het pureren nog een snufje zout en pure chocoladesnippers door het ijs heen. Zo heb je een heerlijk vullend dessert!

3. Aardbeienijs

Dit aardbeienijs smaakt veel meer naar aardbei dan de chemische troep die je in de winkel koopt. En beter nog, het is nog gezonder ook! Voeg 400 gram aardbeien aan de bananen toe wanneer je ze pureert. Zet het ijs achteraf nog even in de vriezer; door de aardbeien wordt het iets wateriger. Eventueel kun je de aardbeien ook vervangen door bosvruchten, die zijn net zo lekker!

4. Tropisch mango-ijs

Voeg bij het pureren ook 200 gram bevroren mango aan het mengsel toe (in veel supermarkten kant-en-klaar te koop). Voor extra tropisch ijs kun je er ook passievruchten bij doen! Meng goed en serveer met kokos, limoensap en eventueel een beetje sesamzaad. Zomerser kan het haast niet!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: