Waar Een Wil Is, Is Een Weg!

Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht is op het geluk van de ander, je gezin, je vrienden, je familie en daarom soms niet meer weet wat je nu eigenlijk zelf wilt. Je bent nu op een punt gekomen dat je je realiseert dat er iets moet veranderen, hoewel je nu nog niet precies weet wat.

Gerelateerde afbeelding

Je kunt daar wel wat tips bij gebruiken. Je hebt stiekem wel een plan, idee of misschien wel een droom en tegelijkertijd vind je het lastig om daarmee aan de slag te gaan. Je kunt geen dingen veranderen met dezelfde kennis en inzichten waardoor ze ontstaan zijn. Dan is het handig om tips te hebben hoe je jezelf leert kennen en gaat doen wat JIJ belangrijk vindt, zonder je meteen schuldig te voelen. In dit blog geef ik je praktische tips en ideeën die je leren om meer voor jezelf te kiezen wat jij nodig hebt, zodat je op een positieve manier naar jezelf leert kijken.

Pak de tip eruit die je het meeste aanspreekt en ga ermee aan de slag. Je hebt niets te verliezen. Bovendien als je de tip toepast en het werkt, krijg je zelfvertrouwen en inspiratie om weer een volgende stap te zetten. Stap voor stap creëer je kansen die bij jou passen. Zo leef je het leven dat bij jou past. Start vandaag nog. Je krijgt niet de kans om je leven over te doen. Je leeft nu! Je bent nooit te oud om te leren. Ik spreek uit ervaring, na ca. 30 jaar werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven gooide ik het roer om en startte mijn eigen bedrijf. Hoewel ik het onwijs spannend vond deze stap te zetten, heb ik er geen moment spijt van gehad. Ik geniet met volle teugen van de dingen die op mijn pad komen en die ik mag leren om verder te groeien. Ben je na het lezen van deze tips klaar om je belemmerende overtuigingen om te zetten in acties die je moeiteloos helpen om te kiezen voor wat jij belangrijk vindt.

De meest voorkomende belemmerende overtuigingen die ik tegen kom zijn: * Angst om iets te gaan doen of laten * Niet weten wat je wilt zelf wilt * Beren op je weg zien * Geen tijd hebben * Niet zeuren, ik heb alles wat mijn hart begeert

TIP 1. Neem jezelf serieus en ontspan! Realiseer je dat wat jij doet en kan uniek is. Wat voor jou vanzelfsprekend is, is voor een ander vaak niet zo. Word je bewust van jouw talenten! Voel je de sensatie? Je mag best trots zijn op jezelf. Ga eens lekker zitten en zet je voeten stevig op de grond. Adem een paar keer rustig in en uit. Adem vanaf je tenen via je lijf naar je kruin en maak contact met het Universum. Voel de energie die gaat stromen in je lichaam. Als je ontspant dan word je rustiger en worden je gedachten minder.

TIP 2. Waar ben je bang voor? Kijk nu eens naar je angst en schrijf die op. Heb er geen oordeel over! Het is er nu eenmaal en mag er ook zijn. Ookal wil je er niet aan, want dat doet pijn. Is deze angst realistisch? Wie zegt dat dan? Geef eens een voorbeeld. Merk je dat je gedachten je angstig maken en dat het je belemmert om in actie te komen? Wat is jouw winst om hieraan vast te houden?

TIP 3. Doe iets wat spannend is en buiten je comfort zone ligt. Geef jezelf de ruimte om te oefenen en begin vooral klein. Bijvoorbeeld: bel eens iemand op die je een tijd niet hebt gesproken en die je mist. Voel je de spanning? Dat mag er helemaal zijn. Verwonder jezelf over wat er gebeurt, meer niet.

Geef jezelf een schouderklopje. Van schouderklopjes groeit je zelfvertrouwen. Hoe meer zelfvertrouwen je hebt, hoe meer je durft om te doen. Je gaat je grenzen verleggen; het stuur in eigen hand te nemen. Dat helpt je om voor jezelf, je droom en jouw verlangens te kiezen en in actie te komen.

TIP 4. Fantaseer en focus op jouw toekomst Alles wat je aandacht geeft groeit! Hoe zie jij jezelf? Waar word je blij van? Heb je moeite hiermee, vraag dan een vriend(in) om samen met je te fantaseren. Gelijk een mooie oefening om om hulp te vragen. Pak bijvoorbeeld lekker wat tijdschriften en maak een moodbord met plaatjes waar jij blij van wordt. Hang dit bord op plek waar hij goed zichtbaar is. Neem elke dag even de tijd om er naar te kijken. Als je dit 21 dagen achter elkaar doet, dan zul je merken dat je onderbewuste hiermee aan de slag gaat en je helpt jouw toekomst zo te creëren zoals jij het wilt.

TIP 5. Vertrouw op jezelf en accepteer je zelf zoals je bent! Wees lief voor jezelf en leg de lat niet te hoog. Dingen anders doen dan je gewend was kost nu eenmaal tijd. Het gaat erom dat jij een weg vindt om jezelf te waarderen zoals jij bent. Ook de eigenschappen die je minder fijn aan jezelf vindt. Ze horen wel bij je en dat maakt jou juist zo n uniek mens. Kijk maar eens in de spiegel en geef jezelf een knipoog mooi mens. Je mag er zijn!

Dit zijn slechts 5 van mijn tips om voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Ik ben benieuwd wat de tips je hebben gebracht. Leuk als je een reactie plaatst op mijn site of Facebookpagina.

Gerelateerde afbeelding

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: