Hoe Begin Je Met Networkmarketing?

TWEE MAAL TWEE IS VIER
Dit is iets wat je aan iemand kunt laten zien voordat je deze persoon de organisatie laat zien. Deze presentatie moet je eenvoudig weg zo snel mogelijk doen wanneer je mensen hebt laten kennismaken met uw organisatie. Dit zal de zware last van hun schouders afhalen als ze de indruk hebben gekregen dat ze “de hele wereld moeten sponsoren” om veel geld te verdienen met Netwerkmarketing.
Deze presentatie zal je ook laten zien hoe belangrijk het is om met mensen samen te werken en hen te helpen met starten. De presentatie begint met het volgende op te schrijven: 2 x 2 = 4, etc.,steeds verder zoals in de tekening hieronder
Maak het grapje dat, wanneer ze iemand willen sponsoren die dat niet uit zijn hoofd kan
opschrijven, deze Persoon maar moeten vergeten om enorm veel moeite zou kosten om met hem te werken.
ScreenHunter_853 Nov. 07 10.23.jpg
Heeft je gemerkt dat ik direct het woord sponsoren” gebruik? Nu schrijft je naast het eerste rijtje “3 x 3 = .. ” en zegt: “En hier sponsort je  drie mensen”, en je leert ben (we beginnen ook 1 direct met het woord leren”) om elk drie mensen te sponsoren, om zo negen nieuwe mensen in de organisatie te krijgen. Dan leert je uw drie
mensen in hun negen mensen te leren sponsoren, en dan zijn er 27 nieuwe mensen.
Eén stap verder worden dat er 8  Vergelijk dat eens met de 16 uit het eerste rijtje
ScreenHunter_854 Nov. 07 10.23.jpg
” Wijs je gesprekspartners hierop en vraag hen of ze het met je eens zijn dat het verschil tussen 16 en 81 een aardig verschil is. Laat ze dan het volgende zien: hets eigenlijk maar een verschil van één? Iedereen heeft maar één persoon meer gesponsord! Meestal zul je direct een reactie krijgen, maar het is beterom door te gaan met een volgend rijtje: het wordt namelijk steeds leuker.
“Laten we nu eens kijken wat er gebeurt als iedereen maar twee mensen meer sponsort.” Je gaat door met schrijven en zegt: “Je sponsort vier mensen en leert hen om zelf vier mensen te sponsoren. Danhelpt u aw vier om hun 16 mensen te leren om vier mensen te sponsoren, zodat er 64 nieuwe mensen bij komen. Voor je het weet bent je een stap verder en heeft uw groep er 256 mensen bij.”
ScreenHunter_855 Nov. 07 10.23.jpg
Opnieuw laat jezien dat dit een aardig verschil begint te worden, maar..
Meestal zult je hier al een reactie krijgen, omdat uw publiek het principe van de rekensom begint te begrijpen. Voordat je iets hebt gezegd vullen uw luisteraars aan: “het werkelijke verschil is dat iedereen maar twee mensen meer sponsort!”
We eindigen met vijf. Meestal hebben de mensen het principe nu door en doen zij al of niet hardop mee als je het laatste rijtje voordoet. Nu kun je de woorden ..sponsoren” en “leren” weglaten en de getallen opschrijven met hardop vermenigvuldigen:
ScreenHunter_856 Nov. 07 10.23.jpg
5 x5 = 25; x5 = 125; x 5 = 625. Kijk, dat is een enorm verschil! Opnieuw, het echte verschil met het eerste rijtje is Jat iedereen slechts drie mensen meer sponsort” .
De meeste mensen kunnen begrijpen hoe het zit met een, twee of drie mensen meer sponsoren, maar zullen het vaak moeilijker vinden door te rekenen naar de laatste regel ( 16. 81, 256 en 625).
Stelt u zich nu eens voor dat voor u het laatste rijtje van toepassing is, met andere woorden, je hebt de tijd gehad om vijf serieuze mensen te sponsoren. De “5” bovenaan het rijtje zijn degenen die je heeft gesponsord en die serieus willen werken aan het
opbouwen van hun eigen organisatie.
ScreenHunter_857 Nov. 07 10.24.jpg
Het kan goed zijn, dat u 10, 15 of 20 mensen moet hebben gesponsord voordat je deze vijf
serieuze mensen bij elkaar hebt.
Wanneer u echter deze tien presentaties goed onder de knie hebt, zult
je merken dat uw mensen sneller serieus worden dan mensen in Netwerkmarketing organisaties die deze materie niet kennen. Dit boek zal u leren hoe u met deze mensen moet werken, zodat ook zij het sneller serieus aanpakken.
In de illustratie hiernaast ziet je dat wanneer je vijf mensen hebt gesponsord, en zij hebben ieder vijf mensen enz., steeds verder naar beneden …. het totaal aantal serieuze mensen in uw organisatie (tel alle omcirkelde getallen op) maar liefst 780 bedraagt.
Wanneer u deze optelsom maakt, zal het makkelijker zijn de volgende vraag te beantwoorden: Is het niet zo dat iemand het
product moet verkopen”? Je zult deze vraag allemaal al wel gehoord hebben als je al aan de slag bent gegaan. Geef degenen die je deze vraag hebben gesteld dan ook deze
presentatie en leg hen uit dat 2 maal 2 is 4 … tot en met het aantal van 780
distributeurs.
In elke Netwerkmarketing organisatie is het zo dat u, wanneer u 780 mensen hebt die het product gewoon zelf gebruiken, een behoorlijke omzet draait.
En dan hebben we het nog niet eens over degenen die niet serieus zijn maar wel tellen als kopers.
Als deze mensen nu allemaal twee, drie of vier vrienden hebben … stel dat elk van hen zo’n tien klanten in hun vriendenkring en familie hebben, dat zijn 800 afnemers! Tel daar weer uw 780 distributeurs bij op en u heeft 8580 mensen, plus de “kopers” in uw organisatie. Denkt u ook nietdat u hier een leukebasis hebt voor een winstgevende onderneming? Zo kunt u dus veel geld verdienen met wat dan ook; gewoon met veel mensen werken die allemaal een beetje Afzetten.
En onthoud dit:
Je werkt nog steeds alleen,met vijf serieuze mensen, niet met een heel leger!
Steeds weer komen we mensen tegen, van andere Netwerkmarketing organisaties maar ook van de onze, die verbaasd staan over organisatie
kopers verkopers hoe snel onze organisatie is gegroeid. Zij zijn vaak langer bezig dan wij, krabben zich op het hoofd en vragen: “Hoe doen jullie het”?
Ons antwoord hierop is: “Met hoeveel mensen in jullie eerste lijn werken jullie”? (De eerste fijn bestaat uit de mensen die u direct gesponsord heeft. Zij worden ook wel uw “eerste niveau” distributeurs genoemd.) Veelal hoor ik dan een getal tussen de 25 en 50,
of zelfs meer. Ik ken mensen in Netwerkmarketing die meer dan 100 mensen in hun eerste lijn hebben. Ik garandeer je, wanneer je de principes van Netwerkmarketing die in dit blog staan begrijpt, zult je die anderen met zo’n grote eerste lijn binnen zes maanden voorbij streven, ook al zijn zij al meer dan zes tot achtjaar bij Netwerkmarketing betrokken.
Hieronder zal ik met een simpel voorbeeld aantonen waarom zo’n grote eerste niveau niet werkt. In de tweede presentatie zal ik het hebben over het “niet geslaagde verkoper
syndroom ” in Netwerkmarketing. Ook daar zal ik een simpel voorbeeld geven om duidelijk te maken waarom een grote eerste lijn niet effectief is.
Neem bijvoorbeeld het leger, de marine, of de luchtmacht. Niemand van soldaat tot generaal, heeft meer dan vijf of zes mensenwaar hij direct leiding aan geeft. (Er kunnen enkele uitzonderingen bestaan.) Sta hier eens bij stil. Er is al meer dan 200 jaar
ervaring binnen een instituut zoals de KMA in Breda Bij deze opleiding wordt het principe gehanteerd dat niemand aan meer danvijf of zes mensen leiding zou moeten geven. Dus waarom zou iemand in een Netwerkmarketing organisatie het beter willen weten en denken dat hij met 50 mensen in zijn eerste lijn kan werken? Dat kan gewoon niet! Daarom falen zo velen van hen en dat zult je nogmaals zien in het volgende hoofdstuk.
U zou niet met meer dan vijf serieuze mensen tegelijk moeten werken. Verzeker je er echter wel van dat, wanneer je hen sponsort, je ook naar beneden door werkt. Op een gegeven moment zullen deze vijf mensen je niet meer nodig hebben en kunnen ze zelfstandig een nieuwe poot in hun organisatie opbouwen. Dit betekent ook dat je weer vrij bent om met een nieuwe, serieuze persoon te werven, waardoor het aantal mensen waarmee je nauw samenwerkt in de buurt van de vijf blijft. In sommige Netwerkmarketing organisaties kunt je alleen succesvol zijn wanneer je met drie of vier mensen werkt, maar ik ken geen enkele organisatie die met succes wordt opgebouwd door met meer dan vijf mensen te werken.
Alleen deze maand met:
Geen automatische alt-tekst beschikbaar.
Gerelateerde afbeelding

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: