Geo Ards

Meestal worden geocaches op een plek gelegd die mooi zijn, een verhaal vertellen of geschikt zijn voor een bepaalde verstop methode. Maar als je de geocache kaart goed bekijkt dan kan je soms ook mooie vormen ontdekken, gevormd door geocaches. Dit zie je het meeste in Amerika, in gebieden waar niemand woont. Ik heb een paar GeoArts opgezocht die ik vandaag met jullie wil delen

Een GeoArt maken kost veel tijd, alle coördinaten moeten op de computer worden opgezocht, om zo een figuur uit te stippelen. Daarna moet er op die plaatsen ook nog een verstopplek beschikbaar zijn. De mooiste GeoArts die ik gevonden heb bestaan uit meer dan 100 caches, dit kost dus ook nog veel tijd om te onderhouden.

Art1Stoomlocomotief

Boven aan zie je de foto van deze GeoArt, hij ligt in Idaho, Amerika. Het is de grootste GeoArt die ik gevonden heb, hij bestaat uit 1000 geocaches. Ook vind ik het de mooiste GeoArt. Eigenlijk horen er nog 2 wolkjes stoom boven de locomotief, maar dit kreeg ik niet mooi op de foto. Als je deze GeoArt wilt bekijken moet je op GC3FA3B zoeken.

USMC artwork

Art2

Dit is een hele nieuwe GeoArt, deze is neergelegd voor de herdenking van de veteranen in Amerika. Hij ligt dan ook in Calafornia. USMC staat voor United States Marine Corps. Deze GeoArt bestaat uit 421 geocaches en je kunt hem vinden onder GC4F25Q.

Thunderbird Vliegtuig

Art3

Ook deze GeoArt vond ik mooi, hij bestaat ook uit veel verschillende types geocaches. Weer ligt deze GeoArt in Idaho, Amerika. Je kunt hem vinden onder GC36AKV en hij bestaat uit 200 geocaches.

Route 66

Art4

Route 66 is natuurlijk iets heel bekends. Deze GeoArt ligt in California, Amerika. Hij bestaat uit 200 caches. Op de kaart vind ik hem er klein uit zien voor 200 caches, maar volgens mij liggen ze vrij dicht bij elkaar. Je kunt hem zelf vinden onder GC3NT2R.

Signal face

Art5

Dit is natuurlijk het klassieke geocache teken. Er zijn op verschillende plaatsen een GeoArt gemaakt van de Signal Face, maar deze vond ik het mooiste. Hij bestaat uit 126 geocaches en ligt ook in Idaho, Amerika. Je kunt hem zelf bekijken door naar GC2TFGR te zoeken.

Er bestaat ook een list van alle GeoArts. Ik weet niet of deze lijst compleet is, maar als je het leuk vind kun je hier klikken.

Pompeblêd – Heerenveen

Wie de vlag van Friesland goed kent, zal zeker en vast al het Pompeblêd symbool gezien hebben: er staan er namelijk 7 op die vlag. Dit jaar verscheen er in de buurt van Heerenveen een Pompeblêd Geoart bestaande uit 40 mysteriecaches en een bonus van de Praat mar Frysk reeks (eerste uit de reeks: GC6H8A0).

Pompeblêd geoart

Dit is Belgisch – Scherpenheuvel

Zet eens het bekendste bouwwerk van België op de geocachingkaart dacht Team Sharphill toen ze een toepasselijke geoart bij hun Dit is Belgisch geocachingreeks wilden maken. Het resultaat mag er zijn: intussen pronkt het Atomium in de buurt van Scherpenheuvel.

Dit is Belgisch - geoart

Dollie op de kaart – Maartensdijk

In de blog over Geocaching in Utrecht hadden we het kort reeds over een Olifant geoart (Ollie op de kaart) die geplaatst is door TeamVantEnd eind vorig jaar. Ook dit jaar wilden ze een nieuw figuur op de kaart plaatsen en dat is deze leuke dolfijn geworden. De reeks werd Dollie op de kaart genoemd en bestaat uit 57 caches in een fiets- of wandelroute van meer dan 10 kilometer.

Dolfijn geoart

Ruimteraket

Van een ziekenwagen gaan we naar een ander ‘voertuig’: een ruimteraket. Deze geoart behoort toe aan de Flight through Space geocachereeks, om deze reeks tot een goed einde te brengen moet je maar liefst 100 caches vinden, gelukkig zijn deze onderverdeeld in 3 wandelrondjes en 1 fietsronde.

Geoart FTS Flight Through Space

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: