Psoriasis En Ook Last Van De Gewrichten

Om te voor komen dat je gewrichten stijf, opgezwollen en pijnlijker worden. Zal je , je darmen moeten reinigen, Door dat je darmen scheurtjes vertonen door voedsel. Lekt het  en gaan alle bacterieen in je bloedbaan door je hele lichaam. Om dit een halt toe te roepen en te genezen, is de aloe vera drinkingsgel je hulp. Het hersteld je darm, maakt je bloedbaan schoon. Zodat je huid op kan knappen. Doe je dit niet dan zal het alleen maar erger worden. En je huid problemen zullen niet oplossen. En je zal steeds meer schade aan je gewrichten krijgen.

Psoriasis is een veel voorkomende niet-besmettelijke chronische ontstekingsziekte van de huid. Dit is de laatste plek waar de ontsteking nog weg kan komen. Eerst begint het bij de darmen, dan gaat het via je bloedbaan naar alle organen en spieren en gewrichten, en als laatste je huid. En dan zie je pas wat al heel lang van binnen aan het woekeren is. Als je dan alleen een zalfje smeert. Komt het net zo goed weer. Want van binnen is er niks opgelost.

psoriasis op je hoofdhuid. Makkelijk te behandelen met de aloe vera shampoo. Het hersteld gelijk de hoofdhuid. Het gaat gelijk de jeuk tegen. En je blijft niet met vette smeersels in je haar zitten.

Mensen met psoriasis hebben last van rode plekken op het lichaam, huidschilfers, jeuk en pijn. Psoriasis kan ook samengaan met andere gezondheidsklachten, zoals gewrichtsklachten. Wanneer mensen met psoriasis ook gewrichtsontstekingen krijgen, kan er sprake zijn van artritis psoriatica. Het is belangrijk dat je al je klachten (huid, gewricht en eventuele andere klachten)

CIRCA 1 OP DE 3

 mensen met psoriasis ontwikkelt artritis psoriatica.

75heeft eerst huidklachten (psoriasis) voordat zij gewrichtsklachten krijgen.

Gewrichtsklachten treden in de meeste gevallen op binnen

10 JAAR  na de eerste klachten.

Ook als je een milde vorm van psoriasis hebt kun je artritis psoriatica ontwikkelen

Een vroegtijdige diagnose van artritis psoriatica kan helpen blijvende
gewrichtsschade te voorkomen.

Doe de test

Minimaal 3x ja is mogelijk artritis psoriatica
 • Ja/Nee

 

 • Heb je ooit een gezwollen gewricht(en) gehad?
   
 • Heeft een arts je ooit gezegd dat je artritis (gewrichtsontsteking) hebt?
   
 • Hebben je vingernagels of teennagels putjes of kuiltjes?
   
 • Heb je pijn in je hiel gehad?
   
 • Heb je een vinger of teen gehad die helemaal gezwollen
  en pijnlijk was zonder aanwijsbare reden?

   

Vink in de tekening de gewrichten aan die je ongemak hebben bezorgd.
(d.w.z. stijve, gezwollen of pijnlijke gewrichten).

ScreenHunter_874 Nov. 11 14.18.jpg

 

Heb je 3 of meer vragen met ‘ja’ beantwoord, dan kan dit wijzen op artritis psoriatica.
Het is dan belangrijk dat je de uitkomst met je arts bespreekt. Een vroegtijdige diagnose van artritis psoriatica kan helpen blijvende gewrichtsschade te voorkomen.

Ook als de score minder is dan drie keer ‘ja’, is het belangrijk dat je de klachten altijd meldt bij je arts. Deze test is bedoeld om klachten van artritis psoriatica te herkennen en niet bedoeld om een diagnose te stellen. Bespreek de uitkomst van de test met je arts.

Relatie psoriasis en verzuurd lichaam

Psoriasis dieet
psoriasis

Een groot deel van de zure stoffen (zouten en andere), kunnen via de urine en de huid afgevoerd worden. Wanneer er echter teveel zuurhoudende afvalstoffen via de huid afgescheiden worden, krijgen we een verzuurde en jeukende huid. Wanneer deze reactie chronisch wordt, geraakt het immuunsysteem uit balans en creëren we auto-immuunziekten. Dit kan dus de trigger voor jouw zijn om psoriasis te vormen.

Ook jicht is gerelateerd aan een verzuurd lichaam.

Soorten psoriasis
Het kan nuttig zijn om te weten dat er over het algemeen vijf soorten psoriasis bestaan, sommige milder dan andere. De typen zijn:

• Inverse psoriasis – Vroege detectie is essentieel om de bodem van de ontsteking te bereiken, wat belangrijk is om te voorkomen dat de gewrichtsschade verergert. Laesies zien er glad en glanzend uit en zijn meestal te vinden in oksels, liesstreek, billen, onder de borsten en op huidplooien rond genitaliën.

• Erythrodermische psoriasis – Omdat dit type inflammatoir is, kan het de rest van uw lichaam beïnvloeden, waardoor het een felle rode kleur krijgt. Sommigen zeggen dat het te wijten is aan een disbalans in de chemie van je lichaam. Het kan loslaten, pijnlijk zijn en jeuken, oedeem veroorzaken door vochtretentie en leiden tot ongereguleerde lichaamstemperatuur.

Andere mogelijke oorzaken zijn echter veel en gevarieerd: gestopte behandeling, gebruik van systematische cortisone of steroïden, ernstige zonnebrand, stress, een infectie, een allergie medicatie resulterend in Koebner-fenomeen (een neiging tot psoriasis om te verschijnen waar er een blessure is geweest).

• Plaque psoriasis – Verreweg de meest voorkomende van alle psoriasistypen, deze wordt bewezen door rode, schilferige, verhoogde en ontstoken laesies die soms wit of zilverachtig lijken, meestal op de knieën, ellebogen, hoofdhuid en onderrug van de patiënt.

• Guttate psoriasis – Dit type wordt vaak gedetecteerd bij kinderen of jonge volwassenen, gekenmerkt door kleine rode stippen op de huid in plaats van knapperige vlekken. Triggers zijn huidletsel, zonnebrand, bacteriële of virale infecties van de bovenste luchtwegen, overmatig alcoholgebruik of voorgeschreven medicijnen.

• Pustulaire psoriasis – Zoals de naam doet vermoeden, kan dit type kleine witte blaren veroorzaken die pus bevatten, vaak omgeven door een rode huid, meestal afhankelijk van het individu in dezelfde gebieden, zoals op hun handen en voeten of die hun hele lichaam bedekken.

Aloë Vera gebruiken voor psoriasis en andere huidproblemen
Een deel van het ongemak van psoriasis is dat de huid kan barsten, wat, wat de pijn betreft, kan worden omschreven als het botsen van een tiental sneden op papier op één plaats. Maar een evaluatie uit 2015 van verschillende studies6 heeft aangetoond dat aloë vera voordelen biedt voor deze pijnlijke ziekte en ook voor andere huidaandoeningen. Onder hen:

Wondgenezing – Eigenschappen gerelateerd aan een samenstelling genaamd glucomannan helpen bij het versnellen van wondgenezing en huidcelgroei.

Hydratatie van de huid – Huidirritaties houden vochtig en gehydrateerd voelt altijd beter aan, en aloë vera-gel doet dat. Eén onderzoek7 toonde aan dat het effectief was, zelfs wanneer het maar één keer werd toegepast. Continu gebruik heeft echter de neiging om de hydraterende effecten ervan te verminderen.

Ontstekingreductie – Een onderzoek uit 2008, 8 terwijl het zich niet specifiek concentreerde op de rol van aloë vera bij de behandeling van psoriasis, toonde aan dat de gel effectiever was dan een placebo bij de behandeling van huidaandoeningen, inclusief door UV geïnduceerd erytheem of huidrood worden door de verwijding van bloedvaten .

Collageenproductie – Studies tonen aan dat Aloë vera je huid helpt om stevig en elastisch te blijven door meer collageen aan te maken.

Andere natuurlijke Psoriasis-remedies

Koud, droog weer kan een uitbraak veroorzaken. Door uw huid optimaal te hydrateren, kunt u uw symptomen verminderen. Hydrateer ook van binnenuit door voldoende water te drinken, zodat uw urine licht strokleurig is en hoogwaardige, dierlijke omega-3 vetten consumeert. Je beste bronnen voor omega-3 vetzuren zijn op zee gebaseerde vetten zoals krillolie of visolie. Plantaardige omega-3-bronnen zullen NIET het klinische voordeel bieden dat u nodig heeft om ontsteking en zwelling in uw huid te verminderen.

Verminder ook uw blootstelling aan agressieve zepen en vermijd uitdroging van uw huid met overmatig baden. Gebruik een zeer milde zeep om uw huid te reinigen, vooral in de winter, om te voorkomen dat uw huid vochtig wordt.

Het vermijden van granen en suikers helpt je insulinegehalte te normaliseren en ontstekingsaandoeningen te verminderen, waaronder een ontsteking in je huid. U beseft het misschien niet, maar de gezondheid en kwaliteit van uw huid hangen sterk samen met de gezondheid van uw darm

Afgezien van het gebruik van aloë vera als een natuurlijke behandeling van psoriasis, is het belangrijk dat u uw dieet in de gaten houdt. Door een dieet te volgen dat de pH-niveaus van uw lichaam in balans houdt, kunt u enorm helpen bij het verlichten van de symptomen van deze huidaandoening. evenwicht door je eet- en drinkgewoonten aan te passen, kan een zeer positief effect hebben op de gezondheid van je huid. Dit helpt ook bij de behandeling van psoriasis. “17

Een andere studie suggereert dat het gebruik van aloë vera in combinatie met kokosolie en of olijfolie een solide aanpak kan zijn voor de behandeling van psoriasis, aangezien kokosolie zowel een antibacterieel en ontstekingsremmend middel is, als een verzachtend middel.18

Aloë vera-olie, aan de andere kant, kan worden gebruikt als een essentiële olie en kan voordelen hebben als een massageolie om pijn en ontsteking te verlichten, evenals voor aromatherapie en andere huidverzorgingsbehandelingen. 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: