Bewegen Voor Ouderen Belangrijk

“Het is omdat ik oud word!”

Elke keer als ik deze uitspraak hoor – en dat hoor ik helaas veel – val ik ineen. Waarom doet het me ineenkrimpen? Omdat het een bestendige mythe is dat pijn en bewegingsstoornissen gewoon worden veroorzaakt door het verouderingsproces en we hebben er geen controle over . Ik heb nieuws voor je: deze mythe is totale BS. Wat erger is, het kopen ervan beperkt een persoon van het proactief onderzoeken van het vermogen van het lichaam voor volledige, gezonde, pijnvrije beweging – ongeacht leeftijd.

Het is niet dat leeftijd niet de primaire factor in pijn is; leeftijd speelt wel een rol. Maar niet zoals jij denkt. Leeftijd speelt een rol, want hoe ouder we worden hoe meer tijd we hebben gehad om arme, beperkte, ongezonde en uiteindelijk pijnlijke bewegingspatronen te oefenen. Ik noem dit de bewegingsvergelijking: tijd x herhaling = verbetering. Ik zal dit in meer detail in meer detail uitleggen.

Waarom we pijn doen
Yoga stretch.  het is omdat ik oud word.De meerderheid van chronische pijn en verwonding in onze cultuur is te wijten aan hoe we ons bewegen. Het lichaam heeft een enorm scala aan gezond bewegingspotentieel, zoals kraken, uitwijken, kruipen, klimmen, springen en nog veel meer. Als je niet regelmatig je volledige potentieel bereikt, verlies je langzaam het vermogen om er volledig in te gaan. Ik noem dit de 
krimpende lichaam.

Bijvoorbeeld, kunt je een van de volgende dingen doen: hurk met uw achterste op de grond, reik achter je aan en raak de basis van uw tegenoverliggende schouderblad gelijkmatig met beide handen aan, bereik de bovenkant terwijl je, je romp draait. Als je deze functionele bewegingen niet zonder pijn of beperkingen kunt uitvoeren, ben je een deel van je functionele bewegingspotentieel kwijtgeraakt .

Vrouw die schoudermobiliteit controleert.  het is omdat ik oud word.Functionele beweging verliezen betekent dat je langzaam dichter en dichter wordt verpakt in een steeds kleiner wordende lichaam. Uiteindelijk, wanneer je  buiten je box moet bewegen – bijv. Bukken, iets over uw hoofd optillen of naar achteren reiken en achteruitgaan, ervaart jepijn en / of letsel. De blessure is het gevolg van het feit dat uw lichaam zich niet langer veilig buiten de box voelt bewegen. Het probleem verergeren, veel mensen die dit soort pijn ervaren, vanwege de angst iets nog erger te maken, verplaatsen zich nog minder , waardoor ze de doos steeds verder krimpen.

Vanwege deze reactie zal je bewegingsdoos steeds kleiner worden wanneer deze krimpt. Dit brengt me terug naar de bewegingsvergelijking.

De bewegingsvergelijking: tijd x herhaling = verbetering
In deze vergelijking is Tijd de hoeveelheid dagen, maanden of jaren die u bewoog in goede of slechte bewegingspatronen; herhaling is letterlijk het aantal keren dat je een bewegingspatroon uitvoert gedurende de volledige opgegeven tijdsperiode; en zoals je weet, leidt wat je oefent tot verbetering – in deze vergelijking is verbetering niet noodzakelijk een positief of negatief iets. bijv. gezonde oefening (volledig in je potentieel doordringend) verbetert de gezonde beweging en ongezonde oefening (bewegen in een steeds kleiner wordende box) verbetert ongezonde en beperkende bewegingen.

X-straal van persoon die voor computer wordt gebogen.  het is omdat ik oud word.Het tijdsgedeelte van de vergelijking is waar je leeftijd in het spel komt. Het feit is dat de meesten van ons al jaren slecht bewegen. Elk jaar als we ouder worden, bewegen we steeds minder. Dit vertaalt zich in meer en meer tijd die wordt doorgebracht met het ervaren van minder en minder gezonde bewegingen. Vermenigvuldig dit effect nu met 10, 20, 30 of meer jaren: hoe ouder je wordt in het oefenen van slechte bewegingen, hoe meer bedrukt die slechte beweging is geworden. En met die hardwiring(vastzittend) komt hogere incidentie van pijn. In de bewegingsvergelijking is oefening niet perfect, oefening maakt permanentie . Wordt die doos een beetje ongemakkelijk?

Het goede nieuws is dat in dit geval “permanent” is, totdat je de beslissing neemt om je bewegingspatronen te veranderen. Met andere woorden, je kunt de bewegingsvergelijking in uw voordeel gebruiken, ongeacht hoe oud u bent. Als je pijn zonder poespas introduceert en dagelijks oefent, zul je in de loop van de tijd een steeds betere pijnloze beweging ervaren in je leven.

Afbeeldingsresultaat voor oefeningen spieren rolstoel

Nu … bent u klaar om te veranderen hoe u beweegt? 
Super goed! De eerste stap is om je manier van denken te veranderen – dit is misschien wel de belangrijkste stap. 

“Het pad naar kwaliteit, pijnvrije beweging begint met het veranderen van je manier van denken over hoe je beweegt. Het begint met een eenvoudig begrip:

Als ik pijn heb, doet de manier waarop ik me bewoog pijn. Als ik me beter wil voelen, moet ik de manier veranderen waarop ik beweeg. Om dit te doen, moet ik veranderen. “

Deze verandering begint met niet langer te denken in de zelfbeperkende overtuigingen dat je pijn wordt veroorzaakt door je leeftijd. Het is niet. De pijn wordt veroorzaakt door je bewegingskeuzes.

Met een nieuwe mindset om je gezondheid en vitaliteit te herstellen, is het tijd om te werken aan het herstel van pijnvrij bewegen. Dit deel kan ook behoorlijk uitdagend zijn. In onze cultuur leren we geen gezonde, herstellende bewegingsgerichte oefeningen. Dus weten waar te beginnen is ongelooflijk moeilijk.

 Onderzoek elke dag langzaam je volledige bewegingspotentieel. Als het pijn doet, ga dan naar de limiet van je pijnvrije bereik – niet verder! -Dan uitdagen in dagen, weken en maanden naar vollediger bereiken. Verplaats je naar de spanning, niet door de spanning.  

Zoek hulp van een bewegingsprofessional.
Baby-squat

Onthoud dat de pijn die je dagelijks ervaart zich in de loop van jaren heeft ontwikkeld. Pijnvrije beweging zal niet van de ene op de andere dag worden hersteld. Het zal tijd kosten en het is belangrijk dat je jezelf het geduld geeft om gezonde bewegingspatronen opnieuw te leren. De hulp van een bewegingsprofessional die een correctief oefeningsprotocol kan beoordelen, behandelen en verzorgen, kan het proces snel versnellen. 

It’s Because I’m Getting Old

Toch vinden de meeste ouderen dat ze goed gezond zijn, hoewel driekwart van hen één of meer chronische aandoeningen heeft.

Botontkalking
Voldoende bewegen is juist voor ouderen belangrijk. Het verbetert de zelfredzaamheid en werkt tegen ziekten als diabetes en botontkalking. Bovendien hebben mensen die regelmatig bewegen minder kans te vallen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: