Hoe Je Echt Je Oude Patronen Kunt Veranderen In 100 Dagen

Het duurt honderd dagen voordat een nieuwe verandering, een nieuwe gewoonte, is ingesleten. Althans zo menen de Chinezen. Ze hebben daar zelfs een naam voor bedacht. In 100 dagen een blijvende verandering inzetten noemen ze in China een ‘Gong’.

De grote stap die je wilt maken is terug te brengen tot een simpele stap die je nu alvast kunt zetten. Bijvoorbeeld als je de samenwerking met partners wil verbeteren, begin je vandaag alvast met de goede bedoelingen te zien van de ander. Zo simpel is het.

Iedere dag een stap

Iedere dag kies jij er opnieuw voor om een stap te zetten die bij gaat dragen aan het grote doel, die stip daar in de verte op de horizon. Honderd dagen achter elkaar. In het begin voelt je nieuwe gedrag het als iets onnatuurlijks. Maar weet: oefening baart kunst. De volgende keer verloopt het samenwerken al soepeler. En dan voeg je er weer iets nieuws aan toe. Iedere dag een klein stukje. En over honderd dagen verzeker ik je is er echt iets wezenlijks veranderd.

Honderd dagen lang een smiley zetten

Op een zogenaamde gong-sheet kijken honderd lege smileys je aan. Op de eerste smiley van vandaag staat alvast een lachend mondje. Die krijg je kado. Als je morgen trots hebt vastgesteld dat je weer een stap hebt gezet in de richting van de door jouw gewenste verandering, mag je onderaan in het gezichtje een lachend mondje tekenen. Of een recht streepje als het voor jou toch best wel uitdagend was. En zo verder tot de honderd dagen om zijn.

Wat wil ik veranderen aan mijzelf?

Als ik me afvraag wat ik in honderd dagen zou willen veranderen is dat ik mijn business nu echt serieus ga opstarten. Mijn team help en mij zelf om zelfverzekerd te worden. Ik ben met een challenge begonnen van 90 dagen. En ik ga er nu mee van start. Mij is vaak gezegd dat ik niet veel kan, nu ga ik elke dag niet zeggen . Dit kan ik niet. Maar ik vind het moeilijk om….Vanaf morgen ga ik de eerste smiley invullen. En ga me focussen op wat ik moet doen, welke stappen ik moet zetten.

Vandaag….

Vanaf de dag dat je het besluit voor verandering neemt spreek je met jezelf af om iedere dag bezig te zijn met de verandering. Honderd dagen lang. Stel iedere dag opnieuw de vraag wat je nu alvast vandaag kan doen om een stap te zetten?

Klik hier voor de 100 dagen gong-sheet. Druk de gong-sheet af en doe iedere dag ‘iets’ waardoor je je nieuwe gewoonte kan doen inslijten. En streep iedere dag op de sheet een smiley voor jezelf af. En als je een dag vergeten bent, zo zeggen de Chinezen, begin je gewoon weer opnieuw, maar dan weer bij 1.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: