Zo Behandel Je Smetplekken.

Heb jij hier ook zo’n last van. Ben je aan het werk en je zweet veel, en je hebt zo,n schrijnende pijn tussen je liezen, onder je borsten en onder je buik. Je gaar naar de toilet en er komt een geur bij vrij. Nu heb je zo iets o jee, als mijn collega’s dit maar niet ruiken.

Veel mensen hebben hier last van. De meesten hebben een overhangende buikje. Smetplekken komen door hid op huid contact. Ook ik heb hier regelmatig last van. Ga je er mee naar de huisarts. Krijg je als eerste te horen je moet je beter afdrogen. Dit doe ik altijd. Ik leg de dokter uit dat het tijdens en na inspanning komt. Ik loop toch niet dagelijks met een handdoek rond, vertelde ik. Nee, dat begrrep de dokter ook wel. Ik moest als ik de plekken goed wou behandelen, me eerst douchen, deppend afdrogen en dan zinkzalf of talkpoeder er op doen.

Ik heb dit een tijdje geprobeerd, en het product onderzocht. Als ik naar de ingrediënten kijk heb ik zo mijn twijfels. Zijn ze echt allemaal nodig? Er zitten verschillende soorten paraffine in, die ik liever niet terugzie. Een huid kan namelijk paraffineverslaving ontwikkelen, waardoor het zichzelf niet meer kan herstellen zonder deze minerale ingrediënt. Een voorbeeld hiervan zijn lippenbalsems: des te meer meer je smeert, des te droger je lippen worden. Wel zorgt de combinatie van verschillende paraffinesoorten voor een hele dikke en smeerbare crème, dat door aanvulling van lanoline (wat een vet uit schapenwol is) erg fijn uitsmeert.

sudocrem review.jpg

De lijst van ingrediënten beging met aqua, wat gewoon water is, hier zit dan ook het meeste van in. Tweede ingrediënt is paraffinium liquidum wat beter bekend staat als vaseline. Op derde plek staat zink oxide, ingrediënt waar het om gaat. De lanoline vind ik nog prima, maar wat mij betreft is de rest van de ingrediënten zwaar overbodig en in principe gewoon aanvulling, om op een goedkopere manier meer product op de markt te zetten. Ben hier ook snel weer mee gestopt.

Talkpoeder, er komt een wolk van stofddeltjes vrij, die je weer inademt en in je longen terecht komt, het ging samen klonteren tussen mijn plooien. Het gaf meer irritatie dan verlichting.

Hormonenzalf, die mijn huid alleen maar dunner maakten, zodat het nog meer open ging, Ja en nu scheurlinnen gebruikt. Maar als je al erg zweet word dit katoen ook nat. en krijg je nog de smetplekken en er komen bacterieen op die de huid belasten in plaats van verlichten.

Talkpoeder luieruitslag

Ik had een tube staan met natuurlijke ingredienten, en met propolis extract, ik heb deze zald geprobeerd. En wat een openbaring. Ik heb minder last van smetplekken, de pijn van het schuren is over en het knapt snel op, de zalf trekt snel in, geen last van een dunner wordende huid, geen klonteringen. Deze tube draag ik gewoon in mijn handtasje. Zodra wat niet vaak meer gebeurd, ik het schrijende gevoel krijg. Ga ik naar de toilet en dep met een tisseu de plooi droog, smeer de zalf er op. En de geur is weg en ook de pijn. Jeetje wat was ik blij. Want als ik last van mijn liezen had en vreemd liep, krijg je allemaal vragen waarom je zo vreemd loopt. En wat doe je dan excuses verzinnen. In plaats van dat we vertellen wat er is, hadden we misschien al veel langer een oplossing gehad. Misschien heeft diegene precies dezelfde problemen als ons.

Ingredienten: Aloe Barbadensis Gel, Aqua (Water), Dimethyl Sulfone, Glycerin, Polysorbate 80, Triticum Vulgare (Wheat) Protein, Propylene Glycol, Sodium Hyaluronate, Bearberry (Arctostaphylos Uva Ursi) Leaf Extract, Allantoin, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Salix Alba (Willow) Bark Extract, Tocopheryl Acetate, Cyclodextrin, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Disodium EDTA, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid, Magnesium Chloride, Magnesium Nitrate, Triethylene Glycol

Maar vaak zijn we bang voor de reactie, schamen we ons. Herkent u zich hier in. Of heeft u zelf een oplossing gevonden voor dit probleem. Laat even een berichtje achter.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: